Strhující závěr temné fantasy

Temna harmonie_uvodni
Pokud jste si oblíbili temnou fantasy Hadlíř z pera Laury Thalassy, jistě vás potěší vydání napínavého závěrečného dílu, ve kterém budou hlavní hrdinové Desmond a Callypso čelit dvěma nebezpečným mužům.

Siréna Callypso unikla jen o vlásek smrti a nyní jí v žilách koluje vílí krev, což je pro ni současně požehnáním i prokletím. Její pouto s Desmondem Flynnem – pro víly králem noci a pro smrtelníky Handlířem – je konečně kompletní a uzdravené. Jenže noční můra zdaleka neskončila. Existují totiž i věci horší než smrt. Mnohem horší. Takové, vůči jejichž moci je nyní Callypso zranitelná. Jednou z nich je Zloděj duší – bytost číhající ve stínech, která vůbec nepatří do tohoto světa. Která kdysi spala a teď se probouzí. A má v plánu podrobit si celý Jinosvět a Callypso s ním. Nadpřirozenou říši ale neterorizuje jen on. Galleghar, Desův otec, vstal z mrtvých a chce se mstít – především svému synovi, který ho kdysi poslal do hrobu. Des a Callie musejí přijít na to, jak oba muže zastavit, a dochází jim čas. Ve hře jsou totiž i síly, které chtějí milence jednou provždy rozdělit. A naneštěstí pro krále a královnu noci už není ztráta života to nejkrutější, co by je mohlo potkat…

 

Temná harmonie

Autorka: Laura Thalassa
Přeložila: Alžběta Lexová

Počet stran: 440
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7588-498-5
Doporučená cena: 469 Kč

Knihu Temná harmonie vydalo nakladatelství Mystery Press.

 

Ukázka z knihy

Od návratu z Říše flory snad už popadesáté civím na svoje ruce, jestli na nich neuvidím něco, co by prozrazovalo, že jsem jiná. Nová.
Nesmrtelná.
Přitisknu si dlaň k srdci. Pod pravidelným tlukotem cítím cosi zvláštního. Kouzelného a tajemného.
Před pár dny to tam ještě nebylo.
Pouto s Desem mi buší pod dlaní jako druhé srdce. Odteď jsme spolu spjatí magií.
Nenápadně po něm mrknu.
Sedí na kamenné balustrádě, zády a zakloněnou hlavou se opírá o sloup vytesaný do skály ostrůvku nad námi. Jsme na nejnižším balkonu Somnie, jednoho ze šesti plovoucích ostrůvků Říše noci a hlavního města Handlířova království.
„Pořád se zlobím, abys věděl,“ prohodím beze stopy zášti.
„Já vím,“ odpoví, aniž se obtěžuje alespoň otevřít oči.
Uchváceně ho pozoruju. Zdá se, jako by seděl na úplném okraji světa. Za balkonem se rozpíná jen hutná tma a v dálce zní smích bludiček skotačících ve večerním vánku.
„Ani ses mě nezeptal, jestli chci žít věčně.“ Na posledním slovu se mi trochu zadrhne hlas. Technicky vzato nebudu žít věčně, ale připadá mi to tak. Šeříkové víno, které mi Des nalil do krku, mi zajistí dobrých čtyři sta let – ne-li víc.
Jak bude svět vypadat v době, kdy konečně zaklepu bačkorama? A jak bude vypadat Jinosvět?

Stáhněte si presskit s ukázkou a dalšími zajímavostmi.

 

O autorce

Laura Thalassa je dítě víl, které ji našly v lese a vychovaly. Coby dospívající dívku ji unesli vlkodlaci a předhodili upírům jako splátku za stoletý dluh. Dvakrát vstala z mrtvých a jediným polibkem probudila z věčného spánku svou pravou lásku. Nyní žije šťastně až navěky s nemrtvým princem na zámku v lesích… nebo tak nějak. Kromě toho je také autorkou „young adult“ a „new adult“ knih, mezi něž patří úspěšná temná fantasy trilogie Handlíř (Rapsodie, Neznámý žalm, Temná harmonie + Vládce hvězdné oblohy) nebo dvě série postapo paranormálních romancí Rozvrácený svět a Čtyři jezdci. Žije v Santa Barbaře v Kalifornii, a když zrovna nepíše, láduje se guacamole, shromažďuje zásoby čokolády pro případ apokalypsy nebo se válí na gauči s dobrou knihou.

Zdroj informací: Mystery Press


Nakladatelství Mystery Press se od svého založení v roce 2015 velmi rychle etablovalo na tuzemském knižním trhu jako specialista na detektivky, thrillery a krimi romány. V současnosti vydává zejména anglo-americké autory, z nichž pro české čtenáře objevilo např. Angličany Stevea Robinsona (thriller Stopy v krvi) a Tima Weavera (drsné krimi Není cesty zpět a Bez slitování), ale nebojí se ani velkých amerických jmen, jako jsou Janet Evanovich či Dan Simmons. Pod logem Mystery Pressu vycházejí rovněž knihy českých autorů, a to především v subžánrech klasické a historické detektivky, mysteriózního thrilleru či procedurální krimi.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTemná harmonie

Thalassa, Laura

Mystery Press, 2023

Napsat komentář