Světloplaší

maly
Radek Malý vydal novou sbírku poezie, jíž vybočil ze své dosavadní tvorby. Intimní výzva k rozhovoru ovšem neztrácí básníkovu typickou břitkost a naléhavost.

Radek Malý: Světloplaší

Pátá sbírka  básníka, překladatele a autora knih pro děti Radka Malého (nar. 1977)  je záměrným a riskantním vybočením z dosavadní linie autorovy tvorby. Nepřináší pokračování „kapesní apokalypsy“ předchozí sbírky Malá tma, ale intimní, místy až sentimentální výzvu k rozhovoru, aniž by se vytrácela břitkost, naléhavost a drásavost veršů. Snaha vystrčit růžky na světlo však — za cenu často nezodpověditelných otázek — vítězí.

Světloplaší

Autor: Radek Malý

Počet stran: 112

Vazba: brožovaná

Cena: 219 Kč

Rok vydání: 2012

ISBN: 978-80-7294-735-5

Edice: ReX

Knihu Světloplaší vydalo nakladatelství Host


O autorovi:

Radek Malý (nar. 1977 v Olomouci) je básník, překladatel a autor knih pro děti. Doposud vydal čtyři básnické sbírky. Je nositelem Ceny Jiřího Ortena za sbírku Vraní zpěvy a dvou Liter ve výročních knižních cenách Magnesia Litera: v kategorii poezie za sbírku Větrní (Zcestné verše) a v kategorii literatura pro děti a mládež za knihu Listonoš vítr. Jako pedagog a badatel působí na Univerzitě Palackého v Olomouci a na Literární akademii (Soukromé vysoké škole Josefa Škvoreckého).

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSvětloplaší

Malý, Radek

Host, 2012

Napsat komentář