Romantika s vůní svatebních koláčků

Pekarna svatebnich kolacku_uvodni
Pekárna svatebních koláčků je třetím dílem z populární romantické série, jejíž děj se odehrává v kulisách malebného švédského městečka. Co si osud připravil pro Lovisu a Alexe tentokrát?

Z uliček Halleholmu, idylického městečka nedaleko Stockholmu, se s jarním sluncem konečně pomalu vytrácí sníh. Lovisa s Axelem se chystají na svatbu a stěhování do Vily Halleholm, kde zařizují pokoj pro dychtivě očekávaného potomka. Jejich vyhlídkami však otřese nečekaný zvrat, který oba mladé lidi ponechává v bolestné nejistotě. Právě tehdy se v rodném městečku opět ocitá Lovisina starší sestra Johanna, první flétnistka orchestru Metropolitní opery v New Yorku. Ráda by si v klidu promyslela, jak vyřešit krizi svého manželství, kromě toho však její cesta přes oceán přináší i vítaný bonus: znovu poznává svou mladší sestru Lovisu. Obě ženy začínají chápat, co jejich pouto představuje a co jim může přinést. Stejně jako dva předchozí díly této romantické série – Pekárna s vůní skořice a Pekárna plná života – přináší i Pekárna svatebních koláčků neodolatelnou kombinaci vřelé domácké atmosféry a dramatických zvratů, kterým se vždy nejlépe čelí s šálkem horké čokolády v ruce.

 

Pekárna svatebních koláčků

Autorka: Ruth Kvarnström-Jonesová
Přeložila: Petra Martincová

Počet stran: 408
Vazba: vázaná
Formát: 135×205.4 mm
ISBN: 978-80-7625-262-2
Doporučená cena: 469 Kč

Knihu Pekárna svatebních koláčků vydalo nakladatelství Metafora.

 

Ukázka z knihy

Metropolitní opera, Manhattan, 7. prosince 2010

Johanna Lindegren-Jenkinsová, první flétnistka Metropolitní opery v New Yorku, rychle listovala posledním číslem časopisu Das Orchester a přitom jako obvykle o přestávce během zkoušky popíjela mátový čaj. Teplý nápoj jí dnes pomáhal mírnit nejen bolest hlavy, ale taky bolest u srdce. Loučení s matkou včera večer nebylo snadné, ale nijak nesouviselo s příšerným provozem cestou na letiště Newark a pak zpátky do města. Kdepak, rozrušil ji onen starý známý nevyhnutelný pocit opuštěnosti. Bylo to trochu trapné – vždyť už jí bylo pětatřicet – ale když matka zmizela za přepážkou s nápisem VSTUP POUZE PRO CESTUJÍCÍ, musela si nenápadně otřít slzu. Pak spolkla knedlík v krku, vyhrnula si límec a vydala se zpátky k autu. Aspoň auto bylo švédské, což bylo vážně fajn. (str. 5)

Prolistujte si celou ukázku.

 

Ohlasy

Je mi líto, že jsem třetí díl už dočetla… Zdá se mi, že je ještě lepší než ten druhý!

čtenářská recenze, Goodreads

Příjemná oddechovka, která vás dostane úžasným příběhem, dokonalým prostředím, milými lidmi i atmosférou… Jedna z mých nejoblíbenějších knižních sérií.

čtenářská recenze, Goodreads

 

O autorce

Ruth Kvarnström-Jonesová je prostě obyčejná holka s neobyčejnou rodinou a sbírkou psů a koček, žijící v Lidingö na předměstí Stockholmu. Původem z Velké Británie, posledních 36 let žije ve Švédsku a obvykle se nachází po kolena v srsti domácích mazlíčků, knihách, časopisech, hudbě, televizi, Twitteru a… provinilém potěšení… komplikovaných stavebnicích Lego. Má také dvě dcery, dvojčata. Více informací najdete na jejím webu.


Nakladatelství METAFORA bylo založeno v roce 2001 a od té doby vydalo několik set titulů všech žánrů. K vydaným beletristickým titulům patří mimo jiné knihy Dana Browna, bestseller Jíst, meditovat, milovat či knihy islandské autorky Yrsy Sigurdardóttir. V oblasti poznání je METAFORA vydavatelem knih takových autorů, jako je Elizabeth Haichová, Judy Hallová či Anthony Wiliam.
V lednu 2019 spojila METAFORA síly s Nakladatelským domem GRADA a společně pokračují ve vydávání krásných i poučných knih pod značkou METAFORA. S knihami z METAFORY je čas číst, snít a žít.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePekárna svatebních koláčků

Kvarnström-Jonesová, Ruth

Metafora, 2023

Napsat komentář