Natáčení Hvězdných válek formou komiksu

Lucasovy valky_uvodni
Lucasovy války jsou působivě zpracovaným komiksem, jenž zájemce zavede do zákulisí natáčení legendárních Star Wars George Lucase. Necouvá ani před nejhoršími nočními můrami, k jakým při filmování takového projektu může dojít.

Lucasovy války, příběh nezdolného vizionáře, zázračného dítěte tzv. nového Hollywoodu, jsou pečlivě zdokumentované a věrné historickým reáliím. Mimořádný pohled do zákulisí natáčení Star Wars, od pekla castingů až po noční můry při natáčení, kde jsou na denním pořádku sváry mezi herci, tajné milostné aférky a nejrůznější katastrofy. Ze všeho zmatku ovšem vzešlo zásadní dílo, které navždy změnilo filmový svět. Lucasovy války jsou intenzivním, dojemným, ale také nesmírně zábavným vyprávěním o úskalí tvorby. Vzrušující příběh o úspěchu a lekce z filmařiny, óda na kouzlo dětství a na vytrvalost.

 

Lucasovy války

Autoři: Laurent Hopman, Renaud Roche
Přeložil: Michal Zahálka

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 205×265 mm
ISBN: 978-80-257-4359-1
Doporučená cena: 598 Kč

Knihu Lucasovy války vydalo nakladatelství Argo.

 

Ukázka z knihy

Lucasovy valky_ukazka1

Prohlédněte si celou ukázku.

 

O autorech

Laurent Hopman vystudoval žurnalistiku. Více než dvacet let byl šéfredaktorem populárních časopisů, je specialistou na americkou kinematografii a velkým fanouškem Star Wars. Nyní píše komiksy a jeho vášeň pro Star Wars ho přiměla napsat scénář k Lucasovým válkám, prvnímu komiksu, který vypráví příběh George Lucase a zrodu slavné filmové ságy.

Zdroj informací: Argo

Renaud Roche je ve světě komiksu novou výraznou osobností. Roku 2002 absolvoval animátorskou školu Gobelins, potom se věnoval tvorbě vizuálních efektů, storyboardingu a ilustracím. Bezmála dvacet let pracoval především u filmu a v reklamě. Roku 2019 se připojil ke studiu Illumination Mac Guff a podílel se na tvorbě celovečerních filmů Zpívej 2 (Sing 2, 2021) či Ptáci stěhováci (Migration, 2023). Ke komiksu ho přivedla láska ke Star Wars. Po Lucasových válkách se rozhodl komiksové tvorbě věnovat na plný úvazek.

Zdroj informací: Argo


Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992. Jeho hlavní zásadou je týmová práce, díky níž dokáže seznamovat čtenářskou obec se zajímavými knihami známých autorů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Také díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLucasovy války

Roche, Renaud - Hopman, Laurent

Argo, 2024

Napsat komentář