Nenechte si ujít v týdnu od 2. do 8. října 2023

nenechte_si_ujit
Zajímá vás, jaké literární akce se konají v prvním říjnovém týdnu? Opět vám přinášíme jejich přehled. Nenechte si ujít třeba přednášku cestovatele a spisovatele Ladislava Zibury, autorské čtení Lukáše Pavláska či podzimní knižní veletrh v Havlíčkově Brodě.

Nejprve potěšíme všechny fanoušky cestovatele, spisovatele a novináře Ladislava Zibury. Přijďte si v pondělí 2. října do Rožnova pod Radhoštěm poslechnout nové vyprávění o tom, jaké to je cestovat s mámou a tátou po Africe! Ladislav totiž vzal své rodiče na safari a teď se s vámi podělí o všechny zážitky. Zasmějete se a zjistíte, že sen o Africe si můžete splnit i vy. Nová cestovatelská přednáška začíná v Brillovce19.30.

Městská knihovna v Praze naplánovala na úterý 3. října besedu se spisovatelkou Kateřinou Boušovou a ilustrátorkou Sárou Boušovou, které vydaly knihu pro děti s názvem O konvalince a Kapradníčkovi. Mimo jiné se s vámi podělí o to, jak se dělá kniha – od napsání až po vydání. Beseda se uskuteční na pobočce Lužiny v 17.00.

A podíváme se i do Brna. V úterý 3. října máte v Moravské zemské knihovně poslední možnost navštívit výstavu brněnské výtvarnice a ilustrátorky Vlasty Baránkové. Svou knižní tvorbu prezentovala na desítkách výstav v České republice i v zahraničí (např. Francie, Japonsko, Jižní Korea, Německo a další). Její práce jsou zastoupeny v mnoha galeriích i soukromých sbírkách. Věnuje se grafickému designu, výstavním grafikám, typografickým úpravám časopisů, litografii, kresbě a také ilustraci knih pro děti.

Hledáte inspiraci ke čtení? Zajděte ve středu 4. října do Knihovny Jiřího Mahena v Brně, kde se dozvíte informace nejen o knižních novinkách, ale i starších titulech, které stojí za přečtení. A pokud vás některá z knih zaujme, rovnou si ji můžete vypůjčit. Buďte v ústřední knihovně na Kobližné v 10.00.

Píšete? A chtěli byste se se svou tvorbou pochlubit ostatním? Pak právě pro vás připravila Městská knihovna v Praze akci s názvem Volný mikrofon. Stačí jen přijít a číst – ve středu 4. říjnaDomě čtení na ulici Ruská od 18.00.

Přesuneme se do Havlíčkova Brodu, kde se ve čtvrtek 5. října koná akce pro děti a jejich (pra)rodiče Čítárnička s Lukášem Pavláskem. Těšit se tedy můžete na herce, komika a autora knih Lukáše Pavláska, který vám přečte ukázku ze své tvorby pro děti (napsal např. Ve tmě jako v ranci jdou tři počůránci, Z deníku ajťákaPrvotřídní blázni maj potíže s kázníJestli počkáš trochu dýl, tak sem přijde krokodýl). Tak buďte v Krajské knihovně Vysočiny v 16.00.

V Havlíčkově Brodě se v pátek 6. října a v sobotu 7. října koná podzimní knižní veletrh, kterého se zúčastní více než 150 nakladatelů z celé České republiky. Součástí veletrhu je i bohatý doprovodný program. Přijďte do Kulturního domu Ostrov od 10.00.

V sobotu 7. října dorazte do Městské knihovny v Praze na autorské čtení z knihy Marie Zábranské Kočičí školaAutorka popisuje kočičí výchovu, všímá si, co vše musí pečlivá kočičí máma naučit své děti, aby byly schopny samostatného života. Autorské čtení začíná na pobočce Jezerka v 10.00.

 Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář