Vyhrajte příběh o válce mezi bohy

soutez-theomachia
Princ Doros si užívá své bezstarostné mládí, zatímco čeká na návrat otce a krále. Brzy však pozná, co to znamená, když se nebeská klenba zbarví krví. Je připraven na skutečnou válku bohů?

Největší tažení od trojské války

Když se bohové sváří, Úranova nebeská klenba zrudne krví a země praská ve švech. Na pobřeží Kárie se shromažďují lodě, chystá se největší tažení od dob trojské války. Athéna se připravuje na otevřený konflikt s Areem a v útrobách sopky Aitné roste děsivý tvor zrozený ze zášti a bolesti. Bohyně však z dění cítí i otisk někoho jiného, než je Arés. Někoho mnohem nebezpečnějšího. A je jí jasné, že se blíží skutečná válka bohů – Theomachia.
Princ Doros z odlehlé Thesprotie zatím čeká na návrat otce a krále. Netuší, k čemu se schyluje a jakou roli sehraje v božské partii. Je mu ale jasné, že časy bezstarostného mládí pro něj skončily…

Theomachia

Válka bohů
Autor: Petr Jaroněk

Vydalo: nakladatelství Epocha
Počet stran: 528
Vazba: vázaná
Vydáno: 05/2023
ISBN: 978-80-278-0118-3

Přečtěte si více o knize Theomachia, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Epocha, kde si můžete také prohlédnout ukázku.

Ukázka z knihy

„Achajové!“
Táborem se rozléhala zbytečná výstraha. Každý přece viděl, že svahy na jižním konci kotliny obsypala vojska. Hrnula se do nížiny jako něco, co přihnala divoká bouře – něco mezi pustošivou lavinou a hejny kobylek, které sežerou vše, co jim přijde do cesty. „Teď teprve přijde opravdová bouře,“ zašeptal Doros.
Megara se k němu přitiskla. Oba vklouzli do stanu, aby se rychle vsoukali do zbrojí. Měli ještě čas. Megara nakonec přinesla Dorovi jeho lví plášť s kápí, přehodila mu ho přes ramena jako prvně a pracky dala na hruď, aby je sepnula sponou. Doros viděl, že se jí spona chvěje v ruce.

 

epocha

Nakladatelství Epocha ve stávající podobě existuje a vydává od října roku 2002. Navazuje na činnost stejnojmenného subjektu, který vznikl roku 1996. Jeho ediční profil byl tehdy vyhraněný, soustředil se na historii prezentovanou životopisnými monografiemi významných postav českých, ale i světových dějin. V roce 2002 se Epocha rozšířila a její ediční záběr se rozrostl o další žánry a s tím se rozšířila i autorská základna, která se neomezuje jen na domácí zdroje.

 

Vyhrajte knihu Theomachia

Pobřeží Kárie se pomalu zaplňuje loděmi připravenými k vyplutí, země praská ve švech, nebeská klenba rudne krví – moudrá Athéna se chystá na konflikt se samotným bohem války, Areem. O co mezi nimi jde? A je to skutečně jen mezi nimi, nebo je z dění cítit i otisk někoho dalšího? Někoho, kdo je možná mnohem nebezpečnější? Budou se muset do bojů zapojit i další bohové? A jakou roli ve všem sehraje mladý princ Doros?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Epocha vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Theomachia vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Theomachia
probíhá od 30. června do 13. července 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Theomachia

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTheomachia
Válka bohů

Jaroněk, Petr

Epocha, 2023

Vyhrajte příběh o válce mezi bohy - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. zurekpetr napsal:

    Dobrý den, vyhraná kniha Theomachia dorazila v pořádku.
    Děkuji moc.

    S pozdravem Petr Žurek

Napsat komentář