Zahrajte si o román o útěku ze Severní Korey

severka-perex
Přestože se hlavní hrdinka románu Niny Špitálníkové narodila v Severní Koreji, žije v té Jižní. Konečně svobodně, chtělo by se říci, ale ji stále provázejí pochyby a tajemství z minulosti.

Cesta za svobodou

Protagonistka prvního románu Niny Špitálníkové žije v Jižní Koreji, ačkoli se narodila v té Severní. Vyprávění líčí její strastiplnou cestu za svobodou, hříchy minulosti i pochyby, které ji po celou dobu provázejí.

V kaleidoskopickém příběhu poznáváme perspektivu a osudy prominentů severokorejského režimu i těch na dně společenského žebříčku. Díky tomu klade román Severka závažné otázky, které dalece přesahují hranice Korejského poloostrova. Ta základní zní: Co může jedinec obětovat pro vlastní svobodu?

 

Severka

Autorka: Nina Špitálníková

Vydalo: nakladatelství NLN
Počet stran: 240
Vazba: pevná
Vydáno: 9/2023
ISBN: 978-80-7422-935-0

Přečtěte si více o knize Severka, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte si prohlédněte několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

O autorce

Nina Špitálníková (* 1987) je česká spisovatelka, koreanistka, oblíbila si BDSM, tetování, piercingy, je aktivistkou v oblasti práv žen. Koreanistiku vystudovala na FF UK v Praze. Již od počátku studia se odborně věnovala propagandě KLDR. Své znalosti prohloubila v roce 2011 a 2012 na studijních pobytech na Kim Il-songově univerzitě v Pchjongjangu.
(Zdroj informací: společnost Knihcentrum)

 

Vyhrajte knihu Severka

Co je člověk schopen obětovat, aby získal vlastní svobodu, a co musí podstoupit na cestě k ní? To si přečtěte v prvním románu české koreanistky, odbornice na Korejskou lidově demokratickou republiku, aktivistky za ženská práva a také autorky úspěšné knihy Svědectví o životě v KLDR Niny Špitálníkové. Příběh vznikl na základě rozhovorů se severokorejskými uprchlíky, ale během jeho čtení zjistíte, že naráží na otázky, které hranice korejského poloostrova dalece přesahují.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Severka vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Severka
probíhá od 1. do 7. října 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Severka

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSeverka

Špitálníková, Nina

Nakladatelství Lidové noviny, 2023

Napsat komentář