Fantasy úterý

fantasy-utery
Pokud jste fanoušky a fanynkami české fantastiky, dnešní knižní tipy jsou přesně pro vás! (Ale věříme, že zaujmeme i ostatní čtenáře.) První kniha je pokračováním fantasy série plné brutality. Druhá kniha vás zavede do Prahy šedesátých let, kde se zároveň setkáte i s různými mýtickými bytostmi.

Shigor Birdman přichází s další knižní fantasy novinkou s názvem Brutální béčkový masakr. Jedná se o druhý díl jeho nejnovější série. Pokud máte rádi gangsterskou tematiku, brutalitu, krev či apokalyptická témata, neměli byste si tuto knihu nechat ujít!

Brutální béčkový masakr

Autor: Shigor Birdman

Počet stran: 440
Vazba: brožovaná
Formát: 145×207 mm
ISBN: 978-80-7588-514-2
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Brutální béčkový masakr vydalo nakladatelství Mystery Press.

Najít a brutálně zničit okřídleného mutanta jménem Gray je přesně typ práce, jakou měl Brian „Bý“ Edger vždycky v oblibě. A za normálních okolností by to bylo snadné dokonce i v Norportu, městě, kde vedle lidí žijí i ghúlové, vlkodlaci, andělé a jiná monstra.
Jenže to by do toho Edgerovi nesměli strkat prsty vůdci snad všech frakcí, co v Norportu operují – od upíří královny Hladu přes démonického gangstera Heralfa až po starého boha Kronikáře. O vrazích, jejichž kvalita stoupá spolu s tím, jak tajemný klient zvyšuje cenu za jeho hlavu, a neodbytných pojišťovácích nemluvě.
Jenže ani pokusy zajistit mu útulné místo na krchově nejsou tak otravné jako ozvěny minulosti, snažící se škodolibě vrátit každou možnou škvírou do Edgerova života.
Jak se měsíc pomalu blíží k úplňku, městem se šíří šílenství, zákony reality přestávají fungovat a ulicemi teče krev… Předpověď budoucnosti varuje: Zvýšená pravděpodobnost výskytu brutálního masakru, následovaného lehkým apokalyptičnem.

Ukázka z knihy

Zahnal jsem smršť vzpomínek i vztek vyvolaný pachem andělské krve. Chvíli mi trvalo, než jsem zase začal vnímat realitu své kanceláře i zvědavé otázky své bytné a otravné novinářky, kterou bych si možná oblíbil, kdyby změnila zaměstnavatele.
Zavřel jsem obálku s andělským pírkem a výsměšným vzkazem „Jedno jsem ti schoval“ a hodil ji do koše mezi zmačkané popsané papíry z neúspěšných pokusů o sepisování a vzpomínání posledních dnů.
Přes všechny své snahy přesvědčit okolí i sám sebe, že teď bude chvíli klid, mi bylo jasné, že něco takového dřív nebo později přijde. „Doufej v nejlepší, připravuj se na nejhorší,“ hlásalo jedno staré moudro, které se mi zamlouvalo. Jen tu přípravu jsem z lenivosti většinou zanedbal.
„Kdy to přišlo, Vasiliso?“ zeptal jsem se své bytné.
„Před chvilkou, chystala jsem se ti to přinést, když dorazila Veronika. Co tam bylo? Co tě tak krásně naštvalo?“
„Není to zas tak důležitý. Nějakej idiot se mě snaží vyprovokovat. Kdyby tady byl, urval bych mu hlavu, ale takhle si bude muset počkat, až bude na řadě. Teď budu muset, i když se mi nechce, řešit důležitější věci. Osobní věci, Vasiliso.“
Vasilisa si mě chvíli nedůvěřivě prohlížela, ale pak jen zopakovala: „Tentokrát se chci dívat!“ a konečně vypadla.
Když se za tou starou čarodějnicí zavřely dveře, chvíli jsem počkal, abych se ujistil, že za nimi neposlouchá. Byly věci, se kterými jsem jí až nepřirozeně a možná nerozumně důvěřoval, protože jsem znal její motivaci, nebo jsem si to aspoň myslel. Ale nechtěl jsem, aby věděla všechno.
Pak jsem se zadíval na Veroniku. Těsně předtím, než jsem otevřel ten zatracený dopis, mě vykolejila z mého předstíraného klidu ujištěním, že minimálně na politické frontě mě ještě čeká pořádný průser.
Musel jsem si připomenout, že je sice kamarádka, ale zároveň taky vyslankyně a de facto velekněžka mého úhlavního nepřítele. Alespoň to v tu chvíli vypadalo, že se Kronikář, oficiálně poslední starší bůh, rozhodl postavit proti mně.
„Co má ten hajzl v plánu?“ zavrčel jsem na ni.
„Já nemám tušení, co v tom dopise bylo, Bý.“
„Ptám se, co má v plánu tvůj zasranej šéf! Proč chce vystoupit na bezpečnostní radě, proč chce, abych tam byl já?“
„Myslíš si, že mi říká všechno? Jen mi přikázal, ať ti předám vzkaz.“
Chtěl jsem na ni vycenit zuby, ale pak jsem se ovládl. Muselo mu být jasné, jak na něco takového zareaguju.

