Za vysvědčení knihu

Skolaci
Za pár dní skončí školní rok a děti přinesou domů vysvědčení. Nezasloužily by si za odvedenou práci nějakou odměnu? A co třeba knihu? My vám dnes představíme hned čtyři dobrodružné příběhy, které jim určitě udělají radost.

Jaké dobrodružství čeká čtyři děti a psa na opuštěném ostrově Kirrin? Neskrývají trosky hradu či lodní vrak tajemný poklad? Nenechte si ujít komiksové zpracování prvního dílu Správné pětky od spisovatelky Enid Blytonové.

Správná pětka, to jsou čtyři děti: Julián, Dick, George a Anna. Plus jeden pes jménem Tim. Jejich dobrodružství baví malé i velké už přes tři čtvrtě století.

Komiksového ztvárnění jedné z nejslavnějších sérií literatury pro mládež se pro změnu ujala „správná dvojka“, a dost nezvyklá, protože pod pseudonymy Nataël (scénář) a Béja (kresba a barva) se skrývá tým složený z otce a syna!

A jak začít jinak než úplně prvním příběhem Správné pětky, který původně vyšel v roce 1942? Vydejte se s našimi hrdiny na opuštěný ostrov, kde je všechno, co správné dobrodružství potřebuje – zříceniny hradu, lodní vrak… a samozřejmě taky poklad!

Správná pětka na ostrově pokladů

Správná pětka 1.
Autoři: Enid Blytonová, Nataël
Ilustrátor: Béja
Přeložil: Richard Podaný

Počet stran: 76
Vazba: vázaná
Formát: 165×205 mm
ISBN: 978-80-276-0688-7
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Správná pětka na ostrově pokladů vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

spravna_petka_na_ostrove_pokladu (1)

Podívejte se i na další ukázky.

O autorce předlohy

Enid Blytonová byla původním povoláním učitelka, nejdřív psala příspěvky do novin o pedagogice a až později se začala věnovat dětské literatuře. Její první kniha byla sbírka veršů pro děti. Koncem 30. let vydala Pohádky na dobrou noc a dobrodružné příběhy jako Správná pětka či Tajná sedma určené větším dětem. Krátce na to vydala několik knih ze školního prostředí, oblíbený příběh Nejošklivější děvčátko.

Zdroj informací: Kosmas

————————————————

Na další dobrodružnou výpravu se vydá také Bára – hlavní hrdinka historických příběhů Veroniky Válkové. Jak dopadne nebezpečné setkání s druidem Kengetorígem?

Mohou se druidi ženit a mít děti? Může se druidem stát i holka? Chodí druidi do boje? Umí opravdu čarovat? Vidí do budoucnosti a do minulosti? A mohou se také někdy v něčem splést? Skutečně dokážou zabít pouhým slovem? Proč svoje učení zásadně nezapisují, i když psát umí? Může člověk od druida dostat úkol, který má splnit až za dva tisíce let?
A může člověk v minulosti poznat svou budoucnost? Opravdu existují jiné světy a živí mohou někdy mluvit s mrtvými? Setkání s druidem Kengetorígem bylo jedno z nejzajímavějších, nejnapínavějších, nejpodivnějších a, to si Bára musela přiznat, i nejnebezpečnějších, jaké kdy zažila. 

Historička Veronika Válková ve svých knihách přenáší čtenáře do skutečné, reálné historie, kde spolu s Bárou zažívají napínavé chvilky, zároveň se toho ale také hodně dozvědí.

Keltové

Druidův poklad
Autorka: Veronika Válková
Ilustrátor: Petr Kopl

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 133×200 mm
ISBN: 978-80-271-3397-0
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Keltové vydalo nakladatelství bambook.

Doporučujeme

Bára už navštívila řadu zemí a různé historické éry:

   

Ukázka z knihy

keltove_ukazka

Nezapomeňte si dočíst ukázku.

O autorce

PhDr. Veronika Válková vystudovala latinu a historii na FFUK a oba tyto předměty vyučuje na šestiletém Gymnáziu Na Pražačce v Praze 3. Sama je absolventkou výtvarné větve tohoto gymnázia. Pod pseudonymem Adam Andres publikuje fantasy – dnes již kultovní sérii Wetemaa. Pro SPN napsala řadu učebnic dějepisu pro ZŠ a gymnázia a metodických příruček k těmto učebnicím. Má pravidelný sloupek v časopise Rodina a škola. Kromě psaní ráda cestuje po Evropě i mimo ni (nejraději na Island), hraje na klavír, fotografuje (zvlášť broučky), vyšívá, studuje cizí jazyky, učí se kreslit ve Photoshopu, zabývá se etymologií, antroponomastikou, vulkanologií a vůbec vším, co se kde šustne.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

 

