Od dospělých pro děti, od dětí pro dospělé

deti
Dnes si představíme tři knihy, které ocení dospělí pracující s dětmi. V první knize naleznete spoustu nápadů, jak rozhýbat tělo. Ve druhé objevíte tajuplný svět skrytý mezi kořeny a ve třetí nahlédnete pod pokličku filozofie – s pomocí dětí naleznete odpovědi na mnoho otázek.

Malé děti nevydrží chvilku sedět. Toho ve své knize využila Vladimíra Ottomanská: zacvičte si s dětmi do šesti let podle jejích instrukcí. Děti si protáhnou tělo, zahrají si pohybové hry a nechybí ani relaxační cviky.

Cvičme s dětmi odmalička – tak zní motto nové knihy rozcviček, ve které najdete řadu pohybových inspirací. Knihou vás budou provázet Violka s Pipem, kteří děti motivují k pohybovým činnostem a ukazují jim, že cvičení může být i legrace. Najdete v ní cvičení i pro nejmenší děti v mateřské škole, tedy do čtyř let. Rozcvičky pro tuto věkovou kategorii jsou velmi jednoduché. Začínají krátkou motivací, dále následuje básnička s doprovodnými pohyby, krátké protažení, pohybová hra a relaxace. Další část knihy se věnuje dětem od čtyř do šesti let věku. Přináší zásobník cvičení a her s využitím tradičního i méně tradičního náčiní a jeho rozmanité využití, kombinování a propojování. Nabídka her a cvičení je pestrá a děti při nich musí zapojit nejen svoje tělo, ale i hlavu!

Když se řekne Rozcvička 2

Pohybové aktivity pro předškolní děti
Autorka: Vladimíra Ottomanská
Ilustrátorka: Sára Koubská

Počet stran: 120
Vazba: brožovaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-262-2080-0
Doporučená cena: 219 Kč

Knihu Když se řekne Rozcvička 2 vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

kdyz_se_rekne_rozcvicka2_ukazka

Podívejte se i na další ukázky.

O autorce

Vladimíra Ottomanská je ředitelkou mateřské školy, lektorkou jógy a autorkou několika velmi úspěšných knih pro mateřské školy (např. Jógové pohádky či Co napoví stromoví).

Zdroj informací: nakladatelství Portál

O ilustrátorce

Sára Koubská je studentkou Učitelství pro první stupeň základní školy na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy. Zároveň je spolu-vedoucí skautské družiny Concordia v Kutné Hoře, kde funguje jako výtvarný člen týmu. Když není mezi dětmi, svůj volný čas věnuje hraní na klavír, kreslení, malování nebo modelování. Dva roky studovala v Anglii na škole Alcester Grammar School, kde maturovala z předmětů Art, Photography a Psychology.

Zdroj informací: skolkarybicka.cz

————————————————

Půda je základem života. Víte proč? Problematikou zdravé půdy se v knize Mezi kořeny zabývá Kateřina Audová.

Výjimečná kniha o tajuplném světě, skrytém mezi kořeny, je díky originálním autorským ilustracím malým knižním uměleckým dílem, které ze čtení o tajemstvích skrytých v půdě dělá zážitek.
Kniha srozumitelně a poutavě přibližuje život a procesy v půdě, na kterých je závislá existence téměř všech přirozených ekosystémů na Zemi. Vysvětluje, proč je půda základem života a proč je důležité zajímat se o její fungování a užitečnost.
Zajímáte se o životní prostředí a jeho vliv na kvalitu života lidí? Nechte se unést pozoruhodným vyprávěním o tom, jak nás půda ovlivňuje a jak my ovlivňujeme ji. Problematika zdravé půdy je velmi komplexní záležitostí, ale tato kniha vám umožní nahlédnout do ní tak, že vás to bude bavit.

Mezi kořeny

Autorka a ilustrátorka: Kateřina Audová

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 220×250 mm
ISBN: 978-80-7670-102-1
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Mezi kořeny vydalo nakladatelství Kazda.

Ukázka z knihy

mezi_koreny_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorce a ilustrátorce

Kateřina Audová je absolventkou Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara při Západočeské univerzitě v Plzni. Už od dětství ji fascinuje příroda a vztahy, kterými je provázán svět, jehož jsme součástí. Zájem o krajinu, přírodní procesy a materiály se projevuje i v jejich pracích. Knihou Mezi kořeny završila magisterské studium v ateliéru Didaktická ilustrace pod vedením akademické malířky Renáty Fučíkové, která ji inspirovala k zájmu o didaktickou ilustraci, jejímž posláním je předávat lidem důležité informace poutavou formou, působit na smysly a emoce a pomáhat pochopit dané téma. V knize Mezi kořeny propojila dvě velké vášně – výtvarnou tvorbu a lásku k přírodě.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda

————————————————

Odpovědi na zásadní životní otázky a také několik rodičovských rad naleznete v knize Malí filozofové. Autorem je profesor práv a filozofie Scott Hershovitz, kterému s tvorbou obsahu pomohli jeho dva malí synové. Děti se totiž neustále snaží rozluštit nějaké (nejen filozofické) záhady…

Každý dospělý může být filozofem a každé dítě jím je. Profesor práva a filozofie Scott Hershovitz nás zve na půvabné, vtipné a podnětné pátrání po odpovědích na zásadní životní otázky s pomocí dvou fantastických filozofů – svých synů Hanka a Rexe. Hershovitz si všiml, že jeho děti si začaly klást filozofické otázky od chvíle, kdy začaly mluvit, a především – byly odhodlané na ně odpovědět! Svět je pro děti místo plné záhad, a tak se Hank a Rex neustále snaží si jeho fungování nějak vysvětlit. Někdy bezděčně formulují odvěké hádanky, o jejichž rozluštění se pokoušeli už antičtí myslitelé, někdy objeví neotřelý pohled na zajímavý filozofický problém. Děti jsou filozofové od přírody, ve skutečnosti lepší než mnozí zkušení mudrcové. Rozhovory s nimi jsou nekonečnou studnicí inspirace pro nás dospělé. Hershovitz ve svém vyprávění prodchnutém laskavým humorem sleduje témata, která přicházejí přímo od jeho dětí: společně se snaží pochopit morálku, kladou si otázky o lidských právech, pomstě, autoritě, pohlaví a rase, zkoumají podstatu pravdy, ověřují existenci Boha a zkoušejí změřit nekonečno. Hershovitz nás bere na poutavou cestu soudobou i klasickou filozofií nahlíženou optikou jeho neustále zvědavých synů. Chceme, aby naše děti přemýšlely o sobě, o světě kolem sebe a o svém místě v něm. Hershovitz nás vyzývá, abychom podporovali děti v jejich filozofických dobrodružstvích. Ale víc než to, vybízí nás, abychom se k nim připojili, abychom se stali lepšími, prozíravějšími mysliteli a znovu se nechali po vzoru malých filozofů udivovat světem kolem nás.

Malí filozofové

Velké otázky těch nejmenších
Autor: Scott Hershovitz
Přeložila: Jana Hlávková

Počet stran: 432
Vazba: vázaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7689-299-6
Doporučená cena: 498 Kč

Knihu Malí filozofové vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy

„Počebuju fíjo lofa!“ zavolal polonahý Hank z koupelny.
„Cože?“ zeptala se Julie.
„Počebuju fíjo lofa!“
„Ty už ses umyl?“
„Počebuju fíjo lofa,“ řekl Hank a byl čím dál rozrušenější.
„Potřebuješ se leda tak umýt. Běž zpátky do vany.“
„Počebuju fíjo lofa!“ domáhal se Hank.
„Scotte!“ křikla Julie. „Hank potřebuje filozofa.“
Já jsem filozof. A ještě nikdy mě nikdo nepotřeboval. Běžel jsem do koupelny. „Hanku, Hanku! Já jsem filozof. Co potřebuješ?“
Tvářil se zmateně. „Ty nejfi lof,“ řekl ostře.
„Hanku, já jsem filozof. Je to moje práce. Co se děje?“
Podíval se k vaně, ale nic neřekl.
„Hanku, co se děje?“
„NEVIM, KDE MÁM FÍJO LOFA.“
Svýho losa. Hank potřeboval svou oblíbenou gumovou hračku losa a nemohl ji najít. Když se na to podívám takhle zpětně, dává to smysl.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Scott Hershovitz je profesorem práva a filozofie na univerzitě v Michiganu. Vystudoval filozofii a politiku na univerzitě v Georgii, získal titul doktora práv na Yale a titul doktora filozofie na univerzitě v Oxfordu. Působil jako právní koncipient soudkyně Nejvyššího soudu Spojených států Ruth Bader Ginsburgové. Ve své akademické publikační činnosti se věnuje především právním a etickým otázkám, kromě toho příležitostně píše filozofické eseje pro The New York Times. Malí filozofové jsou jeho knižním debutem.

Zdroj informací: nakladatelství Jota


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKdyž se řekne Rozcvička 2
Pohybové aktivity pro předškolní děti

Ottomanská, Vladimíra

Portál, 2023

zobrazit info o knizeMezi kořeny

Audová, Kateřina

Kazda, 2023

zobrazit info o knizeMalí filozofové
Velké otázky těch nejmenších

Hershovitz, Scott

Jota, 2023

Napsat komentář