Buďte spokojení v životě

tipy ctvrtek 14.3
Taky máte sem tam problém s časem? Moc práce a povinností a málo prostoru, ve kterém by bylo možné všechno stihnout? Třeba se ale jen zbytečně stresujeme a nebo si prostě úkoly a energii neumíme správně rozložit. Mrkněte, jak to jde (možná) dělat lépe…

Nejenom množství práce, které je třeba stihnout nás může v životě potrápit. Může to být i stres, který neprospívá nikomu z nás. V první knize se dnes můžete seznámit s kratinkou autoterapií, kterou během dne stihne opravdu každý a která vás může naučit, jak se méně stresovat.

Moderní život je minové pole plné stresu. Jednou z možností, jak tímto polem projít bez úhony, je terapie. Ta může změnit život k lepšímu každému z nás. Cílem terapie by mělo být, abyste ze sezení vyšli natolik zkušení a uvědomělí, že se sami sobě stanete terapeutem. V této knize objevíte praktické nástroje, jak toho docílit, aniž byste se potýkali s vysokými náklady na terapii, její špatnou dostupností či nekonečnými čekacími lhůtami. Autor se snaží zjednodušit složité teorie a podat je tak, aby byly využitelné v běžném životě a zvládnul je každý. V první polovině knihy se vydáte na osobní terapeutickou cestu, abyste se v její druhé polovině mohli zabývat každodenní desetiminutovou autoterapií. Naučíte se, jak se radit s terapeutem, kterého máte sami v sobě, a jak každý den využít co nejlépe, ať už vás během něj potká cokoli. Získané dovednosti vám pomohou lépe fungovat, lépe se cítit a lépe žít.
TATO KNIHA VÁŠ ŽIVOT ZMĚNIT NEMŮŽE, ALE S JEJÍ POMOCÍ HO DOKÁŽETE ZMĚNIT VY SAMI.

Sám sobě terapeutem

Jen 10 minut denně pro lepší náladu a méně stresu
Autor: Owen O´Kane
Přeložil: René Souček

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 144×205 mm
ISBN: 978-80-271-3883-8
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Sám sobě terapeutem vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

Následně budeme zkoumat, jak si představujete svou budoucnost a jak ji můžete uskutečnit. Touto prací nemá smysl se zabývat, pokud jejím účelem není přinést do vašeho života nějaké žádoucí změny. Vědět, co chcete, je naprosto zásadní, jinak ve vás převládne pocit bezúčelnosti. Udělat ve svém životě takové změny, aby vaše budoucnost vypadala jinak než vaše minulost, také znamená opustit některá pravidla, která jste si sami naordinovali a žijete podle nich, ale která váš rozvoj brzdí.

Přečtěte si kompletní ukázku.

O autorovi

Owen O’ Kane má lékařský i psychoterapeutický výcvik a je bývalým vedoucím lékařem služby duševního zdraví v britské Národní zdravotní službě (NHS). Jeho první kniha Ten to Zen je bestsellerem týdeníku Sunday Times. Owen žije v Londýně, ale vyrůstal v Belfastu během etnicko-nacionalistického konfliktu v Severním Irsku, což bylo skvělé výcvikové prostředí pro jeho současnou práci. Mnoho let své profesní dráhy strávil paliativní péčí o nevyléčitelně nemocné, což jeho práci velmi ovlivnilo. Když nepíše knihy, zabývá se svou soukromou terapeutickou praxí, přednáší a přispívá do tisku a médií články o mentálním zdraví. Zbožňuje psy. Owen O’ Kane napsal také bestsellery Ten to Zen nebo Desetkrát šťastnější (Grada, 2021).

Zdroj informací: Grada

Nakladatel

gradaKnihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

————————————————

Zdá se vám, že máte většinou jen hromadu úkolů, ale nikdy žádný volný čas? S příručkou odbornice na time management se ho možná konečně dočkáte. Stačí jen zvolit vhodnou strategii.

Stále nestíháte, a ať děláte, co děláte, nikdy nepřijdete včas? Váš seznam úkolů se rychle zaplňuje, ale že byste je stíhali i řešit, o tom se mluvit nedá? Jak vystoupit ze začarovaného kolečka pro křečky, určit si priority a vytřídit balast, který k ničemu nevede? Zejména když je vaším každodenním pomocníkem ADHD neboli porucha pozornosti spojená s hyperaktivitou, nabídne vám tato kniha praktické metody a strategie, které vám pomohou v budování motivace a zvládnete díky ní lépe organizaci času. Zbavíte se tím stresu a najednou zjistíte, že existuje i něco jako volný čas. 25 různých technik vychází z kognitivně-behaviorální terapie, mindfulness a klasické psychoterapie a jejich kombinace vám pomůže proměnit způsob, jakým zacházíte s časem, v efektivnější.

Jak zvládnout organizaci času

25 metod a strategií
Autor: Risa Williams
Přeložila: Petra Diestlerová

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-262-2122-7
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Jak zvládnout organizaci času vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

Každý úkol nás stojí různé množství duševní a tělesné energie, v závislosti na tom, jak intenzivní nám připadá. V tomto ohledu může pár drobných úkolů s nízkou intenzitou vyžadovat stejnou mentální energii jako zvládnutí jednoho obtížného úkolu s vysokou intenzitou. Lidé často používají objem úkolů, které se jim podaří za den splnit, jako způsob, jak posoudit svůj denní výkon, což může spouštět spoustu negativní sebemluvy.

K dispozici máte i kompletní ukázku.

O autorce

Risa Williams je spisovatelka a terapeutka, psychoterapeutka , profesorka, máma, řečnice a poradkyně v oblasti time managementu. Více se o Rise můžete dočíst na jejím webu risawilliams.com.

Zdroj informací: web autorky

Nakladatel

portalNakladatelství Portál bylo založeno v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly další oblasti jako sociologie, politologie, zdraví, média, antropologie, ekologie, filozofie, ekonomie, sémiotika či kulturologie.

 


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Co nejvíc stresuje vás? Umíte si s tím poradit, nebo vítáte i knižní rádce? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSám sobě terapeutem
Jen 10 minut denně pro lepší náladu a méně stresu

O´Kane, Owen

Grada, 2024

zobrazit info o knizeJak zvládnout organizaci času
25 metod a strategií

Williams, Risa

Portál, 2024

Napsat komentář