Stáhněte si celou ukázku v presskitu.

O autorovi

Shigor Birdman se narodil v roce 1979 uprostřed karvinského smogu. Původně chtěl vyvíjet vojenské simulátory, ale nakonec dal přednost videohrám. Nyní převážně konvertuje kofein na písmenka jako herní programátor, spisovatel a překladatel na volné noze. Za vrchol své herní kariéry stále považuje dvacet let starý Vietcong. Knižně mu vyšla military sci-fi Mise, která musela selhat (2005) a postapokalyptická Kronika konce světa (2009). Po dlouhých letech psaní pouze pro počítačové hry se vrací s akční sérií Stará béčková legenda. Ze své brněnské nory vylézá převážně jen v kostýmu nebo maskáčích – vybaven některou ze svých zbraní (pravých i larpových) – bloumat někam do lesa nebo na moře.

Zdroj informací: nakladatelství Mystery Press

O nakladateli

Nakladatelství Mystery Press se od svého založení v roce 2015 velmi rychle etablovalo na tuzemském knižním trhu jako specialista na detektivky, thrillery a krimi romány. V současnosti vydává zejména anglo-americké autory, z nichž pro české čtenáře objevilo např. Angličany Stevea Robinsona (thriller Stopy v krvi) a Tima Weavera (drsné krimi Není cesty zpět a Bez slitování), ale nebojí se ani velkých amerických jmen, jako jsou Janet Evanovich či Dan Simmons. Pod logem Mystery Pressu vycházejí rovněž knihy českých autorů, a to především v subžánrech klasické a historické detektivky, mysteriózního thrilleru či procedurální krimi.

————————————————

Mýtoversum 1: Případ ambiciózního démona od české autorky Martiny Eretové pojednává o mladém poručíkovi kriminálky Davidu Millerovi, který na své cestě za vyřešením případu zmizelé reportérky potká nejednu vílu či mýtického boha. V kombinaci s prostředím Prahy šedesátých let na vás čeká neotřelý příběh plný záhad!

Mýtoversum 1: Případ ambiciózního démona

Autorka: Martina Eretová

Počet stran: 344
Vazba: brožovaná
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-276-0656-6
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Případ ambiciózního démona vydalo nakladatelství Slovart.

Pro mladého poručíka kriminálky Davida Millera začíná případem zmizelé reportérky vzrušující pouť po světech plných mytických bohů a víl. Ta vede mimo jiné i přes všudypřítomnou šeď Prahy padesátých let, kde je třeba mít se na pozoru před agenty StB a uvědomělými budovateli. A kdo jsou třeba takzvaní hlídači Mýtoversa? Patří k nim i postarší major Hermann? Nalezení reportérky Ziny je pouhým počátkem osudové cesty za něčím větším a záhadnějším, než se může na první pohled zdát.

Ukázka z knihy

Když se ozvaly blížící se kroky, zvířata ostražitě zvedla hlavy (jeden z potkanů dokonce chvilku roztomile panáčkoval) a špičaté čenichy se jim chvěly. Klapot elegantních pánských polobotek se zastavil přímo před dřevěnými vraty, do kterých příchozí navíc ještě drze strčil. Teple žluté světlo pouliční plynové lucerny okamžitě zahnalo tmu, jež doposud v průjezdu panovala. Potkani se ale nehodlali své kořisti jen tak vzdát. Zůstali na vetřelce civět černýma lesklýma očima a ani je nenapadlo utéct.
Muž zvířatům věnoval lehce znechucený pohled a přihladil si mírně prošedivělý, nicméně obdivuhodně hustý knír, který na tvářích přecházel do licousů. Vydal se průjezdem k domovním dveřím. Podpatky jeho naleštěných polobotek, hlazené lemy tmavě šedých, dokonale padnoucích oblekových kalhot, dopadaly na kočičí hlavy s hlasitou ozvěnou. Tělo soudkovitého tvaru halil dlouhý černý kabát z prvotřídní vlny, na jehož ramenou se třpytily kapky vody (venku trochu mrholilo), ostatně stejně jako na černé buřince, kterou měl kníráč na hlavě.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Martina Eretová má odjakživa ráda magično i pohádky. Od útlého dětství píše do šuplíku, jejím knižním debutem je Mýtoversum: Případ ambiciózního démona. Dále se věnuje true crime podcastům a pro TV Prima zpracovává dokumentární sérii o doživotně odsouzených vrazích.

Zdroj informací: knihcentrum.cz

O nakladateli

Nakladatelství Slovart vydalo již více než 1000 českých titulů, a to licenčních knih předních světových nakladatelů (např. Dorling Kindersley, Könemann, Taschen, Gallimard). Dále vydává knihy domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury např. Naše vlast, Encyklopedie naší přírody s trvalou snahou, aby měly reálnou perspektivu prosadit se i v zahraničí.


 Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Zaujaly vás dnešní tipy na fantasy od českých autorů? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBrutální béčkový masakr

Birdman , Shigor

Mystery Press, 2023

zobrazit info o knizePřípad ambiciózního démona
Mýtoversum 1

Eretová, Martina

Slovart, 2023

Napsat komentář