Ukázka z knihy Začalo to polibkem (Ella Quinnová)

zacalo-to-polibkem
Přinášíme vám ukázku z historického románu, v němž se hlavní hrdinka Luisa touží zamilovat na první pohled. Čehož se také dočká. Ovšem vévoda Gideon ji nechce požádat o ruku dříve, něž své panství tzv. postaví na nohy. S čímž se Luisa jen tak nesmíří, a tak bere věci do svých rukou.

Knihu Začalo to polibkem vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Gideon byl tak zmítán obavami, že si málem neuvědomil, co Worthington právě řekl. Najednou mu spadl obrovský kámen ze srdce. „Chceš říct, že se s Louisou smíme vzít?“
„Nevidím způsob, jak vám v tom zabránit.“ Worthington protáhl tvář. „Vyvinul se u mě vytříbený pud sebezáchovy. Znám svou sestru, nedala by mi pokoj, dokud bych nesouhlasil. Nemluvě o tom, že by zverbovala na pomoc všechny ženy z naší rodiny. A že je jich dost.“
„Umí být opravdu velmi přesvědčivá.“ Gideon se usmál. Přesně takový typ ženy potřebuje jako manželku a vévodkyni.
„Ale dám ti radu,“ řekl Worthington, jenž zjevně ještě neskončil. „Učila se, jak spravovat panství, a bude očekávat, že ti bude rovnocennou partnerkou ve všem, co uděláš. A pro případ, že sis toho ještě nevšiml, má také sklon popadnout býka za rohy, když se jí naskytne příležitost.“
Gideon se neubránil úsměvu. Byl ochoten podělit se s ní o určité povinnosti týkající se jeho vévodství, ale hlavní slovo bude mít přirozeně on a bude schvalovat, co Louisa udělá a co ne. Jeho matka se o správu majetku nezajímala, ale babička ano… Babička. Byly si s Louisou podobné jako vejce vejci. Zostra nasál vzduch.
K čertu! Nejenže se bude muset zbavit paní Petrieové, než se o ní dozví Louisa a napadne ji vyřídit si to s tou ženskou sama, ale bude muset jasně vymezit hranice, kde začínají a kde končí její povinnosti a pravomoci. Jinak by se mu život proměnil v peklo.

 ——————————-

Stáhněte si celou ukázku.

——————————-

O autorce

Bestsellerová autorka Ella Quinnová se vždy věnovala studiu a dalším zaměstnáním. Čtení historických romancí bylo jejím únikem. Nakonec ji láska k historickým románům přivedla k tomu, že je začala sama psát. Je vdaná za svého skvělého manžela, se kterým žije již více než třicet let. Mají spolu syna a dvě krásné vnučky. Po životě v jižním Pacifiku, Střední Americe, severní Africe, Anglii a Evropě se s manželem rozhodli splnit si svůj sen a žít na lodi. Po plavbě Karibikem a Severní Amerikou absolvovala transatlantickou plavbu ze Svatého Martina do jižní Evropy. V současné době žije v Německu a spokojeně píše, zatímco její manžel je opět v práci a zotavuje se z důchodu.

Zdroj informací: autorčiny stránky


logo_Cosmopolis_120x60Nakladatelství Cosmopolis vzniklo na jaře roku 2015 a je součástí zavedeného nakladatelského domu Grada. Logo značky v sobě zahrnuje hned několik významů: hřbety stojících knih, živoucí město a rytmus. Přináší tak svým čtenářům knihy z celého světa, zahraniční i českou beletrii všech žánrů, a současně drží prst na tepu doby. Pestrou skladbu žánrů (od detektivek a thrillerů přes humor až po čtení pro ženy) ilustruje také motto redakce: knihy všech barev.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZačalo to polibkem

Quinnová, Ella

Cosmopolis, 2024

Napsat komentář