Strhující příběh tří silných žen

ruce
Osudy tří generací, dramatický příběh, poutavé čtení. To vše vás čeká v nové knize autorky Aleny Mornštajnové.

Anna, Alžběta, Anežka. Tři ženy, tři generace, jedna rodina a mnoho životních zvratů, traumat a tajemství.

Příběh začíná před první světovou válkou, kdy Anna, vypravěččina babička, odjíždí přes odpor svých rodičů s vyvoleným Antonínem do pohraničního městečka na severu Čech. Jako by počáteční písmeno jejich jmen vyjadřovalo naději, že právě tady spolu mohou začít nový život. Jméno však současně symbolizuje i to, co si vybrat nemůžeme, co je nám dáno jako rodinné dědictví, které si přese všechno odhodlání ke změně vždy neseme s sebou. Anebo také osud, na jehož zkoušky máme jen pramalý vliv.

Nový začátek se tak záhy mění v boj o přežití, když je Antonín na frontě raněn a u Anny propuká tuberkulóza. O čtvrt století později pak čeká jiný nový začátek i jejich dceru Alžbětu, která musí prchat před německou armádou zabírající pohraničí, a po dalším půlstoletí změní dramatický zásah osudu – tentokrát v podobě důstojníka StB – i život vypravěčky příběhu Anežky.

Aleně Mornštajnové se nade všechnu pochybnost podařilo napsat strhující a mnohovrstevnatý románový příběh, v němž sleduje nejen životy tří hlavních hrdinek, ale i řadu dalších postav, a zdá se, že její kniha bude podobným zjevením, jako byla kdysi Paměť mojí babičce Petry Hůlové.

 

Slepá mapa

Vydalo: nakladatelství Host

Autorka: Alena Mornštajnová

Počet stran: 396
Vazba: vázaná
Formát: 140 x 206 mm
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-7294-887-1

Přečtěte si více o knize Slepá mapa.

 

O Aleně Mornštajnové:

Alena Mornštajnová (nar. 1963) vystudovala angličtinu a češtinu na Filozofické fakultě Ostravské univerzity. Pracuje jako překladatelka a lektorka angličtiny. Doposud přeložila desítky knih a kilometry textů. V současné době je na volné noze. Pokud jí zbyde čas, věnuje se svým koníčkům – józe, španělštině a především čtení a psaní. Má ráda cestování, dobré filmy a především svoji rodinu, se kterou žije ve Valašském Meziříčí.
(Zdroj informací a fotky: nakladatelství Host)

 


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou — publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Nakladatelství Host se svými zavedenými a respektovanými edičními řadami, autory, jejichž jména patří v české literatuře k těm nejprestižnějším, a se stejnojmenným časopisem, který se pravidelně věnuje reflexi a kultivaci české literární scény, představuje svým způsobem výjimečnou literární velmoc.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSlepá mapa

Mornštajnová, Alena

Host, 2013

Strhující příběh tří silných žen - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Helena Krásná napsal:

    Úžasná kniha, nemohla jsem se od ní odtrhnout a přečetla jsem ji za dva večery. Vřele doporučuju!

Napsat komentář