Tipy pro zdraví

zdravi-tipy-nahled
Dnešní tipy se ponesou ve znamení zdraví a celkového zlepšení vašeho života! První kniha se zabývá zrakem a očima. Autorka představuje různé metody, jak trénovat zrak či jak uvolnit oči. Druhá kniha se podrobně věnuje hormonům v lidském těle a jejich potenciálu zkvalitnit váš život. Přejeme inspirativní čtení!

Zajímá vás, jak přesně funguje zrak? Nebo jak lze zrak trénovat? Jak uvolnit oči? Potom je kniha Restart pro oči od Agnes Blessingové přesně pro vás. Zdraví očí navíc souvisí s celkovým zdravím, a tak v knize najdete i tipy na zdravou stravu a mnoho dalšího!

Restart pro oči

Celostní trénink pro lepší zrak, uvolněné oči a energii těla i duše s online videi ke každému cvičení
Autorka: Agnes Blessingová
Přeložila: Eva Osinová

Počet stran: 200
Vazba: brožovaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7689-266-8
Doporučená cena: 388 Kč

Knihu Restart pro oči vydalo nakladatelství Jota.

Ve zdravém těle zdravý zrak. Věděli jste, že zdraví vašich očí a zdraví celého těla spolu úzce souvisí? Napětí v krku a ramenou může být na jedné straně příčinou poruch zraku, na druhé straně podrážděné oči často spouštějí vážné zdravotní obtíže, jako jsou migrény, poruchy spánku nebo únava. Trénované a uvolněné oči jsou klíčem nejen k lepšímu vidění, ale také k lepší koncentraci a větší energii! Fitness pro oči od optičky a trenérky zraku Agnes Blessingové nabízí množství osvědčených metod, jak udržet silné a zdravé oči i tělo. Kniha je doplněna fotografiemi a moderními ilustracemi a nabízí vám ta nejúčinnější oční cvičení, dechové a meditační sestavy, relaxační cvičení na záda a zklidňující masáže okolí očí a celého obličeje. Knižní materiál doplňují online videa, ke kterým máte přístup pomocí QR kódu. V knize se dále dozvíte, jak podpořit zdraví očí správnou výživou. S těmito znalostmi můžete nejen zlepšit svůj zrak a cíleně působit proti očním chorobám, jako je makulární degenerace nebo astigmatismus, ale také enormně zvýšit svou celkovou pohodu.

Ukázka z knihy

Přestože je oko relativně malé, jedná se o velmi složitý orgán. Oko se skládá z různých složek a každá z nich má vlastní funkci. Právě díky spolupráci všech složek můžeme vnímat své okolí barevně a vícedimenzionálně. Obraz přitom musí urazit úctyhodnou vzdálenost, než ho dokážeme vidět skutečně tak, jak ho vnímáme. Ráda bych vás na jednoduchých příkladech provedla napínavým světem vidění. Tyto poznatky tvoří jakousi základnu pro provádění opatření a cviků, které naleznete v dalších částech knihy. Abyste byli schopni pochopit komplexnost procesu vidění, vydejte se se mnou nejprve na krátký průzkum anatomie oka.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Agnes Blessingová je oční optička s více než třicetiletou praxí a certifikovaná zraková koučka. Díky kombinaci klasického odborného vzdělání a celostního přístupu disponuje rozsáhlým repertoárem osvědčených metod, jak udržet oči zdravé a jak korigovat oční vady přirozeným způsobem. Specializuje se mimo jiné na vytváření regeneračních a relaxačních technik pro uvolnění očí při práci na počítači. Zabývá se také irisdiagnostikou (diagnostikou zdravotního stavu jedince pomocí vzhledu duhovky) a nově i oční kineziologií (terapií očními pohyby, která pomáhá odbourávat emoční bloky z minulosti). Pracuje také jako poradkyně pro výživu a zdraví. Žije s manželem a dvěma dětmi v Herrenbergu u Stuttgartu.

Zdroj informací: nakladatelství Jota

O nakladateli

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikuje tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

————————————————

Endorfiny, dopamin, serotonin, oxytocin, kortizol, testosteron… zní vám tyto názvy povědomě? Chtěli byste si o nich prohloubit své znalosti? Představujeme vám tedy knihu Šest látek, které vám změní život od Davida JP Phillipse, který popisuje, jak tyto hormony ve vašem tělem můžete ovlivnit a jak vám mohou pomoci k lepšímu životu!

