Zahrajte si o knihu o postavení žen v Česku

v-pasti-pohlavi-perex
Dnes si už ani neumíme představit, že by ženy nesměly volit, pracovat na manažerské pozici, nebo vlastnit jakýkoliv majetek. Přesto je však stále řada ženských otázek, které vzbuzují kontroverze. Přečtěte si nejen o nich.

Jak se žije českým ženám

Už více než sto let hledá česká i celá západní společnost odpověď na takzvanou ženskou otázku. Ale těch otázek je ve skutečnosti velké množství. Některé už řešení mají, jiné stále vzbuzují kontroverze. Přijali jsme za samozřejmé, že ženy mohou volit, v politice jsou však stále podezřelé — kdo se asi doma stará o jejich děti? Mužů se na takové věci neptáme. Podobně ženám nikdo nebrání zastávat jakoukoli pracovní pozici — pokud se do ní ovšem ve složitém období návratu po mateřské dostanou. Jsou tu přece hlavně od maminkování. A jestliže žena děti nemá, nebo je dokonce nechce, pak s ní musí být něco špatně. A co teprve, když chce měnit zažité pořádky — vždyť je to proti přirozenosti!

Novinářka Silvie Lauder v knize V pasti pohlaví popisuje, na čem se ženská emancipace v Česku zadrhla a jaké to má následky. Nejen pro samotné ženy, ale rovněž pro celou společnost, ať už jako strukturální znevýhodnění postihující celé rodiny, nebo téměř všudypřítomné násilí — symbolické, slovní, sexuální.

Zkrátka přišel čas na pádné odpovědi.

 

V pasti pohlaví

Autorka: Silvie Lauder

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 400
Vazba: brožovaná
Vydáno: 6/2023
ISBN: 978-80-275-1590-5

Přečtěte si více o knize V pasti pohlaví, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A prohlédněte si také několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu V pasti pohlaví

Československo bylo jednou z prvních zemí, kde bylo ženám umožněno volit, a to již v roce 1920. Za více než sto let to naštěstí není jediná ženská otázka, která se dočkala svého vyřešení, přesto jich ještě mnoho zbývá. Proč by žena, která nechce mít děti, měla být špatná? A proč, pokud děti má, existuje tolik překážek, kvůli kterým je návrat do práce po mateřské dovolené složitý? Proč společnost stále žije v domnění, že žena je tu hlavně od „maminkování“? Nejen těmito otázkami se zabývá novinářka Silvie Lauder ve své knize, o kterou si nyní můžete zasoutěžit.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu V pasti pohlaví vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu V pasti pohlaví
probíhá od 16. do 22. července 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy V pasti pohlaví

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeV pasti pohlaví
O politice, péči, sexu, násilí a postavení žen v Česku

Lauder, Silvie

Host, 2023

Napsat komentář