Štěstí a radost okolnostem navzdory

Tipy_Mesic radosti_Stesti_Medituj kreslenim
Dnešní tipy vám pomohou vypořádat se s každodenními starostmi a stresem, na okamžik se zastavit a objevit v této uspěchané době způsoby, jak vést šťastnější život.

Knížka autorky Ragnhild Bang Nes, která nese název Měsíc radosti, vám dopomůže k pozitivnějšímu přístupu k životu a nabídne 31 kapitol zabývajících se otázkou, kde všude se dá nalézt štěstí.

Měsíc radosti

31 krůčků ke štěstí
Autorka: Ragnhild Bang Nes
Přeložila: Daniela Mrázová

Počet stran: 200
Vazba: brožovaná
Formát: 131×199 mm
ISBN: 978-80-262-2057-2
Doporučená cena: 335 Kč

Knihu Měsíc radosti vydalo nakladatelství Portál.

Je prokázáno, že i drobné pravidelné pozitivní zkušenosti vedou ke zlepšení zdravotního stavu, prohloubení přátelských vztahů a prodloužení života. Radost funguje jako protiváha stresové zátěže a zmírňuje úzkosti a obavy. V 31 kapitolách knihy najdeme postoje a činnosti směřující k vyrovnání, uklidnění, vděčnosti a vůbec pozitivnějšímu přístupu k životu. Kde všude lze štěstí hledat a najít: Dá se mu vůbec naučit? Jak přerámovat každodenní zkušenosti, aby se z nich staly zdroje štěstí? Text nabízí množství aktivit vedoucích ke štěstí, jako je navazování méně hlubokých vztahů v běžném životě, mindfulness, neustálá zvídavost, dávání a přispívání, vděčnost, přijetí, docílení stavu flow a samozřejmě pobyt v přírodě, vytváření „mentálního alba šťastných vzpomínek“, obměňování, hravost a pokorný přístup k životu.

 

Ukázka z knihy

Volné vazby
Napadlo vás někdy, když jste si kupovali kávu, čekali na vlak nebo stáli ve frontě před pokladnou v supermarketu, že se vám nabízí úžasná možnost vytvářet dobré a radostné interakce s jinými lidmi, ačkoli nepatří do vašeho okruhu známých? Taková letmá všední setkání mají pro každodenní štěstí překvapivě velký význam. Probouzejí radost a inspiraci a díky nim se cítíme jako součást většího celku, místní komunity, celé společnosti. Díky nim se cítíme začlenění. Zdá se, že sociální začlenění je pro náladu, zdraví a délku života důležitější než to, jestli cvičíte či kouříte. Cílem dnešního dne tedy bude využít aspoň jednu takovou šanci a proměnit ji ve skutečnou interakci.

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorce

Ragnhild Bang Nes vyučuje psychologii na univerzitě v Oslu. Působí také v norském Ústavu pro výzkum veřejného zdraví, kde se již téměř 20 let věnuje výzkumu štěstí.

Zdroj informací: Portál

————————————————

Kniha Constantina Schreibera Štěstí po lidech chodí dokazuje, že štěstí najdete i tam, kde byste ho nečekali. Jen ho nesmíte vyhlížet kdesi venku, ale hledat uvnitř, u sebe. Knížka je plná cenných tipů, jak obelstít vlastní mrzoutství a špatnou náladu.

Štěstí po lidech chodí

Jak si zachovat dobrou náladu navzdory špatným zprávám
Autor: Constantin Schreiber
Přeložila: Miluš Kotišová

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 153×204 mm
ISBN: 978-80-7593-535-9
Doporučená cena: 280 Kč

Knihu Štěstí po lidech chodí vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Že štěstí beztak sedá na ty, co už šťastní jsou? Co vás nemá, morousové! Víte, že paradoxně největší spokojenost prožívají lidé po čtyřicítce? A taky staří, nemocní lidé? Nevěříte? Budete si muset přečíst tuhle knihu o tom, jak se nehonit za štěstím někde venku, ale hledat ho uvnitř. Pár dobrých praktických triků, jak přechytračit mrzoutství, se vám jistě bude hodit.

 

Ukázka z knihy

26. února 2022, 20 hodin. Zazní znělka zpravodajské relace Tagesschau. V televizním studiu německé Asociace Sdružení veřejnoprávních vysílatelů ARD 2 v Lokstedtu se z jednoho kouta dává do pohybu kamera. Je zavěšena na jakési kolejnici u stropu a přibližuje se během úvodní znělky směrem ke mně. Registruji, že na velké obrazovce za mnou už běží takzvané leporelo – pět výjevů, které se na ní vystřídají při začátku vysílání. Hlas Angeliny Jolie vysloví mé jméno. Je to znamení pro mě, abych začal.
„Dobrý večer, dámy a pánové, vítám vás u dnešních hlavních zpráv!“
Před několika dny, 24. února, zahájilo Rusko útočnou válku proti Ukrajině. I dnešní večer je tohle hlavním tématem dne. „Postup ruských oddílů na Kyjev“ stojí za mnou na projekčním plátně. Nejprve zmínka o odporu Ukrajiny proti ruským útočníkům. Potom „statisíce Ukrajinců na útěku“, vstupy od redaktorů z klíčových oblastí v Rumunsku, Maďarsku a Polsku. Matka se konečně může obejmout se svými dětmi, které za ní jiní lidé převezli přes hranice. Obrázky dojímavé solidarity.

 

O autorovi

Constantin Schreiber (*1979) je německý spisovatel a novinář, hlasatel zpravodajství Tagesschau. V minulosti pracoval v ARD-aktuell a moderoval noční pořady Nachtmagazin. Za moderování německo-arabského vysílání Marhaba – Příjezd do Německa obdržel v roce 2016 ocenění Grimme-Preis. Původně studoval na právníka, ale po první státnici dal přednost žurnalistice, jako dobrovolník pak absolvoval dva roky v redakci Deutsche Welle, pro stejnou redakci byl později zahraničním korespondentem v Dubaji. Působil v dalších blízkovýchodních zemích i v Africe. Psal také pro zahraniční média: např. libanonský deník Daily Star v Beirutu, moderoval pořad zaměřený na popularizaci vědy v egyptské televizní stanici ONTV. Je autorem knih Ausverkauf Deutschland (Výprodej Německa) (2010) a 1000 Peitschenhiebe (Tisíc ran bičem) (2015). Hovoří arabsky.

Zdroj informací: Pavel Dobrovský – BETA

————————————————

V dnešní době nás spousta věcí stresuje. Znemožňují nám se soustředit, uklidnit, najít chvilku, kdy bychom se zastavili a vydechli. Knížka Medituj kreslením od Amy Maricleové nám tu příjemnou chvilku poskytne.

Medituj kreslením

Vědomé kreslení, méně stresu
Autorka: Amy Maricleová
Přeložila: Tereza Metyšová

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 180×230 mm
ISBN: 978-80-7413-560-6
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Medituj kreslením vydalo nakladatelství Zoner Press.

Amy Maricleová, zkušená arteterapeutka a umělkyně, vám ve své knize Medituj kreslením (Draw Yourself Calm) poradí, jak zvolnit a být vědomě tady a teď – jen vy, tužka, rytmus vaší ruky a objevující se linky!
Žijeme v uspěchaném světě, kde je přebytek informací a různých podnětů, a proto občas potřebujeme zpomalit. Kreslením jednoduchých opakujících se tvarů můžeme svoje myšlenky a dech zklidnit a plně se soustředit na daný moment. Pomalé kreslení není o vytváření dokonalých děl hodných galerií. Je to aktivní a kreativní způsob meditace.
Tato kniha vám pomůže rozvíjet kreativitu a spiritualitu, stane se vaší inspirací a ukáže vám ty správné prostředky, které k pomalému kreslení potřebujete. Najdete v ní 25 krásných předloh inspirovaných přírodou, na které vám bude stačit pouze tužka a malý kousek papíru. Uvolněte se a ponořte se do kresby vln, anebo popusťte uzdu fantazii v rámci kreslení cupitajících slepic v kurníku!
Ať jste meditací a kresbou nepolíbený začátečník, anebo zkušený umělec, ne-li rovnou zenový mistr, díky této knize pro vás bude pomalé kreslení snadné. Přístup Amy Maricleové je hravý a neexistují v něm žádná správná a špatná řešení, což vám umožní kreslit bez stresu!

 

Ukázka z knihy

Medituj kreslenim_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

 

O autorce

Amy Maricleová je licencovaná poradkyně pro duševní zdraví, arteterapeutka a umělkyně, která učí, jak se uvolnit pomocí vědomého a smysluplného umění. Má vlastní blog a online lekce na webových stránkách www.mindfulartstudio.com a její tvorba byla publikována v New York Times, The Washington Post, Psych Central a dalších. Amy žije v Mansfieldu v Massachusetts se svým manželem, synem a dvěma nezbednými psy.

Zdroj informací: Zoner Press


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Zaujaly vás naše tipy pro lepší náladu? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMěsíc radosti
31 krůčků ke štěstí

Bang Nes, Ragnhild

Portál, 2023

zobrazit info o knizeŠtěstí po lidech chodí
Jak si zachovat dobrou náladu navzdory špatným zprávám

Schreiber, Constantin

Pavel Dobrovský – BETA, 2023

zobrazit info o knizeMedituj kreslením
Vědomé kreslení, méně stresu

Maricleová, Amy

Zoner Press, 2023

Napsat komentář