Zahrajte si na detektivy

tipy detektivky ctvrtek (1)
Máte rádi napínavé čtení v podobě detektivních románů? Potom jste na správné adrese! Z pera tří zahraničních autorů totiž pochází i knihy, které jsme vybrali do dnešních tipů. Třešničkou na závěr je čistokrevná historická detektivka. Tak do toho, vyberte si tu svoji!

Ben je novinář a ani ve snu by jej nenapadlo, že když blízko jeho domu dojde k požáru, položí tato událost základy mnoha otázek. Nečekaně se totiž začne ukazovat, že v malém městečku, kde bydlí, má až příliš mnoho lidí svá tajemství…

Novinář Ben Harper je svědkem požáru, při němž z hořícího domu uteče tajemná postava. Vyhořelé základy odhalí nález kostry a na povrch začnou vyplouvat informace o zločinu, k němuž došlo děsivě blízko Benova domova. Spolu s mladou kriminalistkou Dani Cashovou, která se případu ujme, brzy zjišťují, že v jejich malém městě má každý co skrývat.

Jedenáct lhářů

Autor: Robert Gold
Přeložila: Jana Vlčková

Počet stran: 312
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7695-065-8
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Jedenáct lhářů vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

Vyškrábu se na nohy a belhám se kupředu. Přesouvám se od jednoho náhrobku k druhému, než se dostanu na štěrkem vysypanou pěšinu, která vede přes zadní část krchova. Zdá se mi, že s každým krokem, který udělám, oheň nabírá na síle. Vtom se přede mnou vynoří kostel svatého Štěpána, postavený v šestnáctém století, osvětlený pouze lucernou zavěšenou nad těžkými dubovými dveřmi. Spěchám kolem jeho kamenné zdi a ignoruju bolest v kotníku. Znovu spatřím oranžové světlo, teď už neskutečně jasné. Zpustlé společenské centrum za chrámem Páně hoří. Špinavou střechou s červenými taškami se valí dým. Plameny olizují stěny porostlé břečťanem.

Můžete si přečíst kompletní ukázku.

O autorovi

Robert Gold, původem z Harrogate v Severním Yorkshiru, začal svou kariéru jako stážista v americké televizní stanici CNN. Po návratu do Británie se stal celostátním nákupčím knih pro řetězec knihkupectví. Nyní pracuje jako obchodní zástupce britské nakladatelské společnosti. V současnosti žije ve městě Putney. Také se jako spoluautor podílel na třech thrillerech Jamese Pattersona.

Zdroj informací: Alpress

————————————————

Autorka detektivek Isabella Maldonado přichází s knižní novinkou zároveň i s novou detektivní sérii. Agentka Daniela se zde ocitá v podivné únikové hře. Pro ni je to začátek hry o život a netuší, že na druhé straně se někteří baví sledováním všeho na darkwebu bez vědomí, že jde o skutečnost…

V centru New Yorku hrozí útočník bombou a o chvíli později je na ulici za bílého dne zavražděn šéf týmu jistého senátora. Agentka FBI a bývalá příslušnice elitních jednotek americké armády Daniela Vega muže pronásleduje a dopadne, to je však jen začátek. Vyšetřování zavede FBI a newyorskou policii k záhadné skupině nájemných zabijáků a Daniela dostává svůj první úkol na nové pozici: infiltrovat skupinu a zjistit, kdo si vraha najal a proč. Neplánovaně se však ocitá na neznámém místě jako účastnice únikové hry, v níž se bojuje o holý život a přežít může jen jeden. Dějiště hry je záhadou, stejně jako totožnost osoby, která ji řídí. FBI po Dani horečně pátrá, zatímco svět sleduje počínání jejího avatara na darkwebu, aniž tuší, že tahle virtuální hra je přímo děsivě skutečná. Nejnovější thriller Isabelly Maldonado uvádí novou sérii, jejíž hrdinkou je právě Daniela Vega, agentka FBI s elitním armádním výcvikem, zkušenostmi z nejnáročnějších tajných vojenských misí a dramatickým životním příběhem.

Zabij, nebo zemři

Autorka: Isabella Maldonado
Přeložil: Jiří Chodil

Počet stran: 416
Vazba: brožovaná
Formát: 146×205 mm
ISBN: 978-80-7625-301-8
Doporučená cena: 479 Kč

Knihu Zabij, nebo zemři vydalo nakladatelství Metafora.

Ukázka z knihy

Znovu zaměřila pozornost na neznámého podezřelého, v telefonu slyšela, jak Wu opakuje její slova někomu jinému. O okamžik později se muž s deštníkem vmáčkl do skupiny dětí a zmizel jí z dohledu. Dani rychle zamířila týmž směrem, proplétala se mezi dětmi, až dorazila ke vchodu do metra. Na ulici po něm nebylo ani stopy, dospěla tedy k jedinému logickému závěru. „Zalarmujte dopravní podnik,“ ozvala se opět Wuovi. „Zamířil do podzemí na vlak.“ Rozběhla se po betonových schodech dolů, přičemž nechtěně srážela lidi, postupující opačným směrem, na kovové zábradlí táhnoucí se prostředkem. Někteří za ní – zjevně v domnění, že se jen snaží stihnout vlak – pokřikovali návrhy, co že má udělat. Dlužno říci, že většina jejich doporučení se jevila jako anatomicky neproveditelná. Konečně se dostala na konec schodiště k řadě turniketů s otočnými kovovými přepážkami, připomínajícími svislé mříže.

Můžete si stáhnout kompletní ukázku.

O autorce

Isabella Maldonado se pustila do psaní krimi románů po dvacetileté kariéře v bezpečnostních složkách. Dosáhla hodnosti kapitána, řídila útvar zvláštního vyšetřování a forenzních věd, absolvovala Národní akademii FBI v Quanticu. Má zkušenosti i jako policejní vyjednavačka, tisková mluvčí či velitelka okrsku. To vše jejím knihám dodává realistický punc. Žije ve Phoenixu. Hadí oči jsou druhým dílem série s agentkou Ninou Guerrerovou, kterou čtenáři poznali v bestsellerovém thrilleru Šifra (Metafora, 2021). Sérii doplňuje kniha Sokolník.

Zdroj informací: Metafora

————————————————

V závěru se společně vrátíme do minulosti. I ve 12. století se totiž odehrávala řada zločinů, jež ne vždy bylo snadné odhalit. Co když se snaží pachatel zločin zamaskovat například hromadnou popravou?

Píše se rok 1138 a král Štěpán obléhá shrewsburský hrad, na němž se opevnili přívrženci císařovny Matyldy. Bratru Cadfaelovi zatím v klášteře začíná pomáhat novic Godric – nebo alespoň někdo, kdo se za něj vydává. Cadfael brzy zjistí, že se pod kutnou skrývá dívka jménem Godith, dcera vůdce rebelů Fulka Adeneye. Nadcházejícího rána je hrad dobyt a Štěpán nařídí popravu čtyřiadevadesáti vzbouřenců, jimž opat Heribert nabídne křesťanský pohřeb. O mrtvé se má postarat Cadfael, ten však při jejich sčítání zjistí, že jedno tělo přebývá a navíc nenese známky oběšení, ale uškrcení. Godith v něm pozná Nicholase Faintreeho, panoše, který dostal nařízeno před královským vojskem prchnout s pokladem vzbouřeného šlechtice FitzAlana. Byl snad po cestě přepaden? Jak potom ale jeho tělo skončilo mezi popravenými? A co se stalo se zlatem? Cadfael musí při vyšetřování postupovat opatrně, jinak hrozí, že by na šibenici mohl skončit on sám…

Jeden mrtvý navíc

Autorka: Ellis Petersová
Přeložila: Zora Wolfová

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-7588-564-7
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Jeden mrtvý navíc vydalo nakladatelství Mystery Press.

Ukázka z knihy

Musí si přichystat záhon, kam by zasadil pozdní kapustu na další sadbu, a zasít čerstvá semínka zeleniny, jaká dokáže přečkat zimu, a také sklidit hrášek a odstranit odumřelé suché lodyhy jarní sadby, které se budou hodit na krmivo a podestýlku. V dřevěné kůlně na bylinkářské zahrádce, jež byla jeho obzvláštní pýchou, měl také ve skleněných nádobách a v moždířích na policích naloženo na půl tuctu lektvarů, na které všechny musí alespoň jednou denně dohlédnout a přitom nezapomenout ani na bylinková vína, která si teď už sama pro sebe vesele bublají. Bylo také třeba sklidit léčivé bylinky a péči potřebovaly i všechny ty léky chystané na zimu. Cadfael by byl ovšem za nic na světě nepustil sebemenší část svého království ze zřetele, ať už za hradbami opatství sebebezohledněji bojovali o anglický trůn královští příbuzní – bratranec a sestřenice Štěpán a Matylda.

Stáhněte si presskit s celou ukázkou.

O autorce

Ellis Peters, vlastním jménem Edith Mary Pargeter (1913–1995), byla anglická spisovatelka velšského původu, jejíž tvorba zahrnuje zejména válečnou, historickou a detektivní prózu. Rovněž byla úzce spjata s českou a slovenskou kulturou, zamilovala si Prahu a coby bohemistka přeložila do angličtiny řadu knih uznávaných autorů, jako byli Jan Neruda či Bohumil Hrabal. Do světové literatury se zapsala trilogií Nebeský strom, dále dvacetidílnou sérií historických detektivek s bratrem Cadfaelem, která se odehrává ve dvanáctém století za občanské války v Anglii, a také případy inspektora Felse a jeho syna, jež tvoří třináct svazků. Prakticky celý život – s několika výjimkami, jako byl například krátký pobyt v Praze – prožila v rodném kraji, jímž bylo hrabství Shropshire. Zde také zemřela ve věku dvaaosmdesáti let.

Zdroj informací: Mystery Press


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJedenáct lhářů

Gold, Robert

Alpress, 2024

zobrazit info o knizeZabij, nebo zemři

Maldonado, Isabella

Metafora, 2024

zobrazit info o knizeJeden mrtvý navíc

Petersová, Ellis

Mystery Press, 2024

Napsat komentář