Vyhrajte pátrání po vrahovi plné dávných tajemství

divka-v-mlze-perex
V chatové osadě na východním Slovensku je nalezena zavražděná žena, jejíž totožnost nikdo z místních nezná. Rozbíhá se proto pátrání nejen po tom, kdo oběť byla, ale především po pachateli činu. Podaří se ho detektivu Meiznerovi a jeho kolegyni najít?

Vražda v chatové osadě

V bohem zapomenuté chatové osadě na východním Slovensku nacházejí dva mladíci zavražděnou ženu. Její totožnost je velkou neznámou. Případ řeší svérázný detektiv David Meizner, věčně nevrlý a nepříjemný sukničkář, který nemá lidi příliš v lásce, a jeho krásná a věcná kolegyně Ema Kopecká. Aby odhalili totožnost vraha, musejí se společně prodrat pavučinou utkanou z dávných tajemství. Jejich pátrání se však komplikuje…

Drama plné zvratů a nečekaných událostí se hemží podezřelými postavami z minulosti i současnosti, dávno zapomenutými hříchy, ale i bolestí a utrpením, které musela malá holčička a později mladá žena prožít. Děj nás postupně zavede do malé vesničky pod Tatrami, aby pokračoval do hlavního města a zpět na místo, kde měla hlavní hrdinka nečekanou schůzku se smrtí.

Příběh rozehraný postavami z masa a krve je napínavý až do samotného konce a překvapí nečekaným rozuzlením.

 

Dívka v mlze

Autorka: Barbora Bernátová

Vydalo: nakladatelství Metafora
Překlad: Ľubica Hricoviniová
Počet stran: 320
Vazba: brožovaná
Vydáno: 8/2023
ISBN: 978-80-7625-298-1

Přečtěte si více o knize Dívka v mlze, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Metafora. A nezapomeňte si také stáhnout ukázku.

Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby vydalo několik set titulů všech žánrů. K vydaným beletristickým titulům patří mimo jiné knihy Dana Browna, bestseller Jíst, meditovat, milovat či knihy islandské autorky Yrsy Sigurdardóttir. V oblasti poznání je Metafora vydavatelem knih takových autorů, jako je Elizabeth Haichová, Judy Hallová či Anthony Wiliam. V lednu 2019 spojila Metafora síly s Nakladatelským domem Grada.

 

Ukázka z knihy

Nad mrtvým ženským tělem stáli soudní lékař s asistentem.
Zaregistroval jsem, že kámen vedle oběti je pozvracený, a ihned jsem se na to zeptal kolemjdoucího technika. Utrousil jen, že se k tomu přihlásil jeden z nálezců mrtvého těla, a pokračoval v cestě. Zadíval jsem se na oběť a vůbec jsem se tomu klukovi nedivil.
Žena před námi mohla být kdysi hezká, ale s rozbitým obličejem, vyraženými zuby a zsinalým tělem v počátečním stadiu rozkladu se tomu dalo jen stěží věřit. Oběť zahaloval šedý opar dýchající mlhy, která se plazila kolem jejích hnědých vlasů, nahých prsou a končetin, jež měla svázané stahovací páskou.
Periferně jsem spatřil, jak se Ema zdráhá podívat na tělo. Svářila se v ní zvědavost, odhodlání, ale i nechuť. Nakonec se přemohla, zvedla zrak od svých zablácených bot a zadívala se na purpurově našedlou mrtvolu.
„Odkdy tady leží?“ zeptal jsem se lékaře, který seděl na bobku vedle těla, abych odvrátil pozornost od kolegyně, která se málem pozvracela. (str. 19)

 

Vyhrajte knihu Dívka v mlze

Když detektivové Meizner a Kopecká konečně odhalí identitu ženy, která byla nalezena mrtvá v zapomenuté chatové osadě na východním Slovensku, začne se před nimi odhalovat bolest a utrpení, které malá holčička a později mladá žena prožila. Podaří se v její minulosti najít také pojítko, které policii dovede k vrahovi? To si přečtěte v krimi knize Barbory Bernátové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Metafora vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Dívka v mlze vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dívka v mlze
probíhá od 5. do 18. září 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 krimi knihy Dívka v mlze

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDívka v mlze

Bernátová, Barbora

Metafora, 2023

Vyhrajte pátrání po vrahovi plné dávných tajemství - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. Sar napsal:

    Dobrý den, děkuji moc za knihu Dívka v mlze. Včera dorazila.

  2. elen napsal:

    Díky za knihu, přišla jako překvápko, nevěděla jsem o výhře.

Napsat komentář