Zahrajte si o výpravu do historie naší planety

Davne svety_uvodni
Zajímá vás, jak se vyvíjela Země do podoby, v jaké ji známe dnes? Jak se organismy přizpůsobovaly změnám, proč některé vymřely a jiné dokázaly přežít? Nejen na tyto otázky vám nabídne odpovědi kniha Thomase Hallidaye.

Zaniklé ekosystémy Země

Pradávná minulost nám zanechala stopy v podobě fosilních záznamů, které odhalují, k jakým změnám v historii Země opakovaně docházelo. Thomas Halliday využil nejmodernější vědecké poznatky k jejich rozluštění. V této knize nechává úplněji než kdykoli předtím na stránkách ožít šestnáct fosilních nalezišť.

Vydejte se na průzkum Země, jaká existovala kdysi, ponořte se do zkoumání změn, k nimž došlo během její historie. Odhalte způsoby, které život našel, aby se náhlým změnám přizpůsobil či důsledky toho, že se asimilace někdy nepovedla. Autor nám v románové próze na pozadí svých výzkumů ilustruje, jak se formují ekosystémy, jak druhy spolupracují, migrují, přizpůsobují se, vymírají a jsou nahrazovány. Je to dechberoucí počin – překvapivě emotivní vyprávění o přetrvávání života, křehkosti zdánlivě stálých ekosystémů a dopadu prehistorických událostí, které nám mají co říci také o naší současné krizi.

 

Dávné světy

Autor: Thomas Halliday

Vydalo: nakladatelství Kazda
Překlad: Eva Lee
Počet stran: 496
Vazba: pevná
Vydáno: 10/2023
ISBN: 978-80-7670-116-8

Přečtěte si více o knize Dávné světy, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte si také přečíst náš článek nebo si prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1 a ukázka 2.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Dávné světy

Na naší planetě už od dob jejího vzniku docházelo k řadě změn, kterým se některé organismy dokázaly přizpůsobit a jiné v jejich důsledku naopak vymřely. Tento vývoj lze velmi dobře zkoumat ve fosilních pozůstatcích, které jsou v různých částech světa nacházeny, a nejmodernější vědecké metody nám dovolují vydat se na průzkum Země takové, jaká existovala kdysi. Ponořte se do fascinující historie modré planety a prozkoumejte šestnáct fosilních nalezišť v knize Thomase Hallidaye.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Dávné světy vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dávné světy
probíhá od 31. prosince 2023 do 6. ledna 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Dávné světy

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDávné světy
Výpravy do zaniklých ekosystémů Země

Halliday, Thomas

Kazda, 2023

Napsat komentář