Podpořte své zdraví

zdravi-nahled
Dnes vám představíme, jak můžete přirozenou cestou podpořit své zdraví. První publikace pojednává o mozkové mlze a jak se s ní vypořádat. Druhá kniha vám předá přírodní tipy na to, jak si pomoci při vysokém krevním tlaku. Čtení, které se nejen s blížícím se podzimem může hodit!

Klinická psycholožka Jill Weber přichází s novinkou Mozková mlha. V této knize zkoumá a představuje, co to mozková mlha vlastně je, a jaké má příčiny i důsledky. Autorka nabízí širokou škálu efektivních a ozkoušených tipů, jak mozkovou mlhu rozpoznat a jak s ní pracovat. Pokud jste se někdy dlouhodobě cítili zaseklí, zpomalení, bezmocní, vybití či ztracení, tato kniha by mohla být přesně pro vás! Ovšem knihu doporučujeme každému čtenáři, neboť může fungovat i jako skvělá prevence právě před zamlženými stavy.

Mozková mlha

10 způsobů, jak ji rozfoukat
Autorka: Jill Weber
Přeložila: Linda Bartošková

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-262-2072-5
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Mozková mlha vydalo nakladatelství Portál.

Mozková mlha je skutečný problém – může zahalit vaše myšlení do mraku, zablokovat vaši kreativitu a motivaci a dokonce vám sebrat chuť do života. Tato kniha nabízí efektivní a ozkoušené způsoby, jak mozkovou mlhu rozfoukat.
Máte někdy pocit, že jste se prostě zasekli, slova z vás lezou jako z chlupaté deky a ne a ne se pohnout dál? Možná vás to otravuje, cítíte se bezmocní a máte pocit, že vaše baterky se vybily. Ano, občas se tak cítíme všichni, ale pokud to trvá delší čas a máte dojem, že jen bloudíte v mlze, možná je ta pravá chvíle pro hledání záchytných bodů, ukazatelů, které vám pomohou vyjít z mlžného oblaku ven.
V knize, kterou držíte v ruce, najdete cvičení a tipy, jak se s těmito obtížemi vypořádat. Autorka nabízí také konkrétní zkušenosti lidí, kteří na tom byli podobně jako vy. Ukazuje vám cestu ven, bude vaším průvodcem za jasným, nezamlženým myšlení.

Ukázka z knihy

Když jsme neustále v jednom kole, neúnavně plníme povinnosti a úkoly a nemáme čas na přestávky, začneme být duchem nepřítomní a roztěkaní. Je to tím, že čím víc toho stíháme, tím menší mentální kapacita nám zbývá na to, abychom se soustředili a uvažovali. Je to jako mít v internetovém prohlížeči otevřených příliš mnoho záložek, a přitom mít pomalý procesor – počítač prostě zamrzne. Pokud zápolíte s mozkovou mlhou, znamená to, že většinu energie spotřebujete na to, abyste udrželi otevřené záložky svého života, na všechny povinnosti a závazky, takže vám pak nezbývá kapacita na zamyšlení, co dělat jinak nebo lépe.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Jill Weber, Ph.D. je klinická psycholožka se soukromou praxí ve Washingtonu, DC. Pracuje s lidmi, kteří se potýkají s úzkostí a obavami. Je autorkou blogu Be Calm, který píše pro Psychology Today.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

O nakladateli

Portál byl založen v r. 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí:
Psychologie, pedagogika, sociální práce, média ad., populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu apod, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti a 4 periodika – Psychologie dnes, Děti a my, Rodina a škola, Informatorium 3 – 8. Portál pořádá také odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

————————————————

Vysoký krevní tlak je všude kolem nás. Slýcháme o něm u lékařů, u babiček a dědečků, v televizi nebo jím sami trpíme. Léčitelka Claudia Ritterová tak přišla s knihou Jak snížit krevní tlak přírodní cestou, v níž popisuje alternativní přírodní způsoby, které ke snížení krevního tlaku mohou pomoci. Dozvíte se spoustu informací o jeho příčinách, o bylinkách, živinách či homeopaticích. Publikace rovněž nabízí chutné a odlehčené recepty!

Jak snížit krevní tlak přírodní cestou

Autorka: Claudia Ritterová
Přeložil: Martin Richter

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 166×200 mm
ISBN: 978-80-7670-127-4
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Jak snížit krevní tlak přírodní cestou vydalo nakladatelství Kazda.

Přírodní prostředky na vysoký krevní tlak…

  • … rozšiřují a uvolňují cévy
  • … chrání před arteriosklerózou
  • … snižují riziko srdečního infarktu a mozkové mrtvice
  • … optimalizují hladinu cholesterolu a lipidů
  • … jsou prevencí trombózy
  • … zmírňují doprovodné projevy hypertenze, jako jsou bolesti hlavy
  • … podporují prokrvení srdce a koronárních cév
  • … odvodňují a pomáhají zmenšovat otoky
  • … uklidňují a přinášejí kvalitní spánek

Vysoký krevní tlak nebolí, a proto o něm často vůbec nevíme. Mohou ho však signalizovat tyto obtíže: bolesti hlavy, časté krvácení z nosu, úzkosti a deprese, dušnost, nervozita, nevolnost a zvracení, křeče, bušení srdce a palpitace, poruchy spánku, hučení v uších a závratě či poruchy zraku.

Snižte svůj krevní tlak pomocí bylinek, homeopatik a důležitých živin. V knize naleznete vše, co potřebujete vědět o nejrůznějších příčinách hypertenze a možných důsledcích této civilizační choroby. Dále také chutné recepty pro hypertoniky od snídaně po večeři a tipy na zmírnění zátěže organismu.

Ukázka z knihy

Hypertenzi může způsobit i stres. Na každého z nás jsou v současnosti kladeny vysoké nároky, které zásadně ovlivňují krevní tlak. Pokud je hypertenze zapříčiněná stresem, mohou léčivé rostliny účinně podpořit terapii.

Snímek obrazovky 2023-09-03 v 14.42.17

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Claudia Ritterová (*1968), je léčitelka ve Weidenu, autorka několika naturopatických knih se zaměřením na bylinnou medicínu a členka Komise E.

Zdroj informací: amazon.de

 

O nakladateli

Nakladatelství KAZDA přináší čtenářům výjimečné knihy o přírodě, udržitelnosti, netradičním cestování a umění. Filozofií nakladatelství je přinášet kvalitní české a zahraniční tituly, které zajímavým obsahem čtenáře vnitřně obohatí, podpoří jejich vztah k přírodě a přispějí k formování udržitelnější budoucnosti. V nabídce najdete populárně-naučné knihy pro všechny generace – od leporel přes příběhy inspirované přírodou, osudy zvířat i lidí, cestopisy, inspiromaty či atlasy, až po náročnější čtení od předních světových biologů, jakými jsou britský ornitolog Tim Birkhead nebo mykolog Merlin Sheldrake. Nejoblíbenějším autorem nakladatelství je známý německý lesník a ochránce přírody Peter Wohlleben. Knihy, které mají smysl v Nakladatelství KAZDA vychází od roku 2014.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Zajímá vás, co je to mozková mlha nebo jak přirozeně snížit krevní tlak? Napište nám svůj názor v komentářích. 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMozková mlha
10 způsobů, jak ji rozfoukat

Weber, Jill

Portál, 2023

zobrazit info o knizeJak snížit krevní tlak přírodní cestou

Ritterová, Claudia

Kazda, 2023

Napsat komentář