Bojíte se rádi?

horory-napeti-nahled
Dnes pro vás máme trochu speciální tipy. Nejprve vám představíme novou audioknižní verzi hororových povídek z viktoriánské Anglie. Druhá kniha je z pera českého autora a zavede vás do mysteriózních vod tajemného horského městečka. Ideální čtení pro všechny, kteří mají rádi napětí a rádi se bojí!

Máte rádi staré horory po anglicku? Libujete si v atmosférických příbězích z období Vánoc? Pak pro vás máme to pravé ořechové! A sice nové audioknižní vydání knihy povídek Šťastné a hrůzostrašné, které brilantně namlouvají Ondřej Brousek a Dana Černá. Ponořte se do tajemných strašidelných příběhů z 19. a 20. století a nechte na sebe dýchnout atmosféru viktoriánské Anglie!

Šťastné a hrůzostrašné CD

Vánoční horory
Interpreti: Ondřej Brousek, Dana Černá
Přeložil: Pavel Pecháček

Vazba: CD
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Šťastné a hrůzostrašné vydalo vydavatelství Radioservis.

Vánoční čas, kdy temnota uchvacuje největší část dne a srdci všech smrtelníků prostupuje zvláštní směs veselí i neklidného očekávání, je dobou jako stvořenou pro vypravování tajuplných a strašidelných příběhů.
Předložená antologie představuje šestici do češtiny dosud nepřeložených strašidelných vánočních povídek od známých i méně známých britských autorů 2. poloviny 19. a počátku 20. století v čele s Algernonem Blackwoodem a Charlotte Riddellovou. Příběhy nesoucí se v duchu klasické viktoriánské tradice, v nichž se často stírá hranice mezi naším a oním světem, čtenáře zavedou do starých panských sídel, kde není nouze o tmavé kouty a legendami opředené pokoje, i na skalnaté pobřeží, jehož nespoutaná malebnost učaruje mladému páru, který se zde navzdory neblahé pověsti rozhodne usadit. Zažehněte svíčku a vkročte do světa, kde smrtí nic nekončí.

Obsah:

1| Algernon Blackwood: Cestovní vak (1908)
2| Charlotte Riddellová: Podivná vánoční hra (1867/8)
3| Sir Andrew Caldecott: Vánoční shledání (1947)
4| John Berwick Harwood: Pravdivý příběh hrůzy (1861) 1. část
5| John Berwick Harwood: Pravdivý příběh hrůzy (1861) 2. část
6| William Wilthew Fenn: Ocelové zrcadlo aneb vánoční sen (1867)
7| Eliza Lynnová Lintonová: Štědrý večer v domě na pobřeží (1870)

Ukázka z knihy

Poslechněte si ukázky jednotlivých povídek na webu vydavatelství.

O interpretech

Dana Černá je divadelní herečka a dabérka. Studovala Konzervatoř v Praze a během studia hostovala v Hradci Králové. Do roku 2019 byla členkou ansámblu Činoherního klubu.

Zdroj informací: Činoherní klub

Ondřej Brousek  (*1981) je reprezentant třetí generace herecké dynastie Brousků se do srdcí divaček zapsal postavou Eliena z Hřebejkových Pelíšků (1999). Vystudoval hudebně-dramatický obor na Pražské konzervatoři a poté zamířil do Divadla na Fidlovačce, kde se prosadil jako herec, skladatel i režisér. Účinkoval ve snímcích Milenci a vrazi, Bolero i v řadě seriálů. Od roku 2013 je členem souboru Divadla na Vinohradech, v němž svůj mnohostrunný talent předvedl mj. v roli W. A. Mozarta v Shafferově předloze ke světoznámému Formanovu snímku. Pamětihodný výkon předvedl též v rozhlasové minisérii Tři životy Dmitrije Šostakoviče (2019), kde ztvárnil totalitním režimem pronásledovaného sovětského skladatele. Múzické výboje klávesisty skupiny Monkey Business však vedle televizní, divadelní a muzikálové hudby (např. k jevištnímu ztvárnění retrogrotesky Adéla ještě nevečeřela) zahrnují rovněž dvě symfonie.

Zdroj informací: OneHotBook

 O vydavateli

E-shop Radiotéka Českého rozhlasu zajišťuje vydavatelství Českého rozhlasu Radioservis, a. s. na základě smlouvy o zajištění vydavatelské činnosti pro Český rozhlas. Na Radioteka.cz najdete audio obsah ke stažení ve formátech MP3 a FLAC, dále pak CD, DVD, knihy a notové záznamy. Český rozhlas je největším výrobcem audiozáznamů v České republice. Jeho záměrem je postupně zpřístupnit rozhlasový archiv (mluvené slovo, hudbu a další pořady), tak i fyzické nosiče na jednom místě online. Nabízené záznamy pořadů jsou dodávány ve vysoké kvalitě upravené zvukovými mistry.

————————————————

Jaroslav Konáš přichází s mysteriózním thrillerem Město v mlze z žánru weird fiction. Kniha vás zavede do tajemného městečka Rozklava, kam hlavní hrdina Robin jede vést kurzy tvůrčího psaní a dokončit svou knihu. Ovšem Rozklava je místo, kde se tak trochu zastavil čas. Nikdo nezná mobilní telefony, nefunguje tady internet, hraje zde hudba osmdesátých let… a v okolních lesích jsou lidé obětováváni tajemnému kultu. Znepokojivá kniha pro všechny fanoušky a fanynky mystery a hororu!

Město v mlze

Autor: Jaroslav Konáš

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-257-4236-5
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Město v mlze vydalo nakladatelství Argo.

Robin Verner pracuje v reklamce, zároveň má ale i spisovatelské ambice. Nečekanou a na první pohled podivnou nabídku vést kurzy tvůrčího psaní na gymnáziu v horském městečku Rozklava tak bere jako příležitost oddechnout si, uspořádat si život – a taky napsat další knihu. Jenže Rozklava není jen tak nějaké obyčejné místo, spíš to vypadá, jako by se tady zastavil čas. Internetové připojení nefunguje, mobil je pro místní neznámé slovo, z rádia znějí jen provařené hity z osmdesátek – a v místních hlubokých lesích občas mizí lidé obětovaní podivnému kultu. Robinova pracovní dovolená tak nabere neočekávané obrátky a posléze se změní v hrůzostrašný zážitek.

Temný mysteriózní thriller s hutnou, takřka lovecraftovskou atmosférou.

Ukázka z knihy

Rozklava. Německy Rassklau. Co o ní vlastně věděl? Kdysi dávno horní město, už od třináctého století se v okolí těžilo stříbro a některé kopce budou podle všeho provrtané jako termitiště. Za první republiky se tu dařilo lehkému průmyslu, po odsunu Němců všechny fabriky zavřely. Zůstalo jen zpracování dřeva držící se jakžtakž dodnes. Pak už Robin našel na internetu pouze fotografie renesanční radnice a funkcionalistického gymnázia. A stránky pivovaru Rozklan. Víc nic. Rozklava bude buď totální díra, nebo město nepolíbené jednadvacátým stoletím. Jestli chtěl vypadnout z Prahy, lepší prostředí si nemohl přát. Napil se piva a bouchl půllitrem o stůl. Bylo strašné. Bez pěny, natřikrát natočené, naprosto odpovídající prostředí hospody. A přesto si Robin spokojeně mlaskl. Věřil, že začíná nejlepší půlrok jeho života.
Ve dveřích podniku se objevil vytáhlý muž. Pohledem přelétl stoly, a když spatřil Robina, zazubil se. Prokličkoval mezi židlemi a natáhl ruku na pozdrav: „Milan Kopecký, posílá mě starosta.“

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Jaroslav Konáš je hudební a herní publicista na volné noze. Nejčastěji píše pro hudební měsíčník Headliner, který spoluzaložil, a do časopisů ABC a Level. Natáčí podcasty o herní hudbě a je autorem několika pořadů pro Stream.cz a Mall.tv. Nárazově publikuje i v dalších médiích. V roce 2018 literárně debutoval románem Dominika, poctou Praze a magickému realismu. Jeho nový román Město v mlze je folk horor ze Sudet, ve kterém skládá poctu svému dalšímu oblíbenému žánru – weird fiction.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

O nakladateli

Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992. Naší hlavní zásadou je týmová práce, díky níž dokážeme seznamovat čtenářskou obec se zajímavými knihami známých autorů. Snažíme se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Také díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.


  Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Máte rádi znepokojující a hororové příběhy? Napište nám svůj názor v komentářích. 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠťastné a hrůzostrašné
Vánoční horory

Brousek, Ondřej - Černá, Dana

Radioservis, 2023

zobrazit info o knizeMěsto v mlze

Konáš, Jaroslav

Argo, 2023

Napsat komentář