Temný vinohrad: Druhý román Martina Walkera

temny_vinohrad
Román Temný vinohrad se odehrává v idylickém městečku jihozápadní Francie vyhlášeném vínem, pohodou a dobrým jídlem. Navazuje na úspěšnou prvotinu Martina Walkera: Bruno, Chef de Police.

Martin Walker: Temný vinohrad

Bruno, Chef de police, na stopě dalšího zločinu

Druhý román Martina Walkera odehrávající se v idylickém městečku jihozápadní Francie vyhlášeném vínem, pohodou a dobrým jídlem navazuje na neuvěřitelný úspěch prvotiny Bruno, Chef de Police. Dvě události otřesou městečkem St Denis: žhář zapálí tajné pokusné pole geneticky modifikovaných plodin a bohatá kalifornská firma nabízí skoupit stovky hektarů země a přeměnit tradiční místní vinařství v moderní velkovýrobu. Policejní šéf Bruno Courrèges musí nalézt odpovědi na řadu otázek: Založili oheň militantní ekologové? Představuje investice obřího kalifornského vinařství pro město prosperitu, nebo hrozbu? A když zemře jeden z mladíků, který stál kalifornské firmě v cestě, jde o otázku nejdůležitější: Byl zavražděn?

Temný vinohrad

Autor: Martin Walker
Překlad: Jan Klíma
Editor: Klára Soukupová
Počet stran: 280
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 135 x 205 mm
Doporučená cena: 298 Kč
ISBN: 978-80-7363-417-9
Vydání: první
Vydáno: 27.11.2012

Knihu Temný vinohrad vydalo nakladatelství Dokořán.

Více o knize se dočtete zde.

O autorovi

Martin Walker (* 1947) získal vzdělání na Balliol College, v Oxfordu a na Harvardově univerzitě. Pětadvacet let působil v listu The Guardian ? byl vedoucím redakce v Moskvě a Washingtonu, zástupcem a posléze hlavním redaktorem pro evropské záležitosti a v roce 1987 získal cenu Britský zpravodaj roku. Pravidelně spolupracuje s BBC či CNN a je autorem několika uznávaných knih literatury faktu, mimo jiné např.: Waking Giant: Gorbachev and Perestroika, The Cold War: A History atd. Žije ve Washingtonu, ale každé léto tráví ve svém domě v Dordogni ve Francii. Svou znalost místních poměrů, náklonnost k francouzské mentalitě, místním vínům a kuchyni přetavil do detektivních příběhů, jejichž hlavní postavou je šarmantní policejní šéf Bruno. Jemu jsou věnovány webové stránky www.brunochiefofpolice.com, kde kromě obvyklých informací o knížkách najdete např. i recepty na Brunovy kulinární speciality, doporučení na dobré restaurace v oblasti Dordogne a samozřejmě detaily o místních vínech a mnohem více…

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTemný vinohrad
Bruno, Chef de police, na stopě dalšího zločinu

Walker, Martin

Dokořán, 2012

Napsat komentář