Nenechte si ujít v týdnu od 28. ledna do 3. února 2013

Nenechte si ujít
I na přelomu ledna a února jsme pro vás připravili pár tipů, jaké literární akce v tomto zimním nečase navštívit.

Hned v pondělí 28. ledna se všichni obyvatelé Vyškova mohou vydat na křest knihy Němci z Vyškovska na frontách druhé světové války autorů Radka Mikulky, Martina Hanáčka a editora Jiřího Suchánka. Beseda a křest začíná v 16:30 a vstupné je pro všechny zdarma.

29. ledna se mohou všichni příznivci spisovatele Jana Balabána účastnit uvedení jeho nejnovější knihy s názvem Publicistika a hry a především oslavy jeho nedožitých 52. narozenin. Balabánovu knihu představí literární historička Daniela Iwashita a editor a básník Petr Hruška. Na kytaru bude hrát Lukáš Sommer. Akce se koná od 20 hodin v ulici Klimentská 18 ve 3. patře ve sborovém sálu ČCE v Praze.

Rovněž 29. ledna se koná křest knihy J. Grobcové, jež chce prostřednictvím své knihy Země Morava – její zamlčená vznešenost a krása čtenářům přiblížit obraz života slavné Moravy a našich předků. Akce se koná v Městské knihovně na Masarykově ulici ve Valašském Meziříčí od 17 hodin.

31. ledna se opět v Praze koná křest knihy Nobelovy ceny a přírodní vědy autora a dlouholetého člena Výboru pro udílení Nobelových cen a bývalého tajemníka Královské švédské akademie věd E. Norrbyho. Akce se rovněž zúčastní prof. RNDr. Helena Illnerová, DrSc. a prof. MUDr. Vladimír Vonka, DrS. Křest začíná v 17:30 v Literární kavárně Academia na Václavském náměstí.

Více tipů na literární akce najdete v našem Kalendáři akcí. Věříme, že si z naší nabídky vyberete tu pravou pro vás a o nabyté zážitky se s námi podělíte.

Doporučení:
Share

Napsat komentář