Získejte napínavý příběh o plnění snů

Zlaty_klic_k_peklu-nahled
Petr se má v životě docela dobře. Zdá se ale, že mu to nestačí a rád by svůj život žil ještě lépe a ještě pohodlněji. K tomu však  zvolí ne zcela vhodný prostředek… Podaří se mu díky tomu usnadnit si vlastní život, anebo na svůj čin doplatí?

Bezohledná a tvrdá cesta za sny

Petr Prokop žije ve světě, kde peníze rozhodují o kvalitě života, celkem slušný život. Je instruktorem v golfovém klubu, kde se seznámí s manželkou jednoho z nejbohatších lidí v zemi. Jeho až příliš kladný vztah k ženám mu otevře cestu k plánu, jak pomocí vraždy získat vysněný klíč ke zlaté kleci a usnadnit si tak život. Podaří se Petrovi získat klíč k vytouženému životu, nebo ho jeho záměr přivede k pomyslnému pádu do pekla?

Příběh Petra Prokopa vypráví o překonávání překážek, o bezohlednosti na cestě k bohatství, o měřitelnosti hodnoty lidského života materiálním bohatstvím a o mlýnech, které nepřestávají mlít. O tom, že když se tomu, kdo jde za svým snem bezohledně a tvrdě, splní jeho přání, může to být způsobem, který je současně trestem.

Zlatý klíč k peklu

Autor: Josef Doucha

Vydalo: nakladatelství Epocha
Počet stran: 184
Vazba: vázaná
Vydáno: 11/2023
ISBN: 978-80-278-0134-3

Přečtěte si více o knize Zlatý klíč k peklu, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Epocha, k dispozici máte i naši recenzi.

Ukázka z knihy

Dojel až k ústí řeky do přehrady, přejel most, přes který vždy vbíhal na běžecké tratě v lesoparku, a místy, kde se živičná silnice měnila v prašnou lesní cestu, dojel až k lomu a zastavil. Vypnul motor, zhasl světla a chvíli naslouchal, jestli nezachytí nějaký zvuk, který by prozradil, že zde není sám. Byl o však naprosté ticho. Měsíc mírnil tmu, které Petrovy oči po chvíli přivykly. V odkládacím prostoru mezi předními sedadly našel silnou svítilnu, se kterou vystoupil z vozu a došel až na okr aj horní hrany lomu.

K dispozici máte kompletní ukázku.

O autorovi

Josef Doucha (*1948) se narodil v Jihlavě. Po maturitě na Střední všeobecně vzdělávací škole absolvoval základní vojenskou službu a po jejím ukončení nastoupil do služeb policie – tehdy veřejné bezpečnosti. Jeho cílem bylo pracovat jako vyšetřovatel nejzávažnější násilné kriminality, o čemž mohl v počátcích policejní kariéry jenom snít. Začínal jako tzv. pochůzkář, později jako tzv. vyhledavatel, který kromě pochůzkové služby již vyšetřuje bagatelní trestné činy a tehdy existující přečiny. V roce 1973 nastoupil na jihlavskou vyšetřovačku, často byl zařazován do vyšetřovacích týmu brněnské krajské vyšetřovačky a odtud jej koncem roku 1977 delegovali do velkého republikového týmu při vyšetřovací centrále v Praze, k vyšetřování rozsáhlé trestné činnosti násilného charakteru. To již bylo blízko jeho snu o práci v „mordpartě“, a tak když mu nabídli místo na centrále – tehdy nazvané Správa vyšetřování veřejné bezpečnosti při ministerstvu vnitra ČR, nabídku přijal. Zprvu byl zařazen na úseku vyšetřování mravnostní kriminality a v roce 1983, byl konečně zařazen na úsek závažné násilné kriminality. Na starosti měl celou ČR, a tak často mizel z domova na řadu měsíců a spolupracoval s těmi nejlepšími detektivy a vyšetřovateli republiky na objasňování a dokazování zpravidla vražd, ale i závažných loupeží. Nejčastěji spolupracoval s kolegy z Brna, ale i z Ústí nad Labem a z Prahy. V Praze to byla zejména zařazení do tým vyšetřujícího trestnou činnost tzv. spartakiádního vraha, kde se kromě jiných seznámil, spolupracoval a spřátelil s tehdejším šéfem násilné kriminality, excelentním vyšetřovatelem, Jiřím Markovičem. S tím se setkali i v závěru své policejní kariéry, kterou končil v pozici ředitele Krajského úřadu vyšetřování Středočeského kraje. Bylo to na přehradě Orlík, na policejním pontonu, pod Žďákovským mostem, kde se s Jirkou Markovičem nad prvním vyloveným sudem s mrtvolou „orlických vrahů“ dohodli, že vyšetřování této věci povedou vyšetřovatelé právě jeho úřadu. Během třeskuté doby, známé jako „devadesátky“, policejní řady v roce 1996 opustil a přes různé nabídky zejména z bank na obsazení postu na jejich bezpečnostním úseku se rozhodl pro relativní samostatnost.

Zdroj informací: Epocha

epocha

Nakladatelství Epocha ve stávající podobě existuje a vydává od října roku 2002. Navazuje na činnost stejnojmenného subjektu, který vznikl roku 1996. Jeho ediční profil byl tehdy vyhraněný, soustředil se na historii prezentovanou životopisnými monografiemi významných postav českých, ale i světových dějin. V roce 2002 se Epocha rozšířila a její ediční záběr se rozrostl o další žánry a s tím se rozšířila i autorská základna, která se neomezuje jen na domácí zdroje.

Vyhrajte knihu Zlatý klíč k peklu

V životě na každého z nás čeká mnoho překážek. Především tehdy, chceme-li si splnit vlastní sny za každou cenu. Co když jsme ale na cestě za nimi bezohlední a nestydíme se sáhnout ani po tom nejradikálnějším řešení? Může nám to v životě přinést vytoužené štěstí?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Epocha vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Zlatý klíč k peklu vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Zlatý klíč k peklu
probíhá od 29. prosince do 11. ledna 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Zlatý klíč k peklu

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZlatý klíč k peklu
Krimi román od legendy mordparty

Doucha, Josef

Epocha, 2023

Napsat komentář