Nenechte si ujít v týdnu od 31. října do 6. listopadu 2011

192_big
Přinášíme vám další tipy, kam vyrazit první listopadový týden. Nabídka je poměrně pestrá, zahrnuje programy pro děti, autogramiády a besedy s oblíbenými autory či herci, ale najdete zde i pozvánku mezi slavné české hokejisty!

Poslední říjnový den, tedy v pondělí 31. října, se uskuteční křest knihy Miloslava Jenšíka Zlatá kniha ledního hokeje (knihu vydalo nakladatelství XYZ). Křest začíná v 16:00 v pražském Paláci knih Luxor na Václavském náměstí za účasti autora knihy a předních osobností českého hokeje.

Pro děti i rodiče, kteří si oblíbili pohádky Ivony Březinové, je tu akce s názvem Popletené pohádky. Pořádá ji Knihovna Jiřího Mahena v Brně a je spojena se slavnostním vyhlášením výtvarné soutěže, které proběhne 31. října v 16:30. Samotná beseda s autorkou začíná v 17:00. Leták k akci je ke shlédnutí zde.

Městská knihovna v Praze – pobočka Dittrichova pořádá téměř každé první (tentokrát 1. listopadu) a třetí úterý v měsíci akci pro děti s názvem Pohádky z ovčí kapsičky. Připraveno je předčítání, hry a výtvarná dílna. Začátek je v 9:30.

V úterý 1. listopadu můžete zavítat do ostravského Domu knihy. V 16:00 zde začíná autogramiáda a beseda Zdeňka Svěráka. Řeč bude o jeho Nových povídkách, které vydalo nakladatelství Fragment.

První listopadový den se koná i tradiční Klub moudré sovy Knihkupectví Barvič a Novotný v Brně. Program s názvem Říkání o víle Amálce začíná jako obvykle v 16:00 a je určen pro děti od tří let.

Máte-li rádi Stanislava Zindulku, nezapomeňte zavítat v pátek 4. listopadu v 16:00 do Knihkupectví Kanzelberger v Hradci Králové. Bude tu totiž autogramiáda knihy Moje cesta vlakem dětství a naděje vydané nakladatelstvím XYZ.

A na závěr – tento týden máte poslední možnost navštívit výstavu věnovanou historii prachatického knihovnictví. Výstava pořádaná v prostorách Městské knihovny v Prachaticích končí v sobotu 5. listopadu. Leták k výstavě naleznete zde.

Vybrali jste si? Pokud ne, napište nám, o jakých akcích byste chtěli být informováni. Případně nahlédněte do našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář