Srpnové čtení s Metaforou – nápady pro šikovné ruce

ProSikovneRuce
Naše třetí setkání s knihami z nakladatelství Metafora se vás pokusí inspirovat k tvůrčí činnosti. Pokud máte před sebou narozeniny či výročí svých blízkých, můžete čerpat nápady z knih, které vám dnes představíme.

Seznamte se s řadou Pro šikovné ruce vydávanou nakladatelství Metafora!

Najdete v ní tituly určené všem, kdo rádi tvoří svýma rukama. Ať už jde o návody k háčkování, korálkování, pletení či tvorbu dárků z různých materiálů. V edici Pro šikovné ruce zjistíte, že není materiál, s nímž by se nedalo pracovat (těstoviny, staré ponožky, papír, krabičky od zápalek, …). Inspirujte se s nakladatelstvím Metafora a jeho řadou Pro šikovné ruce!

 

Chcete udělat radost blízkým? Čím tedy začít? Třeba nápady na výrobky z papíru!

Papír – umělecká tvorba a dekorace

Po přečtení téhle knížky nezbude žádná technika práce s papírem, kterou byste nezvládli. Výroba ručního papíru, skládání origami, tvorba figurek, lepení, vyřezávání… to všechno se snadno naučíte. Své výrobky vám v knize předvedou přední umělci z celého světa a vy je můžete napodobit. Podrobné ilustrované návody vás krok za krokem povedou tak, aby se dílo podařilo.

Nevadí, že jste to nikdy nedělali – po přečtení téhle knížky se do „papírového umění“ může pustit každý.

Papír

Origami, plastické modely, koláže, papírové sochy, knižní vazba a mnoho dalších technik

Autor: Ayako Brodeková – Clair White Brownová
Počet stran: 160
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Papír

Ukázka z knihy Papír již zítra na našich stránkách!

 ————————————————–

A k tomu, aby se oslava náležitě vydařila, je třeba i něco dobrého na zub. A když to bude lahodit i oku, může z toho být i krásný dárek!

Lahodné dárky

Myslíte si, že nejlepší dárky jsou takové, které se dají sníst? Pak jste na správné adrese. A pokud budou i nádherně vypadat a budou uložené v rozkošných košíčcích, krabičkách a nápaditě vyzdobené, určitě jim nikdo neodolá.

Kombinace bohatých chutí s jednoduchou a snadnou výrobou dělá z našich chutných dárečků opravdové delikatesy. Postup pro jejich výrobu je pečlivě rozepsán od samého začátku. Od nákupu potřebných surovin přes vlastní přípravu až po elegantní obal či aranžmá. Sami se nejspíš podivíte, jak něco, co na první pohled vypadá tak složitě, může být ve skutečnosti tak snadné. A taky nejspíš nevíte, co všechno můžete jako dekoraci a „obalovou techniku“ použít. Myslíte, že si musíte kupovat drahý materiál? Ani náhodou. Uvidíte, že spoustu ho naleznete ve vlastní domácnosti.

Co můžeme chtít lepšího než nevídané nové nápady, kouzelné úpravy a vynikající pochutnání? A právě tohle všechno naše knížka nabízí. Někdo má svátek? Narozeniny? Nebo už se vám prostě sbíhají sliny? Nic jednoduššího: Rychle do práce – a dobrou chuť!

Lahodné dárky

Jedlé specialitky zahřejí u srdce a zachutnají

Autor: Jess McCloskeyová

Počet stran: 144
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Lahodné dárky

Ukázka z knihy Lahodné dárky již pozítří na našich stránkách!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePapír
Origami, plastické modely, koláže, papírové sochy, knižní vazba a mnoho dalších technik

Brodeková, Ayako - Brownová, Claire Waite

Metafora, 2011

zobrazit info o knizeLahodné dárky

McColkeyová, Jess

Metafora, 2012

Napsat komentář