Praha za dob Protektorátu

Průvodce 2
Nakladatelství Academia připravilo pro milovníky historie novou publikaci týkající se doby Protektorátu Čechy a Morava. Velkým lákadlem bude jistě velké množství dosud nepublikovaného obrazového materiálu.

Kniha zavede zájemce na místa konspiračních schůzek odbojářů, do bytů rodin podporovatelů parašutistů, připravujících atentát na Reinharda Heydricha, do kanceláří krycích firem Sicherheitsdienstu, do tajné porodnice, zřízené gestapem, na místa, kde trpěli pražští židé, do podzemí, kde nacisté připravovali výstavbu podzemních továren, do sálů, kde se scházeli čeští fašisté a na barikády a velitelská stanoviště Pražského povstání.

Zároveň ukáže, že i během okupace byla Praha místem, kde i přes nacistický útlak existovaly ostrůvky svobody a kulturního života. Publikace je doplněna velkým množstvím dosud nepublikovaného obrazového materiálu a přehlednými mapkami.

 

Průvodce protektorátní Prahou

Autor: Jiří Padevět

Vydalo: nakladatelství Academia

Edice: Atlasy a Průvodce
Datum vydání: 10/2013
Vydání: 1.
Počet stran: 808
Formát: 170 × 240 mm
ISBN: 978-80-200-2256-1

Přečtěte si více o knize Průvodce protektorátní Prahou.


Nakladatelství vzniklo v roce 1953 původně jako nakladatelství Československé Akademie věd. Název Academia nese od roku 1966.

Academia vydává původní vědecké monografie a práce českých vědců, díla klasiků vědy, překlady zahraničních autorů, populárně naučnou literaturu, literaturu faktu, encyklopedie, slovníky, jazykové učebnice, příručky a vysokoškolské učebnice, ale také kvalitní českou i překladovou beletrii. V nakladatelství dále vychází populárně naučný časopis Živa.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePrůvodce protektorátní Prahou

Padevět, Jiří

Academia, 2013

Napsat komentář