Letem světem

Napric-neznamymi-svety
Středeční knižní tipy opět osloví malé čtenáře. Nejprve představíme knihu zaměřenou na několik populárních sportů – variant volejbalu. Poté se podíváme, jak se různě po světě žije dětem. A nechybí ani pohádky z celého světa – tentokrát strašidelné.

První kniha potěší malé milovníky sportu. Chcete se dozvědět více o volejbalu, beachvolejbalu či vodním volejbalu? Pak si nenechte ujít ilustrovaného průvodce těmito sporty od Alberta Bertolazziho.

Ilustrovaný průvodce představuje dětem hravou formou volejbal a beachvolejbal – populární sporty mezi dětmi a mládeží – i jejich méně známe odnože jako vodní volejbal. Začíná historií disciplíny, jejím zrodem a vývojem a představuje hlavní pravidla, techniky i taktiku.

Zábavné animace děti i teenagery osloví, protože jsou napůl cesty mezi výukou a hrou: kromě informací užitečných pro začínající je prezentováno mnoho cvičení, která pomohou se základními údery ve volejbalu a zlepšením techniky. Závěrečná část knihy nabízí přehled nejslavnějších klubových týmů, národních týmů a mistrů v historii volejbalu.

Publikace se vyznačuje hravým stylem adekvátním k mladistvému vidění světa a je vhodná pro děti od 6 let.

Volejbal vykreslený dětem

Ilustrovaný průvodce
Autor a ilustrátor: Alberto Bertolazzi
Přeložil: Marcel Melicher

Počet stran: 88
Vazba: vázaná
Formát: 230×285 mm
ISBN: 978-80-271-5089-2
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu Volejbal vykreslený dětem vydalo nakladatelství Grada.

O autorovi a ilustrátorovi

Alberto Bertolazzi vystudoval filozofii na univerzitě v Padově. Jako pozorný cestovatel a nadšený přírodovědec začal po krátkém období učitelské kariéry spolupracovat s několika novinovými deníky (La Republica, La Stampa, Il Giornale Nuvo, Il Giorno) a s časopisy Sestante a Panorama. Je autorem knih o Portugalsku a spolupracoval na přípravě mnoha přírodovědných titulů. Je také autorem knih Fotbal pro děti a Itálie shora.

————————————————

Víte, kolik na světě žije dětí? Kolik z nich je chlapců a kolik dívek? A jaké jsou mezi nimi rozdíly – v barvě kůže, ve vzdělání, životní úrovni…? Podrobněji se na tyto otázky podívali Christoph Drösser a Nora Coenenberg.

Máš pokoj plný hraček, milující rodiče, více než jeden pár bot, každý rok jezdíš někam na prázdniny a připadá ti to docela normální? V Evropě to může platit pro celou řadu dětí. Jak to ale vypadá, když se podíváš na všechny děti na světě? Chceš vědět, kde a jak žijí jiné děti a kolik z nich umí číst nebo musí pracovat, kolik jich potřebuje brýle, kolik má skutečně boty a vlastní mobilní telefon? Pak držíš v rukou tu správnou knihu!
Kniha získala Německou literární cena pro mládež v roce 2021. Je určena dětem od 8 let.

100 dětí

Jak se nám žije na světě
Autor: Christoph Drösser
Ilustrátorka: Nora Coenenberg
Přeložila: Viola Somogyi

Počet stran: 104
Vazba: vázaná
Formát: 195×245 mm
ISBN: 978-80-262-2068-8
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu 100 dětí vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

 100_deti

Podívejte se i na další ukázky.

O autorech

Christoph Drösser žije od roku 2014 v San Franciscu jako novinář a autor na volné noze. Předtím pracoval 18 let jako redaktor v deníku Die Zeit. V rámci stipendia Knight Science Journalism Fellowship strávil rok na Massachusettském technologickém institutu (MIT) a za své zásluhy o popularizaci matematiky získal titul „vědecký novinář roku 2005“ a mediální cenu Německého svazu matematiků (DMV).

Nora Coenenberg studovala v Hamburku ekonomii a ilustraci. Matematika není její nejsilnější stránkou, ale jako designérka infografiky a editorka na volné noze si ráda pohrává s datovými materiály a výzkumnými texty. Aktuálně pracuje v deníku Die Zeit jako grafička.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Bojíte se rádi? Pak si pořiďte knihu plnou strašidelných pohádek z různých koutů světa, kterou napsala Angela McAllisterová.

Vychutnejte si strašidelné příběhy ze všech koutů světa. V australských řekách se seznámíte s děsivým bunyipem, v temném lese potkáte překrásnou Vasilisu a v perských horách tajemného ghúla. Příběhy jsou seřazené podle místa, kde se odehrávají. Najdete tu pohádky z lesa, z hor, ale také ze dvorku chalupy. Příběhy z dalekých krajů doplňují oblíbené pohádky ze střední Evropy jako třeba Jeníček a Mařenka, Červená karkulka nebo Rumplcimprcampr. Výborně se hodí k předčítání dětem na dobrou noc, ale vychutnají si je i dospělí.

Strašidelné pohádky z celého světa

50 pohádek a příběhů, ze kterých ti bude běhat mráz po zádech
Autorka: Angela McAllisterová
Ilustrátorka: Madalina Andronicová
Přeložila: Michaela Škultéty

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 245×280 mm
ISBN: 978-80-276-0516-3
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Strašidelné pohádky z celého světa vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

 strasidelne_pohadky (1) (1)

Prohlédněte si i další ukázky.

O autorce

Angela McAllisterová má na svém kontě již několik knih. Kromě Strašidelných pohádek z celého světa třeba také Wild World či Rok plný příběhů. 52 lidových pohádek a pověstí z celého světa.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVolejbal vykreslený dětem
Ilustrovaný průvodce

Bertolazzi, Alberto

Grada, 2023

zobrazit info o knize100 dětí
Jak se nám žije na světě

Drösser, Christoph – Coenenberg, Nora

Portál, 2023

zobrazit info o knizeStrašidelné pohádky z celého světa
50 pohádek a příběhů, ze kterých ti bude běhat mráz po zádech

McAllisterová, Angela

Slovart, 2023

Napsat komentář