Šťastné a stabilní manželství navzdory překážkám

Priprava na manzelstvi_uvodni
Ve své knize Příprava na manželství pojednává Aleš Opatrný stručně a výstižně o tom, jak vytvořit a udržet šťastné manželství s pevnými základy. Knížka vychází v Karmelitánském nakladatelství již podruhé.

Chcete svůj život v manželství postavit na spolehlivých základech? Máte strach, že váš vztah nevydrží? Tato užitečná příručka nabízí léty prověřenou, a přitom i dnes platící zkušenost s vytvářením a budováním manželství a rodiny, a to nejen v katolické církvi. Autor připravoval na manželství stovky párů. Dodával jim důvěru v to, že lze vytvořit dobré a stabilní manželství, které není jen krátkodobým projevem nadšení. Je realistou, a informuje proto i o překážkách a záludnostech, s kterými se v manželství a cestou k němu setkáváme, které však můžeme překonat. Varuje před tím, čím lze velký vztah lásky snadno rozbít, a povzbuzuje ke vzájemnému odpuštění, protože „zkušenost, že lze překonat to, co se snažilo dvojici rozdělovat, je velkou pomocí při každé další roztržce“.

 

Příprava na manželství

Autor: Aleš Opatrný

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 102×165 mm
ISBN: 978-80-7566-467-9
Doporučená cena: 219 Kč

Knihu Příprava na manželství vydalo Karmelitánské nakladatelství.

 

O autorovi

P. Doc. Ing. Aleš Opatrný, Th.D. (* 1944), kněz pražské arcidiecéze, založil a třináct let vedl Pastorační středisko při Arcibiskupství pražském a zastával úřad biskupského vikáře pro pastoraci. Na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy v Praze vyučuje pastorální teologii. V KNA mu vyšla řada úspěšných titulů, mimo jiné: Jak potěšit zpovědníka, Příprava na manželství, Credo: úvahy o apoštolském vyznání víry, Pastorace svátostí, O nesnázích v manželství, S Pánem Bohem se žije naživo, V dobrém i ve zlém a jiné.

Zdroj informací: Karmelitánské nakladatelství


Karmelitánské nakladatelství (KNA) bylo založeno v roce 1991 mužským řádem karmelitánů se sídlem v klášteře v Kostelním Vydří. Působnost KNA se během času rozšiřovala a od konce 90. let minulého století je domácím lídrem na trhu s křesťanskou a katolickou knižní produkcí.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePříprava na manželství

Opatrný, Aleš

Karmelitánské nakladatelství, 2023

Napsat komentář