Nenechte si ujít v týdnu od 12. do 18. prosince 2011

Nenechte si ujít
V tomto týdnu se můžete již nechat vánočně naladit, navštívit autogramiády, křty a nejrůznější výstavy. Pokud si na to v adventní době uděláte čas, určitě nebudete litovat.


Začnu tradičně pondělím 12. prosince. Zajímavou akci pro vás připravili v plzeňské knihovně, můžete při ní poznat, jak se slaví Vánoce na druhém konci světa. Stážisté z Brazílie, Nového Zélandu a dalších zemí představují Vánoce, zvyky a tradice typické pro jejich oblast. Součástí programu je ochutnávka „dobrůtek“ z těchto zemí. Akce je tlumočena do češtiny. Pořádá mezinárodní studentská organizace AIESEC ve spolupráci s Knihovnou města Plzně.Více se dočtete zde.

V úterý 13.prosince vezměte svoje děti na Pohádky do postýlky, což je odpolední čtení pro nejmenší pořádané Knihovnou Jiřího Mahena v Brně na pobočce v Bohunicích v 16hodin. Více zde.

14. prosince, ve středu vás čeká mimořádné setkání a autogramiáda s hráči a legendami hokejového klubu HC Kometa Brno v rámci představení knihy KOMETA – příběh hokejového klubu od 13:30 hodin v Galerii Vaňkovka Brno. Kdo z hokejových příznivců by toto setkání nemohl navštívit, bude mít příležitost i o den později, tedy 15. prosince v Olympii Brno, také od 13.30 hodin. Více zde.

Aby to obyvatelům naší metropole nebylo líto, přidám i pozvánku na křest do Prahy. Nakladatelství Academia a knihkupectví Academia Brno pořádají křest knihy FAUNA ČR – Ptáci 3/I, II za účasti editorů publikace Karla Šťastného a Karla Hudce. Křest knihy se koná ve středu 14. prosince od 17 hodin v prostorách Café Evropa v 1. patře knihkupectví Academia. Více zde.

A v Praze ještě zůstaneme 16. prosince, kdy se koná křest knihy To se může stát autora I. Pfannera, více se dočtete zde.

Krajská vědecká knihovna v Liberci ve stejný den, tedy 16.prosince, pořádá literárně hudební koláž z múzické rozmanitosti českého baroka pod názvem „Vykvetníž v mém srdci, Růže přežádoucí!“ Podrobnosti zde.

Na sobotu 17. prosince tu máme pozvánku do Českých Budějovic, na pravidelné sobotní Adventní čtení s Bohdanou Majerovou. Tentokrát vás čekají vánoční příběhy, zvyky, tradice a vyrobíte si vánoční drobnosti.Více zde.

Nebo můžete poctít svojí návštěvou křest básnické sbírky Bezhlavá sardinka – rovněž v Českých Budějovicích. Podrobné informace najdete zde.

A ještě bych ráda upozornila na výstavy, které probíhají během celého měsíce prosince – například v Liberci výstava s názvem Případ pro literaturu – Současná německy psaná detektivka (více ZDE) a v Rajhradě v Památníku písemnictví na Moravě expozice s názvem Listování v benediktinské knihovně – o té více tady.

Probíhá u vás také nějaká zajímavá literární akce a v tomto přehledu chybí? Můžete ji sami vložit do našeho Kalendáře akcí a pozvat nás na ni.

Doporučení:
Share

Napsat komentář