Magie dávno ztracená

relikvie
V 21. století se většinou vše nadpřirozené vysvětlí pomocí fyziky a zákonů přírody. Ale co když existují důkazy, že magie opravdu existuje a kouzla nejsou jen pouhými lacinými triky?

Sára Milerová je obyčejná bankovní úřednice, která žije svůj nudný život spolu s matkou a dalšími sourozenci. Její život se ale obrátí naruby ve chvíli, kdy pomůže křehké dámě v nesnázích. Judith Walkerová se ale za tento skutek neodvděčí zrovna nejlépe. Svěří Sáře starobylé a hrůzostrašné tajemství. Z počátku se ke svému úkolu – donést jednu z relikvií synovci Judith Owenovi – staví dost skepticky a ne nijak vážně.

Ale když Judith umírá, rozhodne se své poslání splnit a poté se konečně vrátit do svého normálního života. To už se jí ale bohužel nepovede. Mocnosti temnoty jí jsou v patách spolu s policisty, kteří sérii vražd vyšetřují. Stopy bohužel vedou k naší hrdince, a ta se tak musí potýkat se spoustou problémů.

Autory knihy Třináct relikvií, která vyšla v nakladatelství Knižní klub v srpnu roku 2012, jsou Michael Scott a Colette Freedmanová.

Michael Scott patří mezi nejznámější autory fantasy na světě. Na svém kontě má nespočet publikací, které jsou určeny mladým i starším čtenářům. V České republice se proslavil hlavně díky své sérii o Nicolasi Flamelovi, jež byla napsána právě pro dospívající. Spisovatel je velkým odborníkem na mytologii a folklór. V současné době žije v Dublinu.

Colette Freedmanová je dramatička, scenáristka a spisovatelka. Na svém kontě má přes 25 divadelních her. Byla jmenována jedním z dramaturgů cestovatelského pořadu Guild’s „50 to Watch“. 

Třináct relikvií bylo původně pár obyčejných předmětů, které neznamenaly nic zvláštního. To platilo ale jen do té doby, než byly použity pro to, aby uzamkly vchod, jenž umožňoval vcházet tajemným démonům do našeho světa a utlačovat lidstvo. Relikvie pak byly svěřeny třinácti strážcům, kteří je měli chránit. V žádném případě se předměty neměly ocitnout na jednom místě, jelikož by pomohly démonům dostat se zpátky na náš svět. Mezi strážce také patřila Judith Wolkerová. Spolu s ní dvanáct dalších osob, se kterými se setkala v malé vesničce, kam byly odvezeny všechny děti v Anglii, aby je země ochránila před přicházející válkou.

Teď se ale děje něco divného. Strážci jsou postupně zabíjeni. Jelikož je ale naše společnost slepá k jakémukoliv nadpřirozenu, jsou vraždy vždy logicky vysvětleny. To se ale Judith rozhodně nelíbí. Schraňuje proto všechny informace o relikviích a také články o svých mrtvých spolubojovnících. Podaří se Sáře a Owenovi ochránit relikvie, které se jim dostaly do rukou

A jaká je vůbec jejich role v tomto magickém světě? To se uvidí. Jelikož je kniha součástí ságy, můžeme s tlukoucím srdcem očekávat další povedené díly.
Knihu mohu s klidných svědomím doporučit. Čte se jedním dechem a je napínavá od začátku až do konce. Vraždy jsou popsány do nejmenšího detailu, takže čtenář není o nic ochuzen a může si v klidu vychutnávat dílo, jež je opravdovou lahůdkou. Autoři skvěle dokázali zachytit podstatu věcí, a čtenáře tak do svého světa snadno vtáhnout.

Nechte se také vlákat do světa Třinácti relikvií, který je sice naším světem v naší době, ale má v sobě tajemství, která čekají na to, až je objevíte.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTřináct relikvií

Scott, Michael - Freedmanová, Colette

Euromedia Group, 2012

Magie dávno ztracená - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Monika V. napsal:

    Dobrý den,
    nikde nemůžu najít informaci o tom, kdy vyjdou další díly série.
    Děkuji za odpověď
    Monika

Napsat komentář