Vyhrajte román o hledání odvahy k velkému kroku

Tajne stranky pani Sylvie_uvodni
Sylvie je v osobním životě nenápadná žena, které byste si na ulici možná ani nevšimli. A zřejmě právě proto je hrdinka jejího příběhu pravým opakem. Jenže čím víc o Charlotte píše, tím hlouběji pod kůží ji má. Jak moc jí nakonec změní život?

Krádež, která Sylvii změní život

Sylvie Verbaldiová je nenápadná skoro čtyřicátnice s nadváhou, přehlížená sekretářka, matka dvou dospívajících synů, žena životního ztroskotance v depresích a laskavá sousedka, denně pečující o svéráznou důchodkyni Mireille odvedle. Jednoho dne Sylvie začne potají pro vlastní zábavu sepisovat příběh nespoutané hrdinky, svůdnice a mstitelky Charlotte – slova se z ní chrlí proudem a ona cítí velkou úlevu a satisfakci. Psaní úplně propadne, píše v práci, píše o polední pauze na parkovišti u obchodního centra, píše večer a v noci u své nic netušící sousedky…

Jednoho dne jí ale někdo rozbije okýnko u auta a počítač i s rozepsaným příběhem o Charlotte jí ukradne. Pro Sylvii je to úplná tragédie, dokud se jí neozve vydavatel z Bordeaux, že je jejím textem, který mu poslala, nadšený a chce ho vydat. Sylvie nemá nejmenší představu, jak se to mohlo stát, ale nakonec s vydáním souhlasí. A tím začíná úplně nová kapitola jejího života. Když totiž literární postava nezůstane jen na papíře, ale dostane se autorce doslova pod kůži, je možné cokoli.

 

Tajné stránky paní Sylvie

Autorka: Claire Vigarello

Vydalo: nakladatelství Metafora
Překlad: Hana Davidová
Počet stran: 352
Vazba: brožovaná
Vydáno: 8/2023
ISBN: 978-80-7625-107-6

Přečtěte si více o knize Tajné stránky paní Sylvie, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Metafora. A nezapomeňte si také prohlédnout ukázku nebo přečíst náš článek.

Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby vydalo několik set titulů všech žánrů. K vydaným beletristickým titulům patří mimo jiné knihy Dana Browna, bestseller Jíst, meditovat, milovat či knihy islandské autorky Yrsy Sigurdardóttir. V oblasti poznání je Metafora vydavatelem knih takových autorů, jako je Elizabeth Haichová, Judy Hallová či Anthony Wiliam. V lednu 2019 spojila Metafora síly s Nakladatelským domem Grada.

 

Ukázka z knihy

Vzala šálky, popadaly jí, postavila je zpátky, a právě v tom okamžiku se starý pán objevil. Byl sotva vyšší než Sylvie, měl čelo zbrázděné vráskami a hluboko zapadlé oči. Držel hůlku a vypadal, jako by vystoupil rovnou z těch starých filmů, které dávají pozdě večer a které Sylvie neměla nikdy sílu dokoukat. Doprovázela ho krásná vysoká rusovláska, kterou nedávno přijali a kterou často vídala v kantýně v obležení kolegů.
„Dobrý den, Sylvie, pan Lecoeur-Paturel by panu Leduovi rád řekl pár slov.“
Sylvie jí zapomněla oplatit pozdrav a šla rovnou otevřít dveře svého nadřízeného. „Už je tady.“ Bylo to opravdu nezdvořilé. Neměla na to jít tak rychle. Poté odříkala pár názvů příchutí, které jí uvázly v paměti, pomotala to, ale Háelpé naštěstí nic nechtěl. Uvedla ho tedy do Leduovy kanceláře a vrátila se na své místo. Rozhodla se sepsat důležitý dokument. Háelpé nesmí pochybovat o jejím maximálním nasazení. A tak celou hodinu psala všechno, co jí přišlo na mysl. Když konečně starý pán odešel, odběhla na záchod a tam se vyzvracela.
Zrodila se Charlotte. (str. 18)

 

Vyhrajte knihu Tajné stránky paní Sylvie

Příběh o svůdné mstitelce Charlotte byl pro Sylvii původně relax, ke kterému utíkala od svého nudného života. Nakonec jí však změní život neuvěřitelným způsobem. Čím víc stránek Sylvie popíše, tím hlouběji pod kůži se jí vymyšlená hrdinka dostává. A možná proto sebere Sylvie odvahu a kývne vydavateli z Bordeaux, ke kterému se její text náhodou dostal, aby ho vydal. Jaká bude tato nová kapitola Sylviina života? To si přečtěte v románu Claire Vigarello.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Metafora vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Tajné stránky paní Sylvie vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Tajné stránky paní Sylvie
probíhá od 2. do 15. ledna 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Tajné stránky paní Sylvie

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTajné stránky paní Sylvie

Vigarello , Claire

Metafora, 2023

Napsat komentář