Zadáno pro domácí mazlíčky

sila zvirat uvodni
Máte-li rádi domácí zvířata a chcete si pořídit vlastního parťáka, máme hned dvě knihy, které vám s tím mohou pomoci. Sami si z nich vyberte tu, která lépe naplní vaše očekávání knižního rádce.

Plánujete-li pořízení štěňátka, pak se vám bude rozhodně hodit tato novinka. Víte vůbec, co vás se psím parťákem čeká a jak dojdete vzájemnému porozumění tak, abyste se vyvarovali trestů?

Chcete se připravit na vše, co vás v životě se psím parťákem čeká? Porozumět psí řeči a vychovat svého čtyřnohého společníka díky trpělivému přístupu a vzájemnému porozumění, nikoliv tresty? Kniha Štěně – Jak si vychovat nejlepšího přítele bude vaším průvodcem na cestě od prvních rozkousaných bot až k poslušnému psímu kamarádovi. V knize se dozvíte jak a kde hledat toho nejlepšího psího kamaráda; jak přivítat nového pejska do rodiny a jak o něj správně pečovat; proč je zapotřebí věnovat pozornost dostatečné socializaci; co je pejskovština a jak s vámi pejsek komunikuje; proč je potřeba pracovat na vzájemné komunikaci; co je pozitivní výcvik a jak cvičit povely; a mnoho dalšího: komunikační signály, motivace, odměny, luring a shaping.

Štěně

Jak si vychovat nejlepšího přítele
Autorky: Sheryl Groulíková, Šárka Růžičková

Počet stran: 136
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-271-3478-6
Doporučená cena: 359 Kč

Knihu Štěně vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

Právě teď před sebou máte důležitý úkol. Vybrat takové psí plemeno, které se k vám svými vlastnostmi hodí nejvíce. Měli byste vědět, že Mezinárodní kynologická federace uznává až 350 různých plemen. Setkat se můžete i s dalšími variacemi, které ovšem nemají požehnání oficiálních institucí. Majitele pejsků těchto variací to však příliš netrápí a neuznaná plemena i tak chovají. No a nakonec tady máme klasické voříšky. Pejsky, které si pořídíte v útulku nebo od majitele zaběhlé fenky. V takových případech o výběru mazlíčka rozhoduje spíš vaše dobré srdce.

Můžete si stáhnout kompletní ukázku.

O autorce

Natalie Sheryl Groulíková miluje zvířata a doma s ní žije pět psích duší. Víc než 20 let se intenzivně věnuje různým oblastem seberozvoje a souzní s učením Eduarda a Míly Tomášových, Moojiho aj. Její nová vege kuchařka A Koza zůstala celá aneb bezmasé jídlo není nuda vznikla právě díky její velké lásce ke zvířátkům.

Zdroj informací: web autorky

O nakladateli

gradaKnihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

————————————————

V druhé dnešní knize se bude hovořit spíše o zvířatech obecně. Zejména také o tom, jak je pro nás kontakt se všemi zvířaty důležitý a jak může pozitivně ovlivnit náš život. Nejenom fyzicky, ale také psychicky.

Každé setkání se zvířaty se dotýká naší duše a zanechá stopu, která nikdy zcela nezmizí. Kontakt s domácími mazlíčky obohacuje náš život a v mnoha situacích se může ukázat jako léčivý, protože nám pomáhá vyčistit si hlavu a nemyslet na stres v práci či na budoucnost. Psychoterapeut Rainer Wohlfarth a koučka Bettina Mutschlerová – specialisté na terapii pomocí zvířat – nám ve své knize pomáhají pochopit, jak je kontakt se psy, kočkami, koňmi a dalšími zvířaty důležitý pro naše fyzické a psychické zdraví a jak díky němu můžeme zlepšit svůj život. Přesvědčte se, jak síla zvířat léčí a uklidňuje, jaké překvapivé účinky má na děti a dospívající a co nám mohou zvířata předat.

Léčivá síla zvířat

Jak nás zvířata uzdravují
Autoři: Bettina Mutschlerová, Rainer Wohlfarth
Přeložil: Martin Richter

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 135×208 mm
ISBN: 978-80-7670-107-6
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Léčivá síla zvířat vydalo nakladatelství Kazda.

Ukázka z knihy

Každý z nás už někdy slyšel o delfíní terapii, ale jen málokdo ví, že něco podobného dokážou i psi, koně nebo osli, kteří na rozdíl od delfínů dají chovat v podmínkách ohleduplných k jejich potřebám. Aby se mohli využít potenciál těchto zvířat, nepotřebujete k tomu žádné zvláštní znalosti. Stačí sledovat děti, které svému mazlíčkovi svěřují všechny svoje starosti a tajná přání, nebo je pozorovat, jak se učí přebírat zodpovědnost, když se o ně starají.

Prolistovat si můžete celou ukázku.

O autorech

Dr. Rainer Wohlfarth (*1960) je psychoterapeut se zaměřením na behaviorální terapii a neuropsychologii. Po několika stážích v klinické oblasti úspěšně provozuje vlastní praxi a vede „Ani.Motion“, institut pro terapii pomocí zvířat v Sasbachwaldenu. Od roku 2006 se intenzivně zabývá intervencemi se zvířaty, publikoval řadu vědeckých prací na toto téma a dnes je jedním z předních zástupců této oblasti. Je také prezidentem Evropské společnosti pro terapii pomocí zvířat (ESAAT) a viceprezidentem Mezinárodní společnosti pro terapii pomocí zvířat (ISAAT).
Bettina Mutschlerová (*1968) je specialistkou na terapii pomocí zvířat. Při každodenní práci s klienty používá jako koučka psy a osly. Kromě toho, že přednáší na „Ani.Motion“, provozuje vlastní školu pro výcvik psů. Pořádá také semináře po celém Německu a trénuje týmy asistenčních psů. Je považována za jednu z nejinovativnějších myslitelů v německy mluvícím světě v oblasti vztahů mezi člověkem a zvířetem a je autorkou mnoha odborných knih a vědeckých článků.

Zdroj informací: Kazda

O nakladateli

kazda-logoNakladatelství KAZDA přináší čtenářům výjimečné knihy o přírodě, udržitelnosti, netradičním cestování a umění. Filozofií nakladatelství je přinášet kvalitní české a zahraniční tituly, které zajímavým obsahem čtenáře vnitřně obohatí, podpoří jejich vztah k přírodě a přispějí k formování udržitelnější budoucnosti. V nabídce najdete populárně-naučné knihy pro všechny generace – od leporel přes příběhy inspirované přírodou, osudy zvířat i lidí, cestopisy, inspiromaty či atlasy, až po náročnější čtení od předních světových biologů, jakými jsou britský ornitolog Tim Birkhead nebo mykolog Merlin Sheldrake. Nejoblíbenějším autorem nakladatelství je známý německý lesník a ochránce přírody Peter Wohlleben. Knihy, které mají smysl v Nakladatelství KAZDA vychází od roku 2014.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Kterou z dnes představených knih byste si vybrali vy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠtěně
Jak si vychovat nejlepšího přítele

Groulíková, Sheryl Natálie - Růžičková, Šárka

Grada, 2023

zobrazit info o knizeLéčivá síla zvířat

Mutschlerová, Bettina - Wohlfarth, Rainer

Kazda, 2023

Napsat komentář