Nenechte si ujít v týdnu od 15. do 21. ledna 2024

nenechte_si_ujit
Další lednový týden je před námi a vy si opět můžete z našeho přehledu literárních akcí vybrat, kterou z nich navštívíte. Nenechte si ujít například křest knihy Dvory a rezidence v proměnách času či besedu se spisovatelem a sportovcem Frankem Frištenským.

V Knihovně Jiřího Mahena v Brně se v pondělí 15. ledna uskuteční akce pro nadšence hry Dungeon & Dragon: v Dračím doupěti jsou vítáni dospívající starší třinácti let, které baví RPG a kteří si chtějí procvičit angličtinu. Přijďte do ústřední knihovny na Kobližné v 15.30.

Další akce potěší malé čtenáře: Knihovna Jiřího Mahena v Brně pravidelně pořádá čtení pro nejmenší. Na úterý 16. ledna si nachystali knihu Lily, víla z tůňky od Lucy Flemingové. Zajděte na pobočku Nový Lískovec v 16.00, čeká vás výprava mezi vodní víly.

Máte rádi knihy a čokoládu? Pak právě pro vás je další knižní akce, kterou ve středu 17. ledna pořádá Knihovna Jiřího Mahena v Brně. Přijďte se na pobočku Ořešín při výběru knihy zahřát šálkem dobré čokolády! Akce začíná v 10.00.

Hledáte inspiraci ke čtení? Zajděte ve středu 17. ledna do Knihovny Jiřího Mahena v Brně, kde se dozvíte informace nejen o knižních novinkách, ale i starších titulech, které stojí za přečtení. A pokud vás některá z knih zaujme, rovnou si ji můžete vypůjčit. Buďte v ústřední knihovně na Kobližné v 10.00.

A přesuneme se do Prahy, kde se ve středu 17. ledna koná křest knihy Dany Dvořáčkové-Malé, Jana Zelenky, Františka Záruby a kolektivu Dvory a rezidence v proměnách času, která vyšla u příležitosti desetiletého výročí činnosti Výzkumného centra Dvory a rezidence ve středověku v Historickém ústavu AV ČRKřest začíná v Literární kavárně Academia v 17.30.

Ještě tu máme jednu akci pro děti: ve čtvrtek 18. ledna si v Knihovně Jiřího Mahena v Brně nenechte ujít program pro děti od tří let inspirovaný knihou Josefa Čapka Povídání o pejskovi a kočičce. Pohádky o dvou zvířecích kamarádech těší již několik generací čtenářů. I vy můžete zažít pořádné zimní dobrodružství – možná dokonce zapadnete po pás do sněhu!  Začátek je v ústřední knihovně na Kobližné v 16.30.

Na závěr se podíváme do Vsetína, kam ve čtvrtek 18. ledna zavítá na besedu spisovatel a sportovec Frank Frištenský, který vypátral a s pomocí svědků zapsal mimořádně silný, utajovaný příběh své matky, židovské ženy, Hany Kleinové z terezínského ghetta. Na besedě vám svou knihu Moje máma z Terezína představí. Tak navštivte Masarykovu veřejnou knihovnu Vsetín v 17.00.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář