Šťastné a krvavé

Krev_monstra_a_cukrovi
Chcete zavzpomínat na vánoční svátky – nejkouzelnější období z celého roku? Můžete tak učinit prostřednictvím sbírky povídek s vánoční tematikou Krev, monstra a cukroví. Zejména fanoušci české fantastiky by si knihu neměli nechat ujít.

Vánoce jsou to nejkouzelnější období z celého roku. Doba zázraků, radosti a dárečků. Jenže za hranicemi krbového světla se nocí plíží věci, ze kterých vstávají hrůzou vlasy na hlavě. Stíny. Monstra. Ježíšek. Mají chuť na cukroví, a často také na krev…
Sbírka povídek, ve kterých hrají hlavní úlohu nadpřirozeno a vánoční svátky, vám naservíruje výbornou štědrovečerní večeři z české fantastiky. Čeká vás akční nářez, přemýšlivé kousky nositelů ocenění Magnesia Litera i příběhy, které pohladí duši. To nejvánočnější čtení a nejlepší dárek pod stromečkem.
Tak šťastné a veselé!

Do antologie přispěli tito autoři:
Patrik Banga, Petr Brožovský, Marie Domská, Pavel Fritz, Zuzana Hartmanová, Petr Heteša, Vilma Kadlečková, Štěpán Kopřiva, Filip Koryta, Jan Kotouč, Vilém Koubek, Lucie Lukačovičová, Michaela Merglová, Ondřej Neff, Jiří Pavlovský, Martin Paytok, Petr Stančík, Dalibor Vácha, Lukáš Vavrečka.

Krev, monstra a cukroví

Sborník fantastických vánočních povídek
Editoři: Petr Brožovský, Michaela Merglová

Počet stran: 616
Vazba: vázaná
Formát: 130×194 mm
ISBN: 978-80-278-0188-8
Doporučená cena: 699 Kč

Knihu Krev, monstra a cukroví vydalo nakladatelství Epocha.

Ukázka z knihy

Na vteřinu všichni ztuhli, jako by pózovali pro živý obraz s názvem: Tohle jsem si nepřál.
Nejen Kalaš, Dolf a Léňa, úřednice za přepážkou a klienti natolik nešťastní, že si k návštěvě banky vybrali zrovna tuhle hodinu, ale i pracovník ostrahy, který ještě před tou vteřinou škrtil Dolfa v kravatě.
Dolf si stále ještě držel ruce před obličejem. Léňa před sebe ještě pořád mířila pistolí, z níž sekuriťákovi vpálila kulku nad pravé ucho.
Vteřina uplynula. (str. 14)

Nezapomeňte si dočíst ukázku.

O editorech

Petr Brožovský je v jistých kruzích známý pod přezdívkami Pedro nebo Švéd. Založil si vlastní advokátní kancelář, aby to měl blíž do práce, a je mistrem České republiky a finalistou Mistrovství Evropy ve slam poetry z roku 2021. Sběratel knih, organizátor larpů, nadšený střelec, nevyslyšený hudebník a obávaný i milovaný dungeonmaster. Na poli literárním přesvědčivě zabodoval už svou prvotinou Tanec papírových draků (2021), akční fantasy s prvky splatterpunku.

Zdroj informací: nakladatelství Epocha

Plzeňská rodačka Michaela Merglová byla třikrát pasována na Lady řádu fantasy v soutěži O nejlepší fantasy a v posledním ročníku se stala vítěznou nositelkou meče. Kromě sborníků z literárních soutěží jako Žoldnéři fantasie nebo Cena Karla Čapka se její povídky objevily také v antologiích Mladé čarodějky (2017), Mlok (2017), Koleje smrti (2018), Ve stínu magie (2019), Krásky a vetřelci: Pulp stories (2021) či Lockdown (2021). I když už vyzkoušela různé žánry, nejraději se vrací ke klasické fantasy meče a magie. Knižně debutovala v roce 2019 úspěšnou hrdinskou fantasy Píseň oceli a hned o rok později zavedla čtenáře do drsného špinavého přístavu v románu Prokletá věž (2020). Její debut se nakonec dočkal pokračování s názvem Píseň severu (2021) a Píseň války (2022). Kromě psaní spolupracuje jako recenzentka s časopisem Pevnost, žije v Praze a pracuje v reklamě. A když ji všechno štve, staví se na józe na hlavu.

Zdroj informací: nakladatelství Epocha


Nakladatelství Epocha ve stávající podobě existuje a vydává od října roku 2002. Navazuje na činnost stejnojmenného subjektu, který vznikl roku 1996. Jeho ediční profil byl tehdy vyhraněný, soustředil se na historii prezentovanou životopisnými monografiemi významných postav českých, ale i světových dějin. V roce 2002 se Epocha rozšířila, a to nejen personálně, ale především koncepčně. Její ediční záběr se rozrostl o další žánry a s tím se rozšířila i autorská základna, která se neomezuje jen na domácí zdroje.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKrev, monstra a cukroví
Sborník fantastických vánočních povídek

Brožovský, Petr - Merglová, Michaela

Epocha, 2023

Napsat komentář