Příběh plný vášně a dobrodružství

vazka-v-jantaru
Oblíbili jste si romantickou sérii Cizinka od spisovatelky Diany Gabaldon? Nyní si můžete poslechnout druhý díl: Vážka v jantaru. Nechte se přenést do Francie za časů Ludvíka XV. a užijte si další dobrodružství plné vášně.

Skotsko vykrvácelo. Dokáže jejich láska otočit nemilosrdným kolem dějin zpět?
Po tragické prohře na svazích skotské Vysočiny se Claire Randallová a Jamie Fraser vydávají do Francie za časů Ludvíka XV., v jejímž velmocenském postavení spatřují příslib nového začátku. A nejsou jediní, kdo v exilu živí naději na lepší budoucnost. I skotský následník trůnu Karel Stuart hledá za La Manche spojence, kteří by financovali jeho úsilí zvrátit britskou nadvládu a umožnili mu vrátit se do vlasti v postavení, jaké jeho rodu náleží. Claire však z dějepisu dobře ví, že jakobitské povstání bylo roku 1745 nadobro poraženo v bitvě u Cullodenu, a proto se rozhodne mu za každou cenu zamezit. Díky Jamieho konexím pronikne až do paláce ve Versailles, kde se svým miláčkem rozehraje smělou politickou hru. Zákruty šarády je však postaví do cesty nejen arogantnímu francouzskému samovládci, ale i zlovolnému vikomtu Saint-Germainovi, jenž má Claire rozhodně co oplácet…

Příběh plný vášně a dobrodružství je druhým dílem oblíbené romantické série Cizinka, jíž se celosvětově prodalo přes 20 milionů výtisků. Látku zpracoval i stejnojmenný TV seriál (Outlander) s Caitrionou Balfe a Samem Heughanem v hlavních rolích, který se v letech 2014–2023 dočkal už sedmi řad.

Vážka v jantaru (audiokniha)

Autorka: Diana Gabaldon
Interpretka: Jitka Ježková
Přeložila: Anna Polanská

Délka: 33 hodin 55 minut
Vazba: CD
EAN: 8594169486031
Doporučená cena: 599 Kč

Audioknihu Vážka v jantaru vydalo nakladatelství OneHotBook. Poslechněte si ukázku.

O autorce

Dcera arizonského senátora Diana Gabaldon vystudovala zoologii a mořskou biologii, oběma oborům se také dlouho profesionálně věnovala a zároveň přednášela enviromentalistiku. Do vod literární tvorby poprvé zabrousila až v 80. letech, kdy pro společnost Walta Disneyho spoluvytvářela komiksové příběhy z Kačerova. Širší pozornost publika si však vydobyla až debutem Cizinka – historickým románem o válečné ošetřovatelce, která se při pouti časem propadne o dvě stě let zpátky, do Skotska roku 1743. Za knihu získala výroční cenu RITA 1991 za nejlepší romanci. Spisovatelkou na plný úvazek je od roku 1992 a nyní její knihy vycházejí ve třiceti zemích. Své hrdince Claire Randallové věnovala už devět titulů a vytvořila i spin-off sérii soustředěnou na postavu lorda Johna Greye. Seriálové zpracování látky pro TV kanál Starz (od roku 2014) se setkalo s tak nadšenou odezvou ženských divaček, že právě dospělo k přípravám osmé a závěrečné série.

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook

O interpretce

Jitka Ježková je absolventkou herectví na Pražské konzervatoři a teorie kultury na FF UK. Na obrazovkách, na filmovém plátně i v dabingových studiích se objevovala už za studií. Diváci ji poprvé zaznamenali v seriálovém přepisu Škvoreckého Prima sezóny (1994) či v adaptaci Vieweghových Báječných let pod psa(1997). Pravidelně účinkuje v TV seriálech (Nováci, Proč bychom se netopili, Obchoďák, Doktoři z Počátků, Rapl aj.) i ve filmech (Početí mého mladšího bratra, Roming, Tady hlídám já, Intimity, Ostravak Ostravski, Past). Hostovala v Činoherním klubu a na dalších metropolitních scénách. Svůj medový hlas propůjčila např. Kate Winsletové v Titanicu, Liv Tylerové v Pánu prstenů nebo Heleně Bonham-Carterové ve snímku Teorie létání – za tento výkon obdržela dabingovou Cenu Františka Filipovského 2004.

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook


Nakladatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti. Audiokniha v podání OneHotBook není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVážka v jantaru (audiokniha)

Gabaldon, Diana

OneHotBook, 2023

Napsat komentář