Vidlákblog Nely Kyselové v knižním provedení

vidlak uvodni(1)
Pokud máte rádi zvířata, něco bychom pro vás dnes měli. Seznamte se se začínající českou autorkou Nelou Kyselovou, která na základě svého blogu vydala první knihu. Určitě se u ní zasmějete a ještě se dozvíte zajímavosti ze světa hospodářských zvířat.

Kniha vychází z autorčina facebookového blogu Vidlákblog, kde humornou formou v krátkých příbězích popisuje běžný život na autentickém venkově, kde veškerý časoběh podléhá potřebám zvířat. Hlavní hrdinové knihy tedy mají povětšinou čtyři nohy a chlupatý kožich. Knižní úsměvné venkovské počtení do podivně zajímavých časů o tom, co autorce zrovna od vidlí odpadlo doplňují obrázky jihlavské grafičky a ilustrátorky Evy Bystrianské.

Vidlák bůůk

Autorka: Nela Kyselová
Ilustrovala: Eva Bystrianská

Počet stran: 229
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-11-03697-3
Doporučená cena: 320 Kč

Knihu Vidlák bůůk vydala sama autorka.

Ukázka z knihy

Víte, že se v mém vidláckém světě můžete i ubytovat a rekreovat se mezi zvěřenou domácí, hnojem, lesy a loukami dle libosti? Fakt, nekecám!
A jako důkaz přináším skromnou porci písmenek na téma vidlák ubytovatelem. Buď vás k dovolené na venkově nakopnou, anebo nadobro odradí. Žádný zlatý střed v této polemice neexistuje. (str. 79)

 

O autorce

N. Kyselova(1)Nela Kyselová měla celkem jasnou vizi o tom, kterak má její kniha vypadat a kdo ji bude ilustrovat, tak jsem se pustila na cestu samovydavatele. Rozhodně nebyla snadná, neobešla se bez chyb a přešlapů. S českým jazykem pracuje celkem nevšedně a stejně jako Jakub Hron Metánovský ho obohacuje o nová slova. Na blogu i v knize tak natrefíte na kokodačky, řehtavce, káchavce, rohatky, štěkavce nebo mňoukavce. A sem tam taky na člověčince, protože někdo té zvěřeně podstrojovat musí, že jo.

Zdroj: TZ

Ilustrátorka

Eva Bystrianská velkou část dětství strávila čicháním ke květinám (hlavně růžím) na zahradách svých babiček. Zabývá se (ráda) grafickým designem, typografií, ilustrací a fotografováním.

Zdroj informací: evabystr.cz

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVidlák bůůk

Kyselová, Nela

Nela Kyselová, 2023

Napsat komentář