Nenechte si ujít v týdnu od 17. do 23. června

nenechte_si_ujit
Nevíte, jak si zpříjemnit další pracovní týden? Co třeba některou z literárních akcí? Nenechte si ujít setkání s Ivou Hadj Moussa, která vám představí svůj román Těžké duše, či uvedení mysteriózního hororu Ignis fatuus Petry Klabouchové.

pondělí 17. června se zastavte v pražském knihkupectví Luxor: za pultem na vás bude čekat Honza Vojtko! V nakladatelství Paseka vyšla mimo jiné jeho kniha Vztahy a mýty, která od čtenářů sklízí velmi pozitivní ohlasy. I když neobsahuje žádné převratné myšlenky, přináší výborné rady pro práci se vztahy a pro partnerský život v digitálním věku. Chcete-li autora poznat osobně, buďte v knihkupectví Luxor Palladium na náměstí Republiky v 17.30.

úterý 18. června, se v brněnské Knihovně Jiřího Mahena koná literární salón. Seznámíte se s Ivou Hadj Moussa – autorkou knih Šalina do stanice touha, Hlavně na to nemysli, Démon ze sídliště, HavířovinaTěžké duše. Kromě psaní se paní Hadj Moussa věnuje psychoterapii dětí a dospívajících, psaní reklamních textů, článků a fejetonů (přispívá například do časopisů Vlasta, Marianne, Page). Spolumoderuje podcast Poslouchej mě, pokouší se kreslit vtipy, miluje metal a psy. Přijďte do ústřední knihovny na Kobližné v 17.30.

Vrátíme se do Prahy, kde vás v úterý 18. června spisovatelky Magdaléna Platzová a Monika Zgustová seznámí s životními osudy Mileny Jesenské a Felice Bauerové a jejich vlivem na Kafkovo literární dílo. Akce se koná u příležitostí stého výročí úmrtí Franze Kafky v Knihovně Václava Havla od 19.00.

Ve středu 19. června si v Praze můžete poslechnout diskuzi Brendy Flanaganové a Hany Waisserové ke knize Ženský umělecký disent. Je věnovaná Edě Kriseové, Evě Švankmajerové a dalším kreativním ženám, které svým psaním, uměním a životními postoji vytvářely a rozšiřovaly prostor svobody v komunistickém Československu, ale také v disentu, kterému dominovali muži. Diskuze začíná v Knihovně Václava Havla v 19.00.

A ve stejný den, tedy ve středu 19. června, se v Praze můžete zúčastnit uvedení knihy Petry Klabouchové: mysteriózního hororu ze Šumavy Ignis fatuus. Těšit se můžete na dávná tajemství, která děsila naše předky po celé generace! Autorka žije mezi Itálií, USA a Českou republikou, věnuje se hudebnímu průmyslu a jako manažerka zastupuje několik rockových skupin. V minulosti publikovala romány Poslední kubánské pomeranče (2012), Podvod zlatého faraona (2019), thriller Anglická zahrada (2020) a detektivky Prameny Vltavy (2021) a U severní zdi (2023). Pro děti vydala dvoudílnou sérii Upíří storky – Prokletí upírů a Nebezpečná výprava (2014). Začátek je v čítárně kavárny Kampus v Kampusu Hybernská od 18.30. Zkraťte si čekání a přečtěte si zatím náš rozhovor s autorkou (I. část a II. část).

Na závěr se podíváme do Benešova, kam ve čtvrtek 20. června dorazí básnířka Marie Šťastná. Vystudovala dějiny umění a kulturní dějiny na Filozofické fakultě Ostravské univerzity. Publikovala v literárních časopisech, vydala básnické sbírky Krajina s Ofélií (2003, Cena Jiřího Ortena 2004), Akty (2006), Interiéry (2010) či Štěstí jistě přijde (2019). Marie Šťastná vám svou tvorbu představí v Městské knihovně Benešov v 18.00.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář