Božská inspirace, motivace a povzbuzení

svezi vitr, novy ohen (1)
Chcete-li naplnit to, co s Vámi má Bůh v úmyslu, možná je čas přečíst si poutavou knihu pastora Jima. Právě v ní totiž najdete nejenom jeho vlastní příběh, ale i mnoho inspirace, povzbuzení a motivace! Ne vždy k nám totiž Bůh promlouvá tak, abychom všemu porozuměli…

Doba je naléhavá! Teď je ta pravá chvíle požádat Boha, aby ve vaší duši zažehl svůj oheň! Knihu pastora Jima Cymbaly by si měl přečíst každý kazatel, farář, vedoucí církve a především každý křesťan, který chce naplnit Boží záměr se svým životem. Měla by se stát povinnou četbou všech křesťanských sborů a farností, protože odhaluje klíčové principy smyslu, poslání a života církve. Kniha popisuje příběh kazatele a jeho rodiny v protestantském sboru v New Yorku, který byl z lidského pohledu odsouzen k zániku. Bůh však pastora Cymbalu vyzval, aby se jeho chatrný dvacetičlenný sbor začal opravdově modlit, aby se spolehl na to, že jim jako živý Bůh pomůže a bude do církve přivádět nové zachráněné lidi. Bůh začal odpovídat a měnit jejich životy a dnes čítá Cymbalův sbor více než deset tisíc členů. Pastor chce křesťany povolat zpět z duchovních slepých uliček, apatie a vlažného náboženství. Nutnou podmínkou je, že se věřící na Boha budou obracet v modlitbách, že uznají svoji závislost na něm a že umožní, aby v jejich okolí mohl mocně působit Duch svatý. Jde o živou zkušenost se živým Bohem. Je to kniha, která motivuje, povzbuzuje a inspiruje.

Svěží vítr, nový oheň

Co se stane, když Boží Duch vstoupí do srdce Božího lidu
Autoři: Jim Cymbala, Dean Merrill
Přeložil: Josef Hrdinka

Počet stran: 256
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-7684-219-9
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Svěží vítr, nový oheň vydalo nakladatelství Triton.

Ukázka z knihy

Historie minulých oživení nám tuto pravdu vykresluje docela barvitě. Když studujeme Velké duchovní probuzení, Druhé velké oživení, Probuzení ve Walesu, Vylití Ducha v ulici Azusa v Los Angeles v roce 1906 nebo jakékoliv další duchovní oživení, vždycky se setkáme s lidmi, kteří nejdříve v duchu sténali a toužili po změně stávající situace – jak u sebe, tak ve své církvi. Začali vroucně a naléhavě volat k Bohu, jejich modlitby zažehly oživení a vedly k více modlitbám – podobně jako Asaf v žalmu 80 naříká nad situací své doby: rozbořenými hradbami, zvířaty a ohněm pustošícím vinice. Pak ve verších 19 a 20 prosí: „Hospodine, Bože zástupů, obnov nás… ať můžeme vzývat tvoje jméno.“ Duch svatý je Duchem modlitby. Jedině když jsme naplnění Duchem, cítíme, že potřebujeme Boha všude, kam se obrátíme. Můžeme řídit auto, a tu se náš duch spontánně obrátí k Bohu a předkládá mu naše potřeby, prosby a přímluvy i uprostřed cesty.

K dispozici máte kompletní ukázku.

Autoři

Jim Cymbala je pastorem The Brooklyn Tabernacle vice než dvacet pět let. Za tu dobu se sbor rozrostl z dvaceti členů na více než šest tisíc. Autor knihy Svěží vítr, čerstvý oheň a Svěží víra žije v New Yorku se svou ženou Carol, která řídí Brooklyn Tabernacle Choir oceněný cenou Grammy.

Zdroj informací: allamericanspeakers.com

Dean Merrill je bývalý redaktor několika časopisů a ředitel redakce David C. Cook, Focus on the Family, který napsal několik knih a je spoluautorem 30 dalších. Jeho díla byla dvakrát oceněna Sdružením evangelických křesťanských nakladatelů zlatými medailony, další byla vyhlášena Křesťanskou knihou roku. Merrill měl tu čest cestovat do zámoří, zejména během sedmi let, kdy byl viceprezidentem Mezinárodní biblické společnosti. Jeho nejoblíbenější částí světa k návštěvě je Afrika.

Zdroj informací: bookreporter.com


triton_logo120x60Nakladatelství Triton působí na českém knižním trhu již od roku 1991 a počtem vydaných titulů se každoročně řadí mezi 6 –10 největších knižních nakladatelství v republice. Specializuje se především na knihy odborné lékařské, psychologické, filosofické, historické a pedagogické, jakož i na učebnice pro VŠ studenty, beletrii, sci-fi a literaturu faktu. V Nakladatelství Triton je každoročně přeloženo mnoho úspěšných zahraničních titulů z výše zmíněných oblastí.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSvěží vítr, nový oheň
Co se stane, když Boží Duch vstoupí do srdce Božího lidu

Cymbala, Jim – Merrill, Dean

Triton, 2024

Napsat komentář