Již podeváté přivítá Knihovna Jiřího Mahena nové prvňáčky!

28poprve
Začíná další školní rok a pro mnoho dětí s sebou přináší novou životní fázi. Nejvýraznější zřejmě bude pro děti, které jdou do školy poprvé. Budou se zde učit mnoha novým dovednostem a znalostem, například čtení. A aby děti čtení a knížky bavily, je tu již podeváté projekt Knihovny Jiřího Mahena v Brně.

Letos se již podeváté uskuteční projekt Poprvé do školy – Poprvé do knihovny. Jeho smyslem je podpořit čtenářství u dětí 1. tříd a jejich rodičů. A jako každý rok se o to snaží pomocí pestrého programu.

Od 1.9. do 9.10.2011 se každý prvňáček může zdarma zaregistrovat na jakékoli pobočce Knihovny Jiřího Mahena. Pro všechny nové malé čtenáře knihovny je pak připraveno slavnostní pasování prvňáčků na rytíře a čtenáře knihovny. Uskuteční se 6.10.2011 od 14:00 do 18:00 v atriu Ústřední knihovny na Kobližné 4. Součástí bude i exkurze s „královskou družinou“ v 3. nadzemním podlaží.

Pro děti je také připravena výtvarná soutěž s názvem Kam chodí táta a máma do práce?, kdy děti mají nakreslit povolání svých rodičů. Soutěž, určená pro děti od 6 do 10 let, probíhá v termínu 1.9.-23.10.2011. Ze soutěžních prací porota vybere vítěze, kterým v pondělí 31.10. v 16:30 v atriu Ústřední knihovny slavnostně předá ceny pěkné ceny.

Doprovodný program se koná nejen v Ústřední knihovně na Kobližné, ale i na mnoha pobočkách. Dokonce se nezapomíná ani na předškoláčky! Pro všechny zájemce je připravena například tvořivá dílna, ve které si děti vyrobí netradiční rozvrhy, beseda se spisovatelkou Ivonou Březinovou, výroba záložek, soutěže, kvízy, hry, malování na chodník, výstava knih, první čtení pro prvňáčky, …

Nabídka je opravdu pestrá a každý si jistě vybere „to své“. Ať už to bude cesta za pohádkou či za poznáním a vzděláním.

Chcete-li vědět, který den a na které pobočce se ten či onen program uskuteční, stačí se jen podívat na stránky Knihovny Jiřího Mahena, případně můžete nahlédnout do programového letáku.

Doporučení:
Share

Napsat komentář