Skutečné osudy v knihách nakladatelství Ikar

Knihy
V dnešních tipech dáme prostor knihám plným síly, odvahy a emocí. Čtete-li rádi biografie a autentické příběhy, jistě vás budou zajímat i tyto strhující tituly!

Všechny knihy, které si dnes představíme, vydalo nakladatelství Ikar, jež je součástí společnosti Euromedia Group a zaměřuje se především na ženské čtenářky: vydává romance, společenské romány a memoáry, kuchařky a rádce.

 ––––––––––––––––––––––

Vesmírného skokana Felixe Baumgartnera dnes zná snad už celý svět. Tento odvážný Rakušan o svém činu, jenž je ostatními lidmi nezměrně obdivován i kritizován, napsal úspěšnou knihu.

Vesmírný skokan

Autor: Felix Baumgartner

Překlad: Jiří Pondělíček
Počet stran: 264
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Vesmírný skokan a prolistujte si ukázku z ní 

Dne 14. října 2012 vyrazil Rakušan Felix Baumgartner svým seskokem ze stratosféry dech celému světu. Muž rychlejší než zvuk ve své knize poprvé líčí to, co nemohly ukázat televizní záběry: obavy ze selhání, kdy měl dojem, že neobstojí tváří v tvář výzvám, boj o návrat do týmu, svou dobrodružnou cestu vzhůru a lekce, kterých se mu během ní dostalo. 

O půl čtvrté ráno mám jasno: Chci domů. Odjedu teď ze svého apartmánu v Santa Monice na letiště, zkusím sehnat si letenku a vrátím se domů do Salc­burku. Nemohl jsem pořádně spát už celé týdny, a tu noc teprve ne, protože jsem věděl, že druhý den se jede do Brooksu v San Antoniu v Texasu. Tam, kde se testovaly všechny raketoplány a cvičili astronauti. Tam budu muset vydržet v přetlakovém obleku pět hodin, abych expertům z Air Force ukázal, že na to mám. A přitom dobře vím, že na to nemám.

––––––––––––––––––––––

O nelehkém osudu jedné z mnoha afrických žen, jež jsou nuceny podstoupit nebezpečnou obřízku, si můžete přečíst v již třetím vydání skutečného příběhu Zmrzačená.

Zmrzačená – O utrpení a odvaze vzepřít se osudu

Autor: Khady

Překlad: Dana Melanová
Počet stran: 216
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Zmrzačená – O utrpení a odvaze vzepřít se osudu a prolistujte si ukázku z ní 

K tradicím senegalského městečka, v němž Khady vyrůstala, patřila i rituální obřízka, kterou musela podstoupit ve věku sedmi let. Nikdy nezapomene na strašlivou bolest, nesnesitelné utrpení a pocit, že život pro ni skončil. Zatímco muži u příležitosti této „oslavy“ venku podřízli berana a hodovali, holčička celé dny proležela v horečkách jako ochrnutá a přála si zemřít.

Děje se cosi zvláštního, neboť babičky přecházejí sem a tam a tajemně mezi sebou rozmlouvají, nás drží stranou. Nevím, co mě čeká, ale cítím v tom jejich dlouhém povídání cosi zneklidňujícího. Najednou k sobě jedna z babiček zavolá stádečko dívek, protože „ta paní“ už dorazila. Je malá, má na sobě obrovitou volnou temně modrou tuniku, v uších velké náušnice a já poznávám její tvář. Je to přítelkyně jedné mé babičky a patří do kasty kovářů. V její kastě muži pracují s železem, „řežou“ malé chlapce a jejich ženy „řežou“ malé dívky.

––––––––––––––––––––––

Příběh úspěšné americké novinářky a matky tří malých dětí, které bylo náhle diagnostikováno nevyléčitelné onemocnění, je rovněž velmi silným svědectvím, které ve vás zanechá hlubokou stopu.

Než řeknu sbohem

Autor: Susan Spencer-Wendelová, Bret Witter

Překlad: Marcela Nejedlá
Počet stran: 320
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Než řeknu sbohem a prolistujte si ukázku z ní 

Kniha zachycuje autentický příběh ženy, která si jednoho dne všimne, že se jí ztenčuje levá ruka. Začíná kolečko po doktorech a verdikt je nemilosrdný: Lou Gehrigova choroba, neurodegenerativní progresivní onemocnění, které poškozuje nervové buňky. Příčina: neznámá. Vyléčení: nemožné. Prognóza: odhadem rok života. Autorka se vydává na závod s časem.

Je zvláštní myslet na svůj život. Na život předtím.
Víc než čtyřicet hodin týdně jsem věnovala práci, kterou jsem milovala, psala jsem soudničky o místních případech do Palm Beach Post. Dalších čtyřicet jsem zvládala sourozenecké hádky svých dětí, domácí práce a návštěvy lékařů – pediatra, zubaře, ortodontisty…
Lekce v hudební škole.
Večery u skládání prádla na našem jídelním stole.
Občasná večeře s přáteli nebo s mou sestrou Stephanií.
Pár minut tichého plavání v bazénu na zahradě.


Dnešní tipy jsou u konce. Zaujala vás některá z těchto knih? Podělte se s námi o váš názor v diskuzi!

Tyto knihy a spoustu dalších si můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVesmírný skokan
Můj život ve volném pádu

Baumgartner, Felix - Becker, Thomas

Ikar, 2014

zobrazit info o knizeZmrzačená
O utrpení a odvaze vzepřít se osudu

Khady

Ikar, 2014

zobrazit info o knizeNež řeknu sbohem

Spencer-Wendelová, Susan - Witter, Bret

Ikar, 2014

Napsat komentář