Zasoutěžte si o povídky plné každodenností

zbabelci a hrdinove uvodni(1)
Představte si, že by život vašeho souseda mohl být klidně ten váš. Jak byste se vypořádali s tím, že v životě máte víc (nebo míň) toho, co jste čekali? A jste právě vy v životě pomyslným zbabělcem, nebo hrdinou?

Hrdinové i zbabělci mezi činžáky

Simona Bohatá se již po několikáté vrací mezi pražské činžáky, kde odhaluje malé i velké osudy běžných lidí, kteří by klidně mohli být i našimi sousedy, přáteli či známými.

Každý jsme viníkem vlastního života. Každý vztah může skončit nevěrou, každé sousedství bláznivým sporem, každý sen o úspěchu krachem. A příliš nezáleží na tom, jak moc se manželé na začátku milovali, kde trčí kořeny nekonečných žabomyších válek a kolik má kdo skutečného talentu. Simona Bohatá přichází s knihou povídek, v níž rozehrává osudy svých hrdinů nemilosrdně, ale přesto s nadhledem a porozuměním, jako by navzdory času stále posedávala na starém klepadle mezi činžáky. Zbabělí hrdinové tu totiž budou vždycky, protože jsme to my sami, kteří klopýtáme přes kořeny vlastních pochyb, nedostatečností a kupodivu i občasných hrdinství.
Není slovo „osud“ jen milosrdnou omluvou pro naše slabosti?

Zbabělí hrdinové

Autorka: Simona Bohatá

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 200
Vazba: vázaná
Vydáno: 8/2023
ISBN: 978-80-275-1596-7

Přečtěte si další informace o knize Zbabělí hrdinové, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host.

host

Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

O autorce

Simona Bohatá (nar. 1965) prožila léta dospívání na Žižkově, který ji ovlivnil stejně jako pražská hudební a divadelní scéna osmdesátých let. Po maturitě na střední ekonomické škole nastoupila do prvního zaměstnání a zároveň byla přijata na Ježkovu konzervatoř, obor text a scénář. Pracovala leckde, od cestovní kanceláře přes Národní knihovnu až po řadu soukromých firem. Dlouhá léta psala „do šuplíku“, mimo jiné i písňové texty. Své dětství a dospívání popsala s lehce ironickým nadhledem v knize Máňa a my druzí (2017). Román Klikař Beny (2021) svým způsobem navazuje na její úspěšnou novelu Všichni sou trapný (2019) a byl nominován na cenu Magnesia Litera.

(Zdroj informací: Host)

Vyhrajte knihu Zbabělí hrdinové

Ve vlastním životě není nikdo prorokem a to platí jak u toho, čeho chceme dosáhnout, tak u toho, čemu bychom se raději vyhnuli. Že se nás netýká nevěra nebo neúspěch? Omyl! Život se nám často vysmívá a připravuje nám nejedno překvapení. Je jenom na nás, zda z něj vyjdeme jako hrdinové nebo naopak životní zbabělci…

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Zbabělí hrdinové vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Zbabělí hrdinové
probíhá od 8. do 21. září 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Zbabělí hrdinové

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZbabělí hrdinové

Bohatá, Simona

Host, 2023

Napsat komentář