O ilustrátorovi

Petr Kopl (1976) se narodil v Třebíči. Tam vystudoval obchodní školu. Velmi záhy si začal budovat kariéru ilustrátora a předního českého komiksového kreslíře. V současné době žije v Jihlavě. Je autorem téměř dvou desítek komiksových knih, píše scénáře, ilustruje knihy, věnuje se grafice v prestižní reklamní agentuře a s hereckou společností De Facto Mimo procestoval mnoho zemí. Petr je také držitelem cen Fabula Rasa v kategorii nejlepší český scenárista a nejlepší český kreslíř za rok 2012, 2013, 2014 a 2016. Jeho už proslulé Štěky Broka Špindíry se staly bezmála kultovním komiksem současných čtenářů. Je spoluautorem prvního českého superhrdiny jménem Dechberoucí Zázrak. Vytvořil slavné postavy Morgavsy a Morgany, jejichž dobrodružství už získalo i cenu Muriel za nejlepší dětský komiks. Jeho komiksy si našly cestu i na Slovensko, Anglie a Španělska. Své práce vystavoval například v Londýně, Bruselu i na Islandu, opakovaně je zván na přednášky do Káhiry, Bruselu i Paříže.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

————————————————

Co se stane, když se v muminím údolí objeví klobouk mocného čaroděje? To se dozvíte v knize Čarodějův klobouk. Ponořte se i vy do kouzelného světa Tove Janssonové v novém vydání.

Muminek, Šňupálek a Čenich na začátku jednoho kouzelného léta naleznou černý cylindr. A protože v muminím údolí se nic neodehraje jen tak, můžete si být jisti, že se začnou dít věci! Klobouk totiž patří mocnému čaroději – jenže to nikdo v údolí netuší, a tak se budou hodně divit, co všechno s ním zažijí.
Vítejte v kouzelném světě
Tove Janssonové, který už po řadu desetiletí okouzluje miliony dětských i dospělých čtenářů po celém světě. Vychází v revidovaném překladu.

Čarodějův klobouk

Autorka a ilustrátorka: Tove Janssonová
Přeložil: Libor Štukavec

Počet stran: 168
Vazba: vázaná
Formát: 125×195 mm
ISBN: 978-80-257-3996-9
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Čarodějův klobouk vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

carodejuv_klobouk_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorce a ilustrátorce

Tove Janssonová (1914–2001) byla finská, švédsky píšící spisovatelka, malířka, ilustrátorka a autorka komiksů. Narodila se do umělecké rodiny sochaře Viktora Janssona a grafičky a ilustrátorky Signe Hammarstenové-Janssonové. Světové proslulosti dosáhla svými dětskými příběhy o šťastné rodině muminků, které začala psát už ve 40. letech a široké oblibě dětí i dospělých se těší dodnes. Neměli bychom však pomíjet ani její tvorbu pro dospělé, jež čítá tucet svazků, ale čeští čtenáři zatím měli možnost přečíst si pouhé tři. Rozsahem spíše kratší, intimní a často autobiografická díla nezapřou Janssonové poetickou duši, víru v důležitost umění ani lásku k přírodě.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

A na závěr tu máme tip na čtení pro milovníky zvířat. Leslie Connor vám v knize Nový domov ukáže, jak pevné přátelství může vzniknout mezi dívkou a psem.

Poutavý příběh o jednom psím rebelovi, obětavém přátelství a láskyplné rodině. Lydie zůstala bez rodičů, a tak se stěhuje k tetě na venkov. Krátce nato přijde na farmu i adoptovaný pes Guffer. Mezi dívkou a svérázným psem postupně vznikne zvláštní pouto. Najdou Lydie i Guffer společně nový domov?

Nový domov

Autorka: Leslie Connor
Přeložila: Kateřina Cinková

Počet stran: 328
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-271-3754-1
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Nový domov vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

 novy_domov

Nezapomeňte si přečíst celou ukázku.

O autorce

Leslie Connor je uznávanou autorkou dětských knížek. Za knihy Waiting for Normal a The Truth as Told by Mason Buttle získala cenu Schneider Family Book Award. Druhá jmenovaná kniha se také dostala do finále National Book Award. Dále napsala například knihy All Rise for the Honorable Perry T. Cook, Crunch nebo The Things You Kiss Goodbye. Žije v Connecticutu se svou rodinou a třemi adoptovanými psy.

Zdroj informací: leslieconnor.com


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSprávná pětka na ostrově pokladů
Správná pětka 1.

Blytonová, Enid

Slovart, 2023

zobrazit info o knizeKeltové
Druidův poklad

Válková, Veronika

bambook, 2023

zobrazit info o knizeČarodějův klobouk

Janssonová, Tove

Argo, 2023

zobrazit info o knizeNový domov

Connor, Leslie

bambook, 2023

Napsat komentář