Dědictví dračího srdce

promena
Oblíbená autorka Nora Roberts napsala pokračování fantasy romance Dědictví dračího srdce. Co myslíte, jak si tentokrát povede hlavní hrdinka Breen Kellyová, dcera boha Odrana?

Breen Kellyová dokáže procházet mezi světem magie a světem lidí. To ona je potomkem zavrženého boha Odrana, který se chystá vše zničit. Je třeba spojit síly, aby temnota nezvítězila. Ztráta a žal, zrada a krveprolití. Navzdory všemu Breen učiní další krok, aby se stala tím, k čemu byla zrozena.

Proměna

Autorka: Nora Roberts
Přeložila: Soňa Tobiášová

Počet stran: 408
Vazba: vázaná
Formát: 131×205 mm
ISBN: 978-80-7633-961-3
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Proměna vydalo nakladatelství Alpress.

Doporučujeme

Nenechte si ujít ani první díl fantasy romance Dědictví dračího srdce:

Ukázka z knihy

Breen vstala jako vždy časně, ještě před východem slunce. Při ranním cvičení sledovala, jak kolem zahradní branky poletují víly. Když se slunce opřelo do okna, zveřejnila nový blog a začala psát další část Lotrových dobrodružství. Pak si udělala zaslouženou přestávku a šla pozdravit Marca.
„Jsi brzy vzhůru,“ prohodila. Postával u sporáku a sledoval cosi v hrnci s bublající vodou. „Už nějakou chvíli tě tu slyším, ale byla jsem zabraná do
práce.“
„Já taky.“ Sáhl pro naběračku a něco v hrnci otočil. „Dělám housky.“
„Ty se snad pečou, ne?“
„Tohle jsou bejgly.“
„Nepovídej.“ Breen se naklonila a spatřila v hrnci plovoucí bochánky těsta. „Nevěděla jsem, že se vaří.“
„Jen minutu z každé strany. Pak je mokré obalíš v máku nebo sezamu a dáš je péct.“ Breen se ohlédla a uviděla celý plech bochánků s kruhovým otvorem uprostřed připravených na pečení.
„Včera jsme stihli sušenky a petit fours, ale pak mě napadlo, jestli tamti vůbec někdy zažili rozkoš z takové čerstvé orestované houstičky. Všechno, co jsem potřeboval, jsem tu našel, tak uvidíme, jak dopadnou.“
Vylovil tři bochánky, nastavil na hodinkách časomíru a hodil do vody další. Breen sledovala, jak ty horké obaluje v semínkách na talíři a vrací je na plech vystlaný pečicím papírem. „Jednu pak společně ochutnáme,“ řekl, „pro kontrolu kvality.“ (str. 1)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Nora Roberts přišla na svět 10. října 1950 v Silver Springu v Marylandu jako Eleanor Marie Robertson (zkrácením jména si vytvořila svůj spisovatelský pseudonym Nora Roberts). Chodila do katolické školy, kde se od jeptišek naučila disciplíně, která jí později v její spisovatelské kariéře velmi pomohla: „Můžete mít všechen talent světa, ale když nebudete mít disciplínu sednout si a psát, nepovede se vám napsat a publikovat žádnou knihu.“ Až do února 1979 byla Nora klasickou ženou v domácnosti. která pečovala o rodinu a malou farmu. Zlom v jejím životě nastal jednoho večera, kdy se přihnala sněhová bouře a uvěznila ji spolu v dětmi na týden v domě. „Už ani nevím, co mě to napadlo, že jsem vzala tužku a začala psát příběhy, které jsem měla v hlavě. Možná to bylo i z pudu sebezáchovy a ve jménu uchování zdravého rozumu. V té chvíli jsem ani v nejmenším nepocítila ambice stát se spisovatelkou.“ Rukopis, který tehdy vznikl, sice nakladatelé odmítli, Nora se však nedala odradit a psala dál. První román Irský plnokrevník jí vyšel v roce 1981. Začínající autorka, která kvůli isnpiraci hodně četla, si jednoho dne objednala u místního truhláře knihovnu. Bruce Wilder přišel, postavil knihovnu, poté opravil nábytek v domě a pak už u Nory zůstal, protože se do sebe vášnivě zamilovali. Nora Roberts patří v současné době mezi nejplodnější spisovatele planety – na svém kontě má více než 200 titulů (včetně knih, které napsala pod pseudonymem J.D. Robb), které vyšly v celkovém nákladu 300 miliónů výtisků. Nakladatelství Alpress vydalo již několik desítek jejích románů: Když přijde soumrakHvězdy osuduNový začátekPovolené ztrátyOhnivé poutoSrdcová dáma a další knihy.

Zdroj informací: Alpress


Nakladatelství ALPRESS vzniklo v roce 1993 ve Frýdku-Místku. Od té doby se vyprofilovalo do podoby jedné z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Po skromných začátcích, kdy produkce čítala několik autorů, vydává nakladatelství ALPRESS každý rok téměř 150 titulů a počtem ročně vydaných knih se řadí mezi největší česká nakladatelství.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeProměna

Roberts, Nora

Alpress, 2023

Napsat komentář