Knižní tipy: Vzdělání pro každého

vzdelani
Objevovat nové patří k člověku od nepaměti. Pojďte s námi poznávat svět kolem sebe.

Chcete se naučit rozumět tajemné řeči květin? Pak bychom vám doporučili nádherně zpracovanou publikaci Romantická řeč květin, jež vyšla v nakladatelství Metafora.

 

Spolu s nádhernými akvarely viktoriánské malířky Fanny Robinsonové můžete pootevřít dvířka do starých časů, kdy kavalíři chodili s kytičkou v klopě a dívky se učily důmyslné řeči květin, aby mohly posílat tajné vzkazy svým ctitelům. V publikaci najdete také nejrůznější zábavné zajímavosti, obsáhlý „slovník květomluvy“ i romantické básně a citáty o květinách i o lásce.

Jedná se o nádherně graficky zpracovanou knihu, která potěší duši každého…

Přečtěte si více o knize Romantická řeč květin

O knize jsme vás také informovali v našem článku

————————————————————————————————-

Zajímá vás, jestli je vůbec ještě možné říci něco nového o ženské duši? Pak by pro vás mohl být přínosný náš další tip – titul, který vydalo nakladatelství Grada pod názvem Na co se ptají muži.

 

Poradenský psycholog Tomáš Novák a psychiatrička The Beastess neslibují ve své knize překvapivé objevy, přesto však nabízejí něco velmi cenného – pragmatické odpovědi, které jsou zodpovědně formulovány na základě stovek dotazů, které oběma zkušeným expertům během jejich praxe pokládali muži o ženách.

Přečtěte si více o knize Na co se ptají muži

Zkuste si o knihu zahrát v naší soutěži

————————————————————————————————–

Zajímáte se o beletristické dílo Milana Kundery? V nakladatelství Host vyšla kolektivní monografie věnovaná tomuto autorovi s názvem Milan Kundera aneb Co zmůže literatura?

 

Publikace spojuje příspěvky odborníků k jednotlivým aspektům díla Milana Kundery se studiemi (literárních) historiků a teoretiků, kteří se vyslovují ke konkrétním problémům tvorby tohoto autora, a nechybí ani pohledy z jiných oborů.

 

Přečtěte si více o knize Milan Kundera aneb Co zmůže literatura?

Prolistujte si ukázkovou kapitolu

——————————————————————————————————

Kniha Stanislava Grofa Kosmická hra se zabývá některými základními existenčními otázkami, které si lidé kladou od nepaměti. Titul vychází v nakladatelství Práh.

 

Mnohé otázky, které autor v této knize zkoumá, mají velký význam pro běžný život. Jak vznikl náš vesmír? Je svět, ve kterém žijeme, pouhým produktem mechanických procesů probíhajících v neživé, nehybné a reaktivní hmotě? Je nutno usuzovat na existenci nadřazené kosmické inteligence, jež řídila stvoření a evoluci vesmíru?

Přečtěte si více o knize Kosmická hra
—————————————————————————————————-
Chcete se učit angličtinu kdykoliv a kdekoliv? Pak právě pro vás je určena Angličtina nejen do auta – Nakupování z nakladatelství Fragment.

 

Tematicky členěný titul je určen falešným začátečníkům a mírně pokročilým. Učit se můžete v autobuse, v metru, v tramvaji, v autě, na kole, v čekárně nebo jen tak při relaxaci můžete rozvíjet svou slovní zásobu angličtiny. Při poslechu si upevníte znalost slovíček a základních slovních spojení

Přečtěte si více o knize Angličtina nejen do auta – Nakupování

——————————————————————————————————-

Zajímáte se o knihy, při kterých máte možnost poznat něco nového a rozšířit si obecné vzdělání? Zaujaly vás naše dnešní tipy? Čemu byste daly přednost – zamíříte do oblasti literatury, psychologie nebo se začnete učit nějaký cizí jazyk?

Určete si svou vlastní cenu
a zkuste si knihy vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKosmická hra
Zkoumání hranic lidského vědomí

Grof-Stanislav

Práh, 2013

zobrazit info o knizeAngličtina nejen do auta – Nakupování

Galatová, Markéta - Kronusová, Anna

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeNa co se ptají muži
O ženách

Novák, Tomáš

Grada, 2013

zobrazit info o knizeRomantická řeč květin

Saundersová, Gill a Daviesová, Gill

Metafora, 2013

zobrazit info o knizeMilan Kundera aneb Co zmůže literatura?
Soubor statí o díle Milana Kundery

Host, 2013

Napsat komentář