Šest látek, které vám změní život

Protřepat, nemíchat. Prozkoumejte koktejl šesti látek
Autor: David JP Phillips

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-7593-593-9
Doporučená cena: 390 Kč

Knihu Šest látek, které vám změní život vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Jak by na vás asi zapůsobil Andělský koktejl namíchaný z dopaminu, serotoninu a endorfinů? Nebo byste si raději dali Ďábelský koktejl, jehož hlavní složkou je kortizol? Kniha vás seznámí s tím, jak na lidský organismus působí šest klíčových látek – dopamin, oxytocin, serotonin, kortizol, endorfin a testosteron – neurotransmitery, které si lidský organismus dokáže sám vyrábět. Tato kniha vám ukáže, jak je možné ovládat fungování chemické továrny vašeho vlastního těla i jak se naučit využívat plný potenciál své mysli a stát se tak tou nejlepší verzí sebe samého. Anebo taky ne.
Kniha vyšla nejdříve ve švédštině, ale autorská práva na její překlad byla během pěti měsíců prodána do více jak dvaceti zemí.

Ukázka u knihy

„Představte si, že by se to, co cítíme, dalo takhle snadno změnit! Představte si, že by stačilo odskočit si z domova do baru za rohem, objednat si konkrétní emoci, zaplatit, dát si drink a s novým pocitem v těle si zase odkráčet domů! A teď si představte, že by to mohlo být ještě jednodušší! Představte si, že máte v mozku chemickou továrnu, která dokáže vyrobit šest látek, jež můžete podle libosti kombinovat a využívat pro vyvolání konkrétních emocí, kdykoliv chcete – a to všechno úplně zadarmo! Jenomže vy přesně takovou možnost opravdu máte! A já vás chci v téhle knize naučit, jak si takové schopnosti osvojit; chci, abyste se stali svými vlastními barmany a podle sebe se mohli, kdykoliv budete chtít, rozhodovat, jak se chcete cítit. Kdy chcete sršet energií a být plní dopaminu a noradrenalinu? Kdy chcete být plně přítomní s plnou nádrží oxytocinu? Kdy chcete být v pohodě, napumpovaní serotoninem? Kdy chcete být v euforii, plní endorfinů, a kdy se chcete cítit sebevědomě a překypovat testosteronem?“

O autorovi

David JP Phillips se celý svůj dospělý život věnoval studiu a přednášení o komunikaci založené na poznatcích z neurovědy, biologie a psychologie. Spolu se svým výzkumným týmem identifikoval 110 různých způsobů, kterými spolu lidé navzájem komunikují. Ale až poté, co si prošel dlouhým obdobím depresí, vyvinul svoji metodu sebe-řízení, založenou na pochopení schopnosti člověka komunikovat sám se sebou. Jeho 3 přednášky na TEDx patří s 10 miliony zhlédnutí k těm nejúspěšnějším.

Zdroj informací: nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA

O nakladateli

Nakladatelství Beta bylo založeno v roce 1993. Za dobu svého působení uvedlo na český trh na 800 titulů různých žánrů a řadí se tak mezi přední české nakladatelské domy. Věnuje se především knihám zaměřeným na rozvoj osobnosti, dále vydává ezoteriku a nově také náročnější beletrii. V portfoliu nechybí témata historická nebo militaria a opomenout nelze ani bohatě vypravené, obsahově poutavé obrazové publikace, s nimiž se nakladatelství Beta úspěšně prezentuje laické i odborné veřejnosti. Mezi světoznámé osobnosti, které vydává, patří autor hororů a detektivních románů Stephen King, duchovní učitel Osho, Deepak Chopra nebo Alexander Loyd.


 Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Zaujaly vás tipy na knihy o zdraví? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRestart pro oči
Celostní trénink pro lepší zrak, uvolněné oči a energii těla i duše s online videi ke každému cvičení

Blessingová, Agnes

Jota, 2024

zobrazit info o knizeŠest látek, které vám změní život

Phillips, David JP

Pavel Dobrovský – BETA, 2024

Napsat komentář