Za rituály Navahů

Krása je orzmanitost plazů
Nakladatelství Dokořán přináší knihu plnou rituálů indiánů kmene Navahů. Pojďte se s námi ponořit do světa, který je plný mýtů, obřadů a tradic.

Jeden z autorů knihy byl před mnoha lety přijat do indiánského kmene Navahů, kde byl pod vedením jednoho z posledních tradičních šamanů Černého koně vzděláván ve velmi složitém, ale nádherném světě původních rituálů.

K pobytu pozval i druhého autora a společně sepsali knihu o indiánských obřadech i o zvláštním srdečném vztahu, jaký mají Češi k indiánům. U jeho kořenů snad stojí vědomí společných mezolitických počátků. Indiáni říkají, že Evropané možná znají konec příběhu, ale oni jeho počátek. Na rozdíl od nás znají své kořeny; ještě vědí, odkud přicházejí.

 

Krása je rozmanitost plazů

Autoři: Václav Cílek a Alexandr Stipsits

Vydalo: nakladatelství Dokořán

Počet stran: 308
Vazba: Vázaná s přebalem
Formát: 140 x 205 mm
Datum vydání: 10/2013
Vydání: 1.
ISBN: 978-80-7363-524-4

Přečtěte si více o knize Krása je rozmanitost plazů.
Již zítra vám přineseme ukázku z této knihy.

 

O autorovi:

Václav Cílek (* 11. května 1955) geolog, klimatolog, spisovatel a popularizátor vědy. Vystudoval Přírodovědeckou fakultu Karlovy univerzity, obor geologie ložisek. Přestože se ve své práci zabývá především změnami klimatu a prostředí, vývojem české krajiny a interakcemi mezi přírodou a civilizací, najdeme v jeho knihách přesahy směrem k literatuře, religionistice, filozofii, teologii, výtvarnému umění nebo hudbě všech žánrů. Za Krajiny vnitřní a vnější a Makom. Kniha míst byl vyznamenán cenou Toma Stopparda za rok 2004. V roce 2007 získal Cenu ministra životního prostředí „za výrazný přínos k popularizaci české vědy, zejména geologie a klimatologie“. V roce 2009 mu byla udělena cena VIZE 97 Nadace Dagmar a Václava Havlových za to, že „svým dílem významně rozšířil lidský obzor, poukázal na méně známé jevy a souvislosti, napomohl včlenit výsledky vědy do obecné kultury a prohloubil alternativy lidského pohledu na svět, kosmos a základní otázky bytí“.

(Informace: nakladatelství Dokořán)


Nakladatelství Dokořán oslavilo v minulém roce 10. výročí svého založení! Vydali již přes 500 knižních titulů a původní záměr – vybudovat nové nakladatelství se zaměřením zejména na populárně naučnou a odbornou literaturu s výběrovými přesahy do kvalitní beletrie a poezie se podařilo naplnit. Základní přístup k nakladatelské činnosti lze stále stručně vyjádřit heslem: OTEVŘENO NOVÝM MYŠLENKÁM.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKrása je rozmanitost plazů

Cílek, Václav - Stipsits, Alexandr

Dokořán, 2013

Napsat komentář