Zahrajte si o detektivní klasiku v novém kabátě

baskerville uvodni soutez
O proslulém románu Arthura Conana Doyla slyšel snad už úplně každý. Co takhle si jej ale užít v nové, moderní podobě, ve formě komiksu? Pokud totiž máte dojem, že tady už není co objevit a nemůžete být překvapení, možná zjistíte, že to není tak docela pravda…

Prokletí rodu Baskervillů

Na venkovském panství se dějí divné věci. Řádí tu prý obludný démonický pes, který pronásleduje potomky rodu Baskervillů. Sherlock Holmes se bude muset postavit nejzáludnějšímu protivníkovi ve své detektivní kariéře. Děsuplná bažina však nevydá svá tajemství zadarmo.

Prožijte tento napínavý příběh znovu. Myslíte si, že už vás nemůže nic překvapit? Nebuďte si tak jistí!

Victoria Regina je série komiksů, ve kterých Petr Kopl umně proplétá klasické romány viktoriánské literatury tak, aby se dějově prolínaly a vytvořily jeden velký příběh. A tak nás tu autor velmi citlivě s ohledem na předlohu provádí nádhernou krajinou fantazie našich dědečků a babiček a dává jim nový vtipný a barevný kabát.

Pes baskervillský

Autoři: Arthur Conan Doyle, Petr Kopl

Vydalo: nakladatelství Bambook
Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Vydáno: 05/2024
ISBN: 978-80-247-4891-7

Přečtěte si více informací o knize Pes baskervillský, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Bambook. Můžete si také prolistovat kompletní ukázku.

Bambook

Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Značka Bambook je určena všem dětským čtenářům. Nabídkou dětských knížek provází její maskot, pandí kluk Bambook, který seznamuje děti se světem čtení a příběhů.

Ukázka z knihy

baskerville ukazka (1)

Autor

Petr Kopl (*1976) se narodil v Třebíči. Tam vystudoval obchodní školu. Velmi záhy si začal budovat kariéru ilustrátora a předního českého komiksového kreslíře. V současné době žije v Jihlavě. Je autorem téměř dvou desítek komiksových knih, píše scénáře, ilustruje knihy, věnuje se grafice v prestižní reklamní agentuře a s hereckou společností De Facto Mimo procestoval mnoho zemí. Petr je také držitelem cen Fabula Rasa v kategorii nejlepší český scenárista a nejlepší český kreslíř za rok 2012–2013, 2014 a 2016. Jeho už proslulé Štěky Broka Špindíry se staly bezmála kultovním komiksem současných čtenářů. Je spoluautorem prvního českého superhrdiny jménem Dechberoucí Zázrak. Vytvořil slavné postavy Morgavsy a Morgany, jejichž dobrodružství už získalo i cenu Muriel za nejlepší dětský komiks. Jeho komiksy si našly cestu i na Slovensko, Anglie a Španělska. Své práce vystavoval například v Londýně, Bruselu i na Islandu, opakovaně je zván na přednášky do Káhiry, Bruselu i Paříže. Chcete-li vědět víc, navštivte jeho stránky www.petrkopl.cz. Pod jeho jménem ho najdete i na facebooku, instagramu i na YouTube.

(Zdroj informací: bambook)

Vyhrajte komiks Pes baskervillský

Rod Baskervillů trpí. Pronásleduje je totiž nebezpečný, démonický pes. Existuje-li někdo, kdo by jim mohl pomoci, pak je to Sherlock Holmes. Ani on to však nebude mít jednoduché…

Ve spolupráci s nakladatelstvím Bambook vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou komiks Pes baskervillský vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o komiks Pes baskervillský
probíhá od 28. května do 10. června 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 komiksy Pes baskervillský

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePes baskervillský

Doyle, Arthur Conan – Kopl, Petr

bambook, 2024

Napsat komentář