Nenechte si ujít v týdnu od 18. do 24. prosince 2023

nenechte_si_ujit
Do Štědrého dne už zbývá pouze několik dní. Zpříjemněte si čekání na Ježíška některou z následujících literárních akcí. Dospělí mohou v Ostravě zajít na besedu s Adamem Chroustem a děti se mohou v Brně pokusit zachránit Vánoce!

Nejprve se podíváme do Tábora, kde se v pondělí 18. prosince koná setkání čtenářského klubu pro nejmenší. Děti do tří let se mohou těšit na čtení, rýmování hraní i tvoření. Setkání začíná v městské knihovně v 9.30.

Knihovna Jiřího Mahena pořádá v pondělí 18. prosince manga anime klub. Věděli jste, že některé mangy osloví spíše holky a jiné zase kluky? Na setkání se dozvíte, co vše u nás vlastně vychází. Pozvání přijal i překladatel Honza „hintzu“ Horgoš a kreslířka Etuta. Buďte v 16.00 v ústřední knihovně na Kobližné.

A v Brně ještě zůstaneme. Na stejný den, tedy na pondělí 18. prosince, připravila Knihovna Jiřího Mahena i další akci. Užijte si předvánoční čas a společně s dětmi si přijďte poslechnout pohádky a vytvořit vánoční dekorace do vánočních dílniček. Těšit se můžete i na ochutnávku cukroví! Začátek je v 16.30 na pobočce Černovice.

Přesuneme se do Ostravy, kde se v pondělí 18. prosince koná beseda s Adamem Chroustem o jeho knize Richard Konkolski: Být první. Jde o biografii nejslavnějšího českého mořeplavce a vítěze řady námořních závodů: Richard Konkolski dosáhl 12 světových rekordů a třikrát sám obeplul zeměkouli. Více se dozvíte v ostravském Domě knihy Knihcentrum.cz v 17.00.

Žádný knihomol by si neměl nechat ujít akci, kterou na středu 20. prosince naplánovala Knihovna Jiřího Mahena v Brně. Pokud máte rádi knihy a rádi si o nich povídáte, dorazte na představení knižních novinek – na pobočce Černá Pole v 15.00.

Čtete rádi romány? Pak pro vás máme tip na skvělou knižní akci! Městská knihovna v Praze pořádá ve středu 20. prosince literární setkání zaměřené právě na červenou knihovnu. Mluvit se bude o historii i fungování žánru a chybět samozřejmě nebudou ani tipy na četbu. Tak přijďte na pobočku Dejvice v 17.30.

A ještě se vrátíme do Tábora, kde od pondělí 18. do středy 20. prosince probíhá třídenní kulturní maraton reflektující živý odkaz Václava Havla s přesahem k jeho politické, filozofické a především divadelní práci. Všechny akce pořádá Knihovna Václava Havla ve spolupráci s Divadlem Oskara Nedbala Tábor.

A na závěr tu ještě máme pozvánku do Knihovny Jiřího Mahena v Brně, která na sobotu 23. prosince připravila program pro děti od 4 do 10 let s názvem Vánoce v ohrožení. Ježíšek totiž poztrácel všechny dárky! Pomůžete mu je najít a zachránit Vánoce? Můžete se o to pokusit v ústřední knihovna na Kobližné od 9.30.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Přejeme vám klidné a pohodové vánoční svátky s bohatou knižní nadílkou!

 Krtek a Vánoce

Doporučení:
Share

Napsat komentář