Zasoutěžte si o recepty na chutná a rychlá vietnamská jídla

chut-vietnamu-perex
Milujete vietnamskou kuchyni, ale vždy jste měli pocit, že připravit si ji doma je náročné na suroviny i na čas? Kuchařka od Uyen Luu vám ukáže, jak moc jste se mýlili, a že vystačit si můžete jen s tím, co máte doma.

Jídla pro každý den i slavnostní příležitosti

Když začnete vařit podle této vietnamské kuchařky, zjistíte, že potřebujete jen hrstku surovin a pak se budete snažit vyvážit sladkou, kyselou, slanou, hořkou, ostrou a umami chuť. Mnoho receptů je pro každodenní vaření – od rychlých polévek po pokrmy sdílené členy rodiny z jedné mísy a zázraky z jednoho hrnce. V knize jsou jídla i na víkendy a svátky, kdy máte o něco více času na vaření. Říká se tomu jídlo pro zábavu. Pokrmy můžete upravovat podle toho, jaké suroviny máte po ruce, a pokud něco neseženete, nahradíte to, recepty slouží jako kostra z přísad a postupů. Přizpůsobujte recepty, spotřebovávejte všechno beze zbytků a vystačte si s tím, co máte. Snadno poznáte, jak lze dát jídlu pravou vietnamskou chuť. Čeká vás třeba tofu s rajčaty a výhonkovou brokolicí v rybí omáčce, houby a topinambury prudce opékané v pánvi, horká a ohnivá zelenina s ančovičkami, kuřecí salát s cukrovým hráškem, vietnamským koriandrem a šalotkami nebo čerstvé závitky se salátem.

 

Chuť Vietnamu

Autorka: Uyen Luu

Vydalo: nakladatelství Slovart
Překlad: Dagmar Eisenmannová
Počet stran: 224
Vazba: pevná
Vydáno: 8/2023
ISBN: 978-80-276-0612-2

Přečtěte si více o knize Chuť Vietnamu, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte si prohlédněte několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Chuť Vietnamu

Na chutné vietnamské jídlo nepotřebujete desítky surovin, kvůli kterým musíte do specializovaných prodejen. Stačí vám jen to, co máte doma. Nejdůležitější je totiž umět správně vyvážit sladkou, kyselou, slanou, hořkou, ostrou a umami chuť. Když se to naučíte, bude i to nejjednodušší jídlo chutnat výborně. Přesvědčte se sami s kuchařkou od Uyen Luu.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Chuť Vietnamu vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Chuť Vietnamu
probíhá od 15. do 21. října 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 kuchařské knihy Chuť Vietnamu

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeChuť Vietnamu

Luu, Uyen

Slovart, 2023

Zasoutěžte si o recepty na chutná a rychlá vietnamská jídla - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. tomkatze napsal:

    Dobrý den, vyhraná kniha včera dorazila, moc děkuji, už listuji a přemýšlím, co první uvařím :-)

Napsat komentář