Jak zvířata prospívají našemu zdraví a duši

Leciva sila zvirat_uvodni
Říká se, že psi jsou nejlepšími přáteli člověka. Nejen oni, ale i kočky, koně a další zvířata mohou prospět našemu zdraví. Jak? To vám osvětlí podnětná knížka Léčivá síla zvířat.

Každé setkání se zvířaty se dotýká naší duše a zanechá stopu, která nikdy zcela nezmizí. Kontakt s domácími mazlíčky obohacuje náš život a v mnoha situacích se může ukázat jako léčivý, protože nám pomáhá vyčistit si hlavu a nemyslet na stres v práci či na budoucnost. Psychoterapeut Rainer Wohlfarth a koučka Bettina Mutschlerová – specialisté na terapii pomocí zvířat – nám ve své knize pomáhají pochopit, jak je kontakt se psy, kočkami, koňmi a dalšími zvířaty důležitý pro naše fyzické a psychické zdraví a jak díky němu můžeme zlepšit svůj život. Přesvědčte se, jak síla zvířat léčí a uklidňuje, jaké překvapivé účinky má na děti a dospívající a co nám mohou zvířata předat.

 

Léčivá síla zvířat

Jak nás zvířata uzdravují
Autoři: Bettina Mutschlerová, Rainer Wohlfarth
Přeložil: Martin Richter

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 135×208 mm
ISBN: 978-80-7670-107-6
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Léčivá síla zvířat vydalo nakladatelství Kazda.

 

Ukázka z knihy

Proč je příroda pro děti tak důležitá

Příroda má příznivý vliv na zdraví dětí, protože je jejich nejpůvodnějším domovem, což se odborně popisuje jako „bazální pocit domova“. V kojeneckém období ještě nerozlišujeme hranice mezi sebou a svým okolím, spíše se cítíme propojeni a sjednoceni se vším, co nás obklopuje, a zvířata nás začnou velmi záhy fascinovat. Od šesti měsíců dokážou děti rozlišit živé tvory od neživých předmětů, protože objekty, které se samostatně pohybují nebo mají tvář, přitahují zvláštní pozornost. Tato zvědavost má původ v evoluci a je pravděpodobně vrozená. Od narození rozeznáváme nohy, obličej, křídla a samozřejmě pohyb, a to vše signalizuje i novorozencům, že ten či onen předmět je živá bytost nebo její vyobrazení. (str. 40)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorech

Dr. Rainer Wohlfarth (*1960) je psychoterapeut se zaměřením na behaviorální terapii a neuropsychologii. Po několika stážích v klinické oblasti úspěšně provozuje vlastní praxi a vede „Ani.Motion“, institut pro terapii pomocí zvířat v Sasbachwaldenu. Od roku 2006 se intenzivně zabývá intervencemi se zvířaty, publikoval řadu vědeckých prací na toto téma a dnes je jedním z předních zástupců této oblasti. Je také prezidentem Evropské společnosti pro terapii pomocí zvířat (ESAAT) a viceprezidentem Mezinárodní společnosti pro terapii pomocí zvířat (ISAAT).

Bettina Mutschlerová (*1968) je specialistkou na terapii pomocí zvířat. Při každodenní práci s klienty používá jako koučka psy a osly. Kromě toho, že přednáší na „Ani.Motion“, provozuje vlastní školu pro výcvik psů. Pořádá také semináře po celém Německu a trénuje týmy asistenčních psů. Je považována za jednu z nejinovativnějších myslitelů v německy mluvícím světě v oblasti vztahů mezi člověkem a zvířetem a je autorkou mnoha odborných knih a vědeckých článků.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda


Nakladatelství KAZDA přináší čtenářům výjimečné knihy o přírodě, udržitelnosti, netradičním cestování a umění. Filozofií nakladatelství je přinášet kvalitní české a zahraniční tituly, které zajímavým obsahem čtenáře vnitřně obohatí, podpoří jejich vztah k přírodě a přispějí k formování udržitelnější budoucnosti. V nabídce najdete populárně-naučné knihy pro všechny generace – od leporel přes příběhy inspirované přírodou, osudy zvířat i lidí, cestopisy, inspiromaty či atlasy, až po náročnější čtení od předních světových biologů, jakými jsou britský ornitolog Tim Birkhead nebo mykolog Merlin Sheldrake. Nejoblíbenějším autorem nakladatelství je známý německý lesník a ochránce přírody Peter Wohlleben. Knihy, které mají smysl v Nakladatelství KAZDA vychází od roku 2014.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLéčivá síla zvířat

Mutschlerová, Bettina - Wohlfarth, Rainer

Kazda, 2023

Napsat komentář