Vyhrajte román o neuzavřených otázkách rasového násilí

jizanske-stromy-divne-ovoce-nesou-perex1
Městečko Prachy bylo tuctovým zapadákovem, ale záhadné vraždy k němu nasměrovaly pozornost celé země. Sérii vražd navíc spojuje další mrtvý, který se nápadně podobá chlapci zlynčovanému před 65 lety. Domáhají se snad oběti spravedlnosti?

Kdo vraždí v městečku Prachy?

Je cosi shnilého ve státě Mississippi – a nejen tam. Záhadné vraždy bělochů přitahují pozornost k tuctovému městečku Prachy. A dva detektivy, kteří je přijeli vyšetřovat, tu nevítají zrovna s otevřenou náručí. Na pozadí vyšetřování postupně vyvstává děsivý obraz rasového násilí, které se jako krev rozlévá po všech státech bývalého Jihu už desítky let. Sérii brutálních vražd spojuje přítomnost dalšího mrtvého těla – muže, který se velmi podobá Emmettu Tillovi, mladému černošskému chlapci, zlynčovanému ve stejném městě před 65 lety. Vypadá to, že oběti lynčů se po letech domáhají odepřené spravedlnosti samy, tedy jen s malou pomocí místní vědmy a jejích stoupenců, a dávají padouchům ochutnat vlastní medicínu.

Román Jižanské stromy divné ovoce nesou z pera amerického autora Percivala Everetta zpracovává téma černého svědomí Spojených států, a to s velkou dávkou černého humoru, okořeněného kapkou černé magie. Nestandardním způsobem předestírá palčivé a dosud neuzavřené otázky, které stále jitří americkou společnost.

 

Jižanské stromy divné ovoce nesou

Autor: Percival Everett

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Petra Andělová
Počet stran: 320
Vazba: pevná
Vydáno: 8/2023
ISBN: 978-80-7689-240-8

Přečtěte si více o knize Jižanské stromy divné ovoce nesou, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte si prohlédněte několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Jižanské stromy divné ovoce nesou

Pozornost obyvatel státu Mississippi, ale i zbytku země, se upíná k tuctovému městečku Prachy. Právě tam totiž došlo k záhadným vraždám několika bělochů. Před detektivy, kteří sem přijeli zločiny vyšetřovat, se postupně otvírá drsná historie rasového násilí ve státech bývalého Jihu, a především 65 let starý případ zlynčovaného chlapce. Právě jemu se nápadně podobá jedna z obětí. Vzaly snad po letech oběti lynčů spravedlnost do svých rukou? To si přečtěte v románu amerického autora Percivala Everetta.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Jižanské stromy divné ovoce nesou vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Jižanské stromy divné ovoce nesou
probíhá od 22. do 28. října 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Jižanské stromy divné ovoce nesou

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJižanské stromy divné ovoce nesou

Everett, Percival

Jota, 2023

Napsat